Müdürlerin Öğretmenlere Saygı Duymanın En Kolay Yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birçok öğretmenin en büyük şikayetleri müdürün kontrolü dışındadır (ve müdürler de tıpkı öğretmenler kadar aptal politikalar tarafından mağdur edilir). Ancak, her müdürün yapabileceği bir şey var; öğretmenlerinin mesleklerinin taleplerini anlamalarına ve bu işi kolaylaştırmaktan başka bir şey istemediklerine açık bir mesaj göndermeleri için:

Zamanlarına değer veriyorlar.

Müdürler öğretmenlerin elinden gelenin en iyisini yapmasını istiyorlarsa, öğretmenlerinin zamanlarını anne kutup ayısı yavrularını koruduğu gibi korumak zorundadırlar.

Zaman her öğretmenin en kıt kaynağıdır. Öğretmenler her zaman her zaman daha fazlasına ihtiyaç duyarlar. Amerikalı öğretmenler, öğrencilerinin önünde diğer gelişmiş uluslardan daha fazla zaman harcıyorlarsa , buna daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Zaman herkes için değerlidir. Özellikle öğretmenler ve Amerikalı öğretmenler için değerlidir.

Müdürler öğretmenlerin zamanlarını korudukları zaman çalışmalarına değer verdiklerini açıkça ortaya koyarlar ve öğretmenlerine dikkatlerini en büyük etkiye sahip olacakları yere odaklama fırsatı verir: sınıflarındaki öğrenciler üzerinde. İşte müdürlerin öğretmenlerinin zamanlarını koruyabilecekleri altı yol:

Personel Toplantılarını İptal Et
İstihdam tarihinde hiçbir çalışan, iptal edilmiş bir personel toplantısı nedeniyle üzülmedi. Bir değil. Herkes en sevdiğim eğitim politikası profesörü Morgan Polikoff gibi hissediyor.

Takviminizde daha sonra iptal edilmiş bir toplantı yapmak, o toplantıyı hiç planlamamış olmaktan çok daha iyidir.

- Morgan Polikoff (@mpolikoff) 18 Mart 2019 

Eğer bir müdürüm olsaydım, öğretmenlerime çoğunluğunu iptal etme hediyesini verebilmem için, personel toplantılarını fazla denetlemeye özendirilirdim. Bulunan zamandan daha iyi bir şey yok; Bu yüzden hepimiz kar günlerini bu kadar çok seviyoruz.

Ve burada gerçek olalım: Kaç vaktinizin geçirildiğini daha iyi geçirdiğinizi düşündüğünüz yerden kaçmak zorunda kaldınız, ancak katılmanız gerekmeden geçirdiğinizden daha fazla geçirdiniz? Çoğu personel toplantısının içeriği (ve bunlara 20 senedir katılıyorum), genellikle şu şekilde bozuluyor:

Bir e-postada paylaşılabilecek temizlik malzemeleri.
Çoğu odadaki insanların çoğunluğu için geçerli olmayan şeylerle ilgilenen öğretmenler.
Mesleki gelişimde çekingen bir girişim (kitap çalışmaları, yapbozlar, makaleler, bir öğretmenin yapacağı herhangi bir şeyden daha iyi olan bir tekniği kullanarak küçük bir grup kusursuz davranış sergileyen öğrencilere talimat verdiği bir şirketin satışını yapan kaygan bir eğitim videosu. sınıfınızdaki kadar iyi çalışın) odadaki az sayıda kişiye uygulanabilir.
Altı aydan daha uzun bir süredir uygulanma veya takip edilme şansı olmayan büyük planların paylaşımı.
Müdürler, bir toplantı yapmak zorundaysanız, sıkı ve ilgili bir gündeminiz olsun, buna bağlı kalın ve toplantı biter bitmez ya da üretkenliği biter bitmez herkesi görevden alın. Öğretmenlerinin hepsinin yapacak daha iyi işleri var.

Komiteye ihtiyacınız yok
Öğretmenler neredeyse hiç ödenmemiş komitelere katılmamalı ve müdürler onlardan istememelidir. Bu kolay olmalı çünkü çoğu zaman bir komiteye ihtiyaç duyulmaz.

Müdürler, yeni bir komiteye başlamadan önce, kendinize şu soruyu sorun: Öğretmenlerden bu işe harcamasını isteyeceğim zaman, kendi çalışmaları için harcadıkları süreden daha değerli mi?

- Paul Murphy (@VirtualMurph) 8 Aralık 2018 

Ardından, şu soruları sorun:

Kimin kararı bu? Sizinkiniz ve bazı girdiler almak istiyorsanız, birkaç personel tarafından çalıştırın. Bunu yapmak için bir komiteye ihtiyacınız yok.

Gerçekten muhalif görüşleri dinleyecek misin? Komitelerde görev yapan öğretmenlerden, yalnızca karar vericiler tarafından göz ardı edilmeleri için önerilerde bulunan çok fazla hikaye duydum. Bu liderlerin ayrıcalığıdır, ama aynı zamanda herkesin zamanını boşa harcar.

Sen zaten kararını verdin mi? Eğer evet ise, köpek ve midilli gösterisini atla. Öğretmenler bahaneyi görebilir. Genelde, çok erken bir zamanda, her tarafın fikir birliği oluşturma ve duyma görünümünü vermek için bir komitenin kurulduğunu söyleyebiliriz . Komitesi atla ve kararı ver.

Buna karar verirseniz, evet, bir komiteye ihtiyacınız var, sonra sormanız gereken sonraki sorular:

Bu komite için gereken asgari öğretmen sayısı nedir?

Bir karara varmak ya da işi halletmek için görüşmeniz gereken asgari süre nedir?

Mesleki Gelişimi Yeniden Düşünmek
Öğretmenlerin kendileri için geçerli olmayan şeylere katılmalarını sağlayın. Evet biliyorum. X miktarında PD saati gerektiren eyalet yasaları vardır. Ne olmuş yani? Gerçekten halk eğitimini finanse etmek istemeyen devletlerin öğretmenlerin PD zamanlarını kapsamlı bir şekilde denetleyeceğini düşünüyor musunuz? Öğrencileriniz için en iyisini yapın ve öğretmenlere işlerini olabildiğince iyi yapabilmeleri için mümkün olduğunca zaman verin.

Uyum konusunda endişeleniyorsanız, PD gününüzü planlayın ve öğretmenlerinizin kendilerini uygun gördükleri şekilde geliştirmelerine izin verin. Bazı parametreler belirleyin, bazı kaynaklar sağlayın ve öğretmenlerin PD saatlerini kaydederken ne kadar yaratıcı olduklarına karar vermelerine izin verin. Bir şeye yakın lanet mesleki gelişim olarak kabul edilebilir ve öğretmenleriniz zaten yaptıkları her şeyi haklı çıkarma konusunda uzmandır.

Yüklerini Hafifletmek
Öğretmenlerden başka biri küçük işleri yapabilir mi? Bu, müdürlerin düzenli olarak kendilerine sormaları gereken bir soru. Bu yıl ilçeleri değiştirdim ve yaşadığım ilk farklılıklardan biri, yeni okulumda kaç tane küçük görev yapmam gerektiğiydi.

Önceki okulumda her hafta kendi katılım raporumu yazdırıp imzalamak zorunda kaldım. Bir saha gezisi ile ilgili, otobüsleri planlamaktan izin fişleri ve paraları oluşturmak, göndermek ve toplamaya kadar her şey benim sorumluluğumdu. Herhangi bir sebepten dolayı bir suba ihtiyacım olursa, bir tanesine koymak benim işimdi.

Yeni okulumda ofis personeli katılım raporları ile ilgileniyor, her izin belgesi benim için yapıldı, kopyalandı ve posta kutuma yerleştirildi, otobüsler ilçe ile ilgili olan her şeyin yerine geçecek şekilde ofis tarafından planlanıyor. Bu hafta bir konferansa gidiyorum ve ofis beni imzaladı ve benim için otel rezervasyonu. Tek yapmam gereken ortaya çıkmak.

Küçük görevleri öğretmenlerin kalıplarından çıkarmak iki şey yapar. Birincisi, bir öğretmenin idari görevler için harcadığı her dakika, öğrencileri doğrudan etkileme potansiyeli olan şeylere harcanmayan bir dakikadır, öğretmenler bunun için vardır. İkincisi, öğretmenlere zamanlarının ne kadar değerli olduğunu gösterir.

İşte öğretmenlerine daha fazla zaman vermek isteyebilecekleri müdürlerin sadece beş küçük şeyi. Bazı düşüncelerle muhtemelen daha birçok şey bulabilirsin.

1. Büro personeli, yedek öğretmenler bulmalı, öğretmenleri konferanslara kaydettirmeli ve muhasebe için ekstra çalışma saatleri sunmalıdır. Bu idari görevler, bütün gün idari işler yapan insanlar tarafından daha iyi ele alınmaktadır. Öğretmenlerin onlarla ilgilenmelerini beklemek yerine bir veya iki kişi bu görevlerden sorumlu olduğunda daha az top düşürülecek.

2. Veri girişi, en iyi eğitimli profesyonellerden başka biri tarafından yapılmalıdır. Öğretmenlerden testleri taramalarını veya bir veri ambarına giriş numaralarını taramalarını istemeyin. Bu çok büyük bir zaman kaybı ve tam anlamıyla bir okuldaki herkes bunu yapabilir.

3. Öğretmenlerin teknoloji veya bakım ihtiyaçları konusunda yardım istemek için kullandıkları süreci hızlandırın. Çevrimiçi formu bulmayı ve doldurmayı ve göndermeyi kolay hale getirin.

4. Kopyalama makinelerinin yerini düşünün. Öğretmenlerin kopyaları almak için ne kadar uzağa gitmeleri gerekiyorsa, o kadar fazla zaman harcıyorlar.

5. Öğretmen olmayan personele teneffüs, otobüs, öğle yemeği ve salon görevlerini atayın. Öğretmenlerin, çocukları daha iyi eğitmek için planlamalarını yaparken, çocukları izlemekten vazgeçmesi anlamsızdır.  

Bunlar küçük şeyler gibi görünebilir. Onları listeleyen küçük hissediyor. Elbette, öğretmenler katılım raporlarını yazdırmak, imzalamak ve ofisteki bir tepsiye koymak için birkaç dakika sürebilir. Ancak, yukarıdakilerin hepsi eklenmiştir ve öğretmenler zaten yeterli zamana sahip değildir.

Planlama Zamanını Dokunulmaz Yapın
Bunu daha önce söyledim ve tekrar söyleyeceğim:

Öğretmenler etkili dersler hazırlayamazlar ve hazırlık süresi olmayan öğrencilere faydalı geri bildirimler sunamazlar. Eğer bölgeniz bunu sağlayamıyorsa veya düzenli olarak götürürlerse, size iki şeyden birini söylüyorlar:

Ne kadar etkili olduğun umrumda değil.

Veya daha büyük olasılıkla:

Etkili olmanızı bekliyoruz, ancak ihtiyacınız olan zamanı size sağlamak istemiyoruz. Bu nedenle, etkinliğini sağlamak için kişisel, ödenmemiş zamanınızı kullanmanızı bekliyoruz.

Planlama zamanınızı alan bir bölge için çalışıyorsanız, ya işinizi iyi yapmak için neye sahip olduğu hakkında hiçbir ipucu olmayan ya da refahınıza ne yaptığını umursamayan insanlar için çalışırsınız.

Bu, planlama süresi boyunca toplantıları planlama içerir. Planlama süresi boyunca öğretmenleri PLC yapmaya zorlama içerir. Bunlar önemliyse, onları öğretmenlerin planlama zamanının dışında programlayın.

Okullardaki daha adaletsiz uygulamalardan biri, öğretmenlerin planlama süresi boyunca IEP'leri ve diğer ebeveyn toplantılarını planlayan uygulamalarda ortaya çıkmaktadır. Bunu yapan bir bölge için çalıştım ve birkaç taneden fazla öğrencisi olan bir öğretmen olmak istemiyordunuz, çünkü saatlerce ek çalışma gerektiriyordu.

Çocuk doktorları ebeveynlerin programlarına uymazlar ve hiç kimse onları hastalarının ihtiyaçlarına karşı duyarsız davranmakla suçlamaz. Önemliyse ve ebeveynlerle yapılan toplantıların çoğu, ebeveynlerin çocuklarını doktora, kendilerini de bankaya götürmek için yaptıkları gibi, katılmak için zaman bulmasını bekler. 

Planlama zamanı sağlayın. Kutsal gibi davranın. Öğretmenlerin asla kaybetmemelerini sağlamak için dağları hareket ettirin, böylece onu amaçlarına uygun olarak kullanabilirler.

Zaman Harcı Gerektirmeyi Durdurun
Her dakika bir öğretmen, öğrencilerin başarı şanslarını artırmayacak bir işe adamıştır, bir dakika boşa harcanır. Ve okullar öğretmenlerin dakikalarını saçmalıklarla harcamayı severler. İşte dört örnek:

Ders planları

Ben yazdığım gibi burada öğretmenlerinin sıkı sadakat ile bir kurul onaylı programı öğretmek için gerekiyorsa, dersine ihtiyacım yok müdürleri planlar. Ders planları onlar için yapılır. Müdürler bu senaryo derslerinin takip edilip edilmediğini bilmek istiyorlarsa, sadece öğretmenlerin derslerini ziyaret etmeleri gerekir. Müdürlerin ders planları talep etmesi gereken tek zaman, mücadele eden bir öğretmenleri olup olmadığı ve müdürün bu mücadelenin bir kısmının etkili bir şekilde planlamadaki yetersizliği olabileceğine inanmasıdır. O zaman bile, müdürler sadece gözlemleyecekleri dersler için planlar yapmalıdır, çünkü planlar aslında takip edilmedikçe hiçbir şey ifade etmez.

Ders planları zorunlu olmak iki şey yapar: Bir güvensizlik mesajı gönderir ve öğretmenlerin zamanını boşa harcar. Neden herhangi bir müdür bu iki şeyi yapmak ister ki, benden öte.

Ebeveyn İletişimi

İyi öğretmenler ebeveynlerle iletişim kurar; Kötü müdürler onları zorlar. Eve gönderilmeden önce görmek istediği haftalık bültenlere, ebeveynlerin erişmesi için bir sınıf web sitesine sahip olmayı şiddetle tavsiye eden bir müdür ve öğretmenlerin başına beş pozitif ebeveyn telefon görüşmesi yapmasını bekleyen bir müdür için çalıştım. hafta. Bunların hiçbiri kötü değil (haber bültenlerini vaktinden önce görmek isteme dışında), ancak öğretmenlerin onlara yapmalarını söylemesinin iyi nedenleri var. Asıl sebep zamandır.

Müdürler, öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu her şey, sahip olmadıkları zaman alır. Beş olumlu telefon görüşmesi yapmalarını istemek onlardan 15-30 dakika çalıyor. Bir şey yapılmadı, kötü yapıldı ya da öğretmenlerinizin işten ayrılması gerektiğinde yapılır. Zorunluluklardan kaçının. Öğretmenlerin zamanlarını en iyi şekilde nasıl kullanacaklarına karar vermelerini sağlayın.

Yayınlanan Öğrenme Hedefleri

Bu konuda burada , burada ve burada yazdım, bu yüzden mesele açılmayacağım.

Ödev

Müdürler öğretmenlerin kendi ev ödev politikalarını tasarlamalarına ve kendi beklentilerini belirlemelerine izin vermelidir. Ödev ve not verme, öğretmenin zamanını saatlerce yeme potansiyeline sahip olduğundan, onu yönetmek öğretmene kalmalıdır.

Çok sayıda müdür, öğretmenleri için takaslar yokmuş gibi yapıyor. Öğretmenlerin sorumluluklarına bir şey daha eklemek için küçük bir problem görüyorlar. Ancak öğretmenlerine ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için yardım etmek isteyen müdürler öğretmenlerine daha fazlasını yapmaktan kaçınmazlar. Binalarda işlerin nasıl yapıldığına bakarlar ve çalışanları için daha fazla zaman kazanmanın yollarını bulurlar. Öğretmenler daha sonra ispiyonlanmış zamanlarını ödeyeceklerini biliyorlar. Öğretmenlerinden en iyisini isteyen müdürler de bunu tanımalıdır.

Haberin Kaynağı: http://teacherhabits.com/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak