Milli Eğitim Bakanlığından Okullara Son Dakika Yardımcı Kaynak Kitap Uyarısı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığından Okullara Son Dakika Yardımcı Kaynak Kitap Uyarısı. Milli Eğitim Bakanlığınca okullara uyarı gönderildi. Buna göre okullarda yardımcı kaynak kitap aldırılması yada tanıtımı yapılması izin verilmemesi istendi. Bu yönde yapılacak her türlü olaya yönelik engellemeler yapılması istendi. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yardımcı materyallerin reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve öğrencilere aldırılmaması için her türlü tedbirin uygulanması istendi.

Bakanlıkça illere gönderilen yazıda, özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarda yardımcı materyallerin sınıf içerisinde kullanıldığı bu materyallerden ödev verildiği ve velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur bırakıldığı belirtildi.

Öğretmen ve öğrencilere dağıtılan ders kitapları dışındaki diğer yardımcı materyallerin okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi, öğrencilere aldırılmaması, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması istendi.
Aksi uygulamalarda bulunanlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılması için valiliklerce her türlü tedbirin alınması talep edildi.

- Dersler EBA'dan yararlanılarak işlenecek

Diğer bir yazıda ise bazı eserlerin kopyalanarak öğrencilere dağıtıldığı ve öğrencilerden "fotokopi bedeli" adı altında para toplandığı bilgisine yer verilerek, telif hakları vurgusu yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yardımcı kaynak kitap aldırlması yerine, derslerin işlenmesi sırasında MEB'in Bilişim Ağı'ndan (EBA) yararlanılması istendi.

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Pınar gül 6 yıl önce

Bu sene ek kitaplara verdigimiz poaralarin haddi hesabi yok ya bu ne boyle maddi olarak durumumuz yok
Ogretmn istiyor milli egitimin kitaplari yetersiz deyip bir ton kitap parasi veriyoruz bu biri dur demesi lazim artik

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber