MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: ÖĞRETMENLER SAHİPSİZ DEĞİL

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Savcı Erken Gelince Öğretmenleri Halı Sahadan Çıkardı-Tepki Gösterince de 14 Öğretmeni Gözaltına alındı

Savcı, 10-11 olan maç saatini karıştırıp halı sahaya erken gelince öğretmenleri halı sahadan dışarı çıkardı. Duruma tepki gösteren öğretmenleri de gözaltına aldırdı.

Diyarbakır 'da meydana gelen olayda bir savcı 14 öğretmeni gözaltına aldırmıştı. Olayla ilgili MEB 'den açıklama geldi.

Savcı ile öğretmenler arasında yaşanan ihtilaftan dolayı 14 öğretmen gözaltına alınmıştı. Bu olay ile ilgili Milli Eğitim bakan yardımcısı Mustafa Safran ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel müdürü Hamza Aydoğdu 'dan açıklama geldi. İki isim yaptıkları açıklamada bu olaya büyük tepki gösterdi.

ÖĞRETMENLERİN MAÇI 9-10, SAVCININ 10-11

Diyarbakır Çermik 'te meydana gelen olayda, öğretmenlerin halı saha maçı 9 - 10 saatleri arasında, savcının maçı ise 10 - 11 saatleri arasındaydı.

SAVCI SAATLERİ KARIŞTIRDI

Savcı bey saatleri karıştırıp saat 9 'da halı sahaya gelince, halı saha görevlileri öğretmenleri keyfi olarak sahadan çıkardı.

Öğretmenler bu durum karşısında tepki gösterdi ve duruma itiraz etti. İtiraz sonrası savcı bey emniyeti haberdar edip 14 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Yaşanan olay üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada bir açıklama yaparak, öğretmenlerin sahipsiz olmadığını belirttiler.

Savcı ve öğretmenlerin halı saha maçı karakolda bitti

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, halı sahada maç yapan Çermik cumhuriyet savcısı ile öğretmenler arasında ağız dalaşı yaşandı. Olayın ardından 9 öğretmen kimlik bilgilerine başvurulması için karakola götürüldü. Savcının öğretmenleri gözaltına aldırdığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

Olay, dün akşam saatlerinde Çermik ilçesindeki bir halı sahada yaşandı. İddiaya göre, Çermik Cumhuriyet savcısı, öğretmenlerle birlikte halı sahada maç yaptı. Bu sırada Çermik Cumhuriyet savcısı ile karşı takımdaki öğretmenler arasında sözlü dalaşma yaşandı. Yaşanan olayın ardından maç yarıda kesilerek öğretmenlerin kimlik tespitine başvuruldu. Bu sırada yanlarında kimliği olmayan 9 kişi, karakola götürülerek kimlik tespiti yapıldı. Cumhuriyet savcısı ile öğretmenler arasında yaşanan olay, karakolda tatlıya bağlandı.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Diyarbakır'da yaşanan olayla ilgili “Çermik'te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim” şeklinde konuştu.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada “Hakimler ve Savcılar Kurulu, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bir grup öğretmenin savcının talimatı ile gözaltına alındığı iddiaları üzerine inceleme başlatmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak