Müdürlerin Sene Başında Öğretmenlere Uygulayabileceği Nöbet, Haftalık Ders Programı Ve Ek Ders Görüş Talep Formu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul müdürlerinin sene başında öğretmenlere uygulayabileceği nöbet, ders programı ve derslerin haftaya dağılımı ile ilgili öğretmenlerin görüşlerinin alındığı ve şahsımca hazırlanmış görüş talep formunu (Excel dosyası ) bilgisayara indirerek okulunuzda uygulayabilirsiniz.

Formu indirerek Okulunuzda Uygulayabilirsiniz…

Okul müdürlerinin kurumlarındaki en önemli paydaşları olan öğretmenlerin taleplerini ve görüşlerini alması okulun işleyişine büyük katkı sağlamaktadır. Buna bağlı olarak eğitim öğretimin başladığı sene başında veya yılın herhangi bir zaman diliminde müdürlerin öğretmenlere uygulayabileceği ve haftalık ders programı, yükleneceği dersler ile ders saatlerinin sorulduğu; nöbet ile ek ders gibi talep ve görüşlerinin sorulduğu bir Excel formatında bir form hazırladım. Okul müdürlerinin bu formu uygulayarak yıla başlaması, okuldaki yöneticilik etkisini arttırdığı gibi bütün bir yılı öğretmeniyle idarecisiyle çok rahat geçirmelerine de vesile olacaktır.

Okul müdürlerinin bazı yönetimsel iş ve işlemlerde öğretmenlerin taleplerini sorması ve görüşlerini alması öğretmenlerin okula aidiyetini arttırdığı gibi okulun hep birlikte yönetiliyor algısının oluşmasına da katkı sağlamaktadır. Zira amir konumundaki memurların yönetim anlayışında,  kurumundaki diğer memurların da görüş ve isteklerini alması kurum kültürünün oluşturmasına kolaylık sağladığı güzel örnekleriyle beraber karşımıza çıkmaktadır.

Formu indirerek Okulunuzda Uygulayabilirsiniz…

Formu bilgisayarınıza İndirdikten sonra; okullarınızda bu formu uygulayarak sene başında öğretmenlerin okulların yönetimine demokratik şekilde katılımını sağlayabilir ve kurum kültürünün olgunlaşmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Not: Bu formdaki sorular mevcut mevzuat hükümlere göre hazırlanmıştır. Ve her görüşün uygulanması zorunluluk arz etmediği gibi makul talep ve görüşlerin okulun iş ve işleyişin öğretmenlerle birlikte planlanmasını ve daha iyi bir okul ortamının oluşmasını hedeflemek için kullanılmasını önemle tavsiye ederim.


 
Zaten bir kurumda yöneticinin diğer paydaşların fikrini almadan, sadece kendi yönetim anlayışını uygulamaya çalışması, işlerin yürütülmesinde hep eksik kalmasına sebep olmakta ve kurumdaki diğer çalışanların(öğretmenlerin) kendi potansiyellerini tamamiyle ortaya koymalarına ket vurmaktadır. Kaldı ki artık günümüz yönetim anlayışında tüm kurum çalışanlarının fikirlerinin önemsenmesi ve görüşlerinin alınması öne çıkmaktadır. Hatta, kurumun kendi vizyonunu gerçekleştirmesi adına bu hususu olmazsa olmaz olarak belirtebiliriz.

Ayrıca bir bütün olarak kendini gerçekleştirmiş ve vizyonlarını rahatlıkla ortaya koyabilen kurumları incelediğimizde; o kurumdaki amirlerin diğer paydaş olan çalışanların (öğretmenlerin) görüşlerini önemsediği ve talep ile önerilerini alarak yönetim anlayışını uyguladığı görülmektedir. Yani kurumdaki her bir bireyin fikrinin önemli olduğu anlayışıyla yönetilen kurumlarda, daha rahat bir ortamın olduğu ve kurumun hedeflerini daha fazla gerçekleştirdiği ortaya çıkmaktadır.


 
Bu yüzden hazırlamış olduğum, nöbet, ders programı ve derslerin haftaya dağılımı gibi konularda öğretmenlerin görüşlerinin alındığı bu formu okullarınızda uygulayarak daha demokratik ve kurum kültürünün oluşturulduğu bir okul ortamını oluşturabilirsiniz.

Sedat Değer

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak