Milli Eğitim Bakanlığı: 10 Bin TL'ye Kadar Maaş Verilecek Olan, Teknikerlerin Yetişeceği Okulları Belirledi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB'de bir ilk daha. 10 Bin TL'ye kadar maaş verilecek olan, teknikerlerin yetişeceği okullar sıralaması belli oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye'nin bugün için dünyada ihracat lideri olduğu değirmencilik ve sektör makineleri alanında istihdam edilmek üzere 10 bin liraya kadar maaşla çalışacak nitelikli teknikerlerin hangi okullarda yetiştirileceğini belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı ile DESMÜD arasında geçtiğimiz yıl Kasım ayında imzalanan ortak eğitim protokolü kapsamında Çorum, Gaziantep ve Konya'da bulunan 3 lise 2019-2020 eğitim öğretim döneminden itibaren öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkanı Zeki Demirtaşoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu bölümü tercih edecek olan öğrencilerin Endüstri 4.0 ile eğitimler alacaklarını söyledi. Öğrencilerin aylık 150 TL burs alarak fabrikalarda staj yapacaklarını aktaran Demirtaşoğlu, mezun oldukları zaman Türkiye'de çalışabilecekleri gibi yurt dışında uygulanan projelerde de görev alabileceklerini belirtti. Demirtaşoğlu ayrıca, 10 bin kişilik istihdam planlandığını ifade ederek, ihtiyacın büyük bir kısmının bu liselerde yetiştirileceği bilgisini verdi.

Demirtaşoğlu son olarak, bu 3 ildeki liselere ilave olarak önümüzdeki yıllarda 10 ilde daha “Değirmencilik Bölümü” açmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek, ayrıca Ankara'da bir “Değirmencilik Mükemmeliyet Merkezi” kurmak üzere çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak