Müdürler Öğretmen Desteğini Nasıl Sağlayabilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Yeni bir müdürün yapabileceği en kötü şey, içeri girmek ve çok fazla değişiklik yapmaktır. Bu, hızlı bir şekilde bir grup öğretmeni asıl aleyhine çevirir. Akıllı bir müdür başlangıçta küçük değişiklikler yapacak, öğretmenlerin onları tanıması için zaman tanıyacak ve daha sonra zaman içinde giderek daha büyük, daha anlamlı değişiklikler yapacaktır. Önemli değişikliklerin ancak öğretmenlerin katkısı arandıktan ve dikkate alındıktan sonra yapılması gerektiğini belirtmek önemlidir. Burada, öğretmen güvenini kazanmak ve nihayetinde sürekli işbirlikçi öğretmen desteği sağlamak için on öneri inceliyoruz.


Akran İşbirliği için Zamana İzin Ver
Öğretmenlere işbirlikçi bir çaba içinde birlikte çalışmaları için zaman verilmelidir. Bu işbirliği, fakülteleriniz arasındaki ilişkileri güçlendirecek , yeni veya zorlu öğretmenlere değerli bilgiler ve tavsiyeler edinmeleri için bir çıkış sağlayacak ve öğretmenlerin en iyi uygulamaları ve başarı öykülerini paylaşmalarını sağlayacak. Müdür, bu işbirliğinde itici güç haline gelir. İşbirliği için zaman planlayan ve bu zamanlar için gündemi belirleyenler onlar. Akran işbirliğinin önemini reddeden müdürler değerini çok kısa satmaktadır.

Sorular sorun ve tavsiyelerini alın
Asıl, binalarındaki birincil karar vericidir. Bu, öğretmenlerin karar alma sürecine dahil edilmemesi gerektiği anlamına gelmez. Her ne kadar bir müdür son söze sahip olsa da, öğretmenlere özellikle meseleyi öğretmenleri doğrudan etkileyeceği zaman, duygularını ifade etmeleri veya müdüre tavsiyelerde bulunmaları için bir platform verilmelidir. Bir müdür karar verirken eldeki kaynakları kullanmalıdır. Öğretmenlerin harika fikirleri var. Tavsiyelerini arayarak, bir konu hakkındaki düşüncelerinizi zorlayabilir, doğru yolda olduğunuzu doğrulayabilir. Her iki durum da karar verirken korkunç bir şey değildir.


Onların sırtını al
Öğretmenler insandır ve tüm insanlar yaşamlarının bir noktasında hem kişisel hem de profesyonel olarak zor zamanlar geçirirler. Bir öğretmen kişisel olarak zor bir durumdan geçtiğinde (ölüm, boşanma, hastalık, vb.), Bir müdür onlara her zaman% 100 destek vermelidir. Kişisel bir konudan geçen bir öğretmen, bu süre zarfında asıl gösterilerini destekleyecektir. Bazen bu, onlara nasıl yaptıklarını sormak kadar basit olabilir ve bazen onlara birkaç gün izin vermek gerekebilir.


Profesyonel olarak, bir öğretmenin etkili, etik ve ahlaki olduğuna inandığınız sürece destek olmak istersiniz. Bir öğretmeni kesinlikle destekleyemediğiniz durumlar vardır çünkü aldıkları karar etik veya ahlaki açıdan yanlış. Bu durumda, konunun etrafında etmeyin. Onlara karşı hazırlıklı olun ve onlara karıştığını söyleyin ve onların davranışlarına dayanarak onları yedeklemenin bir yolu yok.

Tutarlı olun
Öğretmenler, müdürlerin özellikle öğrenci disiplini ya da ebeveyn durumlarıyla uğraşırken tutarsız olduklarından nefret eder . Müdür her zaman adil ve karar vermeyle tutarlı olmaya çalışmalıdır. Öğretmenler durumları nasıl ele aldığınızla her zaman aynı fikirde olmayabilir, ancak bir tutarlılık modeli kurarsanız, o zaman çok fazla şikayet etmezler. Örneğin, bir 3. sınıf öğretmeni sınıfta saygısızlık için ofise bir öğrenciyi gönderirse, geçmişte benzer sorunları nasıl ele aldığınızı görmek için öğrenci disiplin kayıtlarınızı kontrol edin. Hiçbir öğretmenin, favori oynadığınızı hissetmesini istemezsiniz.


Anlamlı Değerlendirmeler Yürütün
Öğretmen değerlendirmeleri , öğretmenlere nerede olduklarını gösteren ve genel etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak için bir yöne doğru hareket ettiren araçlar anlamına gelir. Anlamlı değerlendirmeler yapmak çok zaman alır ve zaman alır, pek çok müdürün yapması gereken bir şey değildir, bu nedenle birçok müdür öğretmen değerlendirmelerinden en iyi şekilde yararlanmayı ihmal eder. Etkili öğretmen desteği sağlamak, zaman zaman yapıcı eleştiri gerektirir. Hiçbir öğretmen mükemmel değildir. Bazı alanlarda iyileştirme için her zaman yer vardır . Anlamlı bir değerlendirme size kritik olma ve övgü sunma fırsatını verir. Her ikisinin de dengesidir. Tek bir sınıf ziyaretinde tatmin edici bir değerlendirme yapılamaz. En anlamlı değerlendirmeleri sağlayan birçok ziyaretle toplanan bilgilerin bir işbirliğidir.

Öğretmen Dostu Bir Program Oluşturun
Müdürler genellikle binalarının günlük programlarını oluşturmaktan sorumludur. Buna sınıf programları, öğretmen planlama süreleri ve görevler de dahildir. Öğretmenlerinizi mutlu etmek istiyorsanız, görevde olmaları gereken zamanı en aza indirin. Öğretmenler öğle yemeği, teneffüs, otobüs, vb. Her türlü görevden nefret eder. Ayda sadece birkaç görevi yerine getirmeleri gereken bir program oluşturmanın bir yolunu bulabilirseniz, öğretmenleriniz sizi sevecektir.

Onları Size Sorun Açmaya Teşvik Edin
Açık kapı politikası var. Bir öğretmen ve okul müdürü arasındaki ilişki, herhangi bir sorun veya sorun getirebilecek kadar güçlü olmalı ve onlara yardımcı olmak için elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza güvenecektir.gizli. Çoğu zaman öğretmenlerin sadece hayal kırıklıklarını gidermek için birilerine ihtiyaç duyduğunu göreceksiniz, bu nedenle iyi bir dinleyici olmak çoğu zaman gerekli olan şeydir. Diğer zamanlarda, öğretmene problemi düşünmek için biraz zamana ihtiyacınız olduğunu söylemeniz ve sonra onlarla geri dönmeniz veya bir tavsiye almanız gerekir. Öğretmen hakkındaki görüşünüzü zorlamayın. Onlara seçenekler verin ve nereden geldiğinizi açıklayın. Onlara hangi kararı vereceğinizi ve niçin vereceğinizi söyleyin, ancak başka bir seçeneğe giderse, onlara karşı tutmayın. Size getirilen her durumun benzersiz olduğunu ve bu durumla nasıl başa çıkacağınızın durumun kendisine bağlı olduğunu anlayın.

Onları Tanıyın
Öğretmenlerinizi tanımak ve onların en iyi arkadaşları olmak arasında ince bir çizgi var. Liderleri olarak, zor bir karar vermeniz gerektiğinde araya girecek kadar yaklaşmadan, güvene dayalı bir ilişki kurmak istiyorsunuz. Kişisel ve profesyonel arasında dengeli bir ilişki kurmak istiyorsunuz, ancak profesyonelden daha kişisel olduğu bir yere bahşiş vermek istemiyorsunuz. Ailelerine, hobilerine ve diğer ilgi alanlarına aktif olarak ilgi gösterin. Bu, onları yalnızca öğretmenler olarak değil, bireyler olarak önemsediğinizi bilmelerini sağlayacaktır.

Tavsiye, Yön veya Yardım Öner
Tüm müdürler öğretmenlerine sürekli tavsiye, yönlendirme veya yardım sunmalıdır. Bu, özellikle yeni başlayan öğretmenler için geçerlidir, ancak tüm deneyim seviyelerinde öğretmenler için geçerlidir. Müdür, öğretim lideridir ve tavsiye, yönlendirme veya yardım sağlamak, liderin birincil işidir. Bu, çeşitli yollarla yapılabilir. Bazen bir müdür basitçe bir öğretmene sözlü tavsiye verebilir. Diğer zamanlarda, öğretmenine, güçlü bir şekilde öğretmenin yardıma ihtiyaç duyduğu bir alanda bulunan başka bir öğretmeni gözlemlemelerini sağlayarak göstermek isteyebilirler. Öğretmene kitap ve kaynaklar sağlamak, tavsiye, yönlendirme veya yardım sağlamanın başka bir yoludur.

Uygulanabilir Mesleki Gelişim Sağlayın
Tüm öğretmenlerin mesleki gelişime katılmaları gerekmektedir. Ancak, öğretmenler bu mesleki gelişim fırsatlarının durumlarına uygulanmasını istiyor. Hiçbir öğretmen, öğrettiği veya asla kullanmayacağı şeylere doğrudan uygulanmayan sekiz saatlik bir mesleki gelişim sürecine katılmak istememektedir. Bu, genellikle mesleki gelişim planlamasında yer aldıkları için müdüre geri dönebilir. Sadece asgari mesleki gelişim kriterlerinizi karşılayanları değil, öğretmenlerinize fayda sağlayacak mesleki gelişim fırsatlarını seçin. Öğretmenleriniz sizi daha çok takdir edecek ve okulunuz uzun vadede daha iyi olacaktır çünkü öğretmenleriniz daha sonra günlük sınıflarına uygulayabilecekleri yeni şeyler öğreniyorlar.

https://www.thoughtco.com/suggestions-for-principals-to-provide-teacher-support-3194528

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak