MUTLAKA OKUYUN: VELİ EĞİTİMİ- 01 Sayın veli,

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu sene 2. Sınıf olduk. 2. Sınıf: Öğrendiğimiz temel becerileri uygulamaya başlayacağımız sınıftır. Bu beceriler akıcı okumanın yanı sıra güzel yazı yazma, özet çıkartabilme, sınıf ve okul kurallarına uyabilme, erdemlilik gerektiren hareketleri algılayabilme, tertipli düzenli olma ve sorumluluk kazanmadır. 2. Sınıfta bu becerileri pekiştirmesi onun tüm okul başarısını etkileyecektir. İkinci sınıf öğrencisinin başarısında veli-öğretmen diyalogunun önemi çok büyüktür. Evde öğrencinize yardımcı olmanız öğrencinizin başarısını önemli ölçüde etkileyeceği gibi öğretmenle yapacağınız düzenli ve yapıcı görüşmeler çocuğunuzun gelişimi açısından önem taşımaktadır.
İşte bu sebeple tecrübelerime dayanarak sizlere evde öğrencinize ne yaparak yardımcı olacağınız konusunda bazı öneriler sunuyorum:
· Çocuğunuz okuldan gelince onu güler yüzle karşılayın. Onu özlediğini ona hissettirin.
· “Bugün okulda neler öğrendin?, neler yaptın?, öğretmen bize bugün hangi sorumlulukları verdi?” soruları yönelterek okulda olup biteni merak ettiğinizi, onu önemsediğinizi, ona yardımcı olabilmek için hazır olduğunuzu belirtin. Bu çocuğunuz için hem konuşma becerisini geliştirecek, hem çocuğunuzla yakınlaşma ve diyalog kurma fırsatı verecek, hem de çocuğun o gün yaptıklarını hatırlama ve zihnen tekrarlama yapmasını sağlayacaktır.
· Çocuğunuza okuldan gelir gelmez hemen ders yaptırmayın. Çocuğun okuldan gelince muhakkak bir dinlenme süresi geçirmesi gerekecektir, unutmayalım!
· Çocuğunuzla hep aynı saatlerde beraber ders çalışın. Bu çocukta çalışma disiplininin oluşmasını sağlar, disiplinli öğrenci tüm okul hayatında başarılı olacaktır.
· Çocuğunuzun kesinlikle TV karşısında televizyon açıkken ders yapmasına izin vermeyin.
· Ödev ve tekrarı asla geç saatlere bırakmayın. Zihin geç saatlerde yorgun olacağından çocuk verimli bir şekilde çalışmış olmayacaktır.
· Çocuğunuzun ödevlerini veya etkinliklerini asla siz yapmayınız. Bu çocuğunuza yapabileceğiniz en büyük kötülüktür.
· Çocuğunuza asla okulda henüz işlenmemiş konuyu öğretmeyin. Bu çocuğunuzun derste sıkılmasından ve zamanla okul ile arkadaşlarından soğumasından başka bir işe yaramayacaktır. Bırakın o işi ben yapayım.
· Çocuğunuza her zaman olumlu ve motive edici cümleler kurun. Örneğin: Aferin benim çalışkan kızım/oğlum. Başaracağına eminim. Seninle gurur duyuyorum. Sen zaten yaparsın. Bu senin için çok kolay.
· Çocuklar bu yaşlarda dikkat süreleri sınırlıdır. Bu nedenle ders çalışma sürelerini ne çok uzun ne çok kısa tutun. Örneğin 20-25 dk çalışıp, 10-15 dk dinlenmesine müsaade edin.
· Bir defter düzeni yazı güzelliği çocuğun elbise dolabının ve ev yaşantısının yansımasıdır. Defterinin tertipli ve düzenli olmasına yardımcı olunuz.
· Defter düzeni ve yazı güzelliği karneyi etkileyecektir. Her daim yazının güzelleşmesi için gereken titizliği gösteriniz.
· Hangi dersi ya da temayı öğreniyorsak o dersle ilgili araştırmalar yapınız. Kitap üzerinde yazılması gereken bölümleri ya da deftere yapılması gereken bölümleri yapmasını sağlayınız. Asla siz yapmayınız!
· Her gün düzenli kitap okumayı alışkanlık haline getirin. Okuduğunuz kitapları göz önünde tutarak ne kadar çok kitap okuduğunu görmesini sağlayınız.
Not: Unutmayınız! Üniversite sınav sırasında siz onun yanında olmayacaksınız. Ne yaptığını ve niçin yapması gerektiğini nazik ve tatlı bir dille anlatmaya çalışın.
İşbirliğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak