Montessori Eğitiminde Sanat Süreci

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Doktor Maria Montessori, bir çocuğa sanatçı olmaya “öğretebileceğine” inanmadı; bununla birlikte, çocukların yaratıcı yeteneklerini geliştirmeye ve onları “hisseten bir göze, ona uyan bir göze, ve hissedecek bir ruha” kavuşmak için öğretmeye güçlü bir şekilde inanıyordu.

Montessori Akademisi'nde öğrencilerimiz, estetik ve görsel sanat dünyasına her gün maruz kaldıkları bir dizi öğrenme deneyimine maruz kalmaktadırlar: sanat eğitimi ve yaratıcı anlatım, temalı sanat projeleri, bilim ve kültür, geri dönüşüm, doğa ve duyusal deneyimler.

Sanat Çalışması

Büyük sanatçıları ve yaratıcı ifadeleri öğrenerek, çocuklar farklı sanat stilleri hakkında bir anlayış geliştirirler, sanatsal tekniklerle deneyler yaparlar ve görsel ve dokunsal duyuları sınıflandırmaya odaklanmış güçlü bir kelime hazinesi geliştirirler.

Temalı Sanat Projeleri

Çocukların ilgilerine, Anneler Günü ve Kitap Haftası'na odaklananlar gibi temalı sanat projeleri sayesinde çocuklar, süreç tabanlı sanat aracılığıyla duygularını yaratıcı bir şekilde ifade etmeyi öğreniyorlar. Bu sanat eserleri genellikle çocuğun göz seviyesindeki sınıf galerisinde sergilenir.

Doğal materyaller

Doğa ve geri dönüştürülebilir materyalleri sanat ve zanaat haline getirerek, öğrenciler çevre ve sürdürülebilirliğe önem vermenin önemini öğrenirler. Doğayı ve geri dönüştürülebilir materyalleri kullanmak, çocukların yaratıcılığını, materyal için yeni bir kullanım yaratmak için hayal güçlerini kullanmaları gerektiğinden artırır.

Duyusal Müfredat

Duyusal Müfredat, çocuklara görsel ve dokunsal duyularını iyileştirme fırsatları sunarak sanat çalışmalarına doğrudan bağlar. Örneğin, 2B ve 3B şekillerinin çalışmasını içeren Geometrik Katılar, çocuklara dünyalarını oluşturan şekilleri anlama ve tanımlama yeteneği sağlar.

Sanat, hayal güçlerini düşünce süreçlerine öncülük etmek, kendilerini ifade etmek ve kendine özgü bakış açılarını yakalamak için kullanma fırsatı veren güçlü bir konudur. Montessori Akademisi, çocuklara yaratıcı araçlar, fırsatlar, materyaller ve dersler vererek güçlü bir sanat temeli olarak odaklanmaktadır.

Doktor Maria Montessori'nin belirttiği gibi: “Hayal gücü, insanoğlunun cesareti ve gücü göz önüne alındığında, insanı yaratamaz, yaratması için kullanır.”

Bu dersler, Erken Yıl Öğrenme Çerçevesinde aşağıdaki öğrenme çıktılarıyla doğrudan bağlantılıdır:
• 1.3 Çocuklar bilgili ve özgüvenli özdeşlikler geliştirirler. 
1.4 Çocuklar, bakım, empati ve saygıyla başkalarıyla ilişki içinde olmayı öğrenirler. 
• 2.4 Çocuklar, sosyal olarak sorumlu olurlar ve çevreye saygı gösterirler. 
3.1 Çocuklar, sosyal ve duygusal refahlarında güçlenirler. 
4.1 Çocuklar, merak gibi öğrenmeye yönelik eğilimler geliştirir, işbirliği, güven, yaratıcılık, bağlılık, coşku, sebat, hayal gücü ve refleksivite. 
• 4.4 Çocuklar, insanlar, mekân, teknolojiler ve doğal ve işlenmiş malzemelerle bağlantı kurarak kendi öğrenmelerini sağlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak