Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı Eğitimde 2023 Vizyon Belgesi ile birlikte Ücretli öğretmenlerin maaşlarının artırılıması gündeme geldi.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli öğretmenler maaş almakta azami olarak 30 ek ders saati ek ders ücreti almakta ve vergi ödenmektedir. 30 saat ücret bulan ücretli öğretmenlerle zaten çok azdır.

Ücretli öğretmenliğin bir istihdam modeli şeklinde vizyon belgesine girmesi egitim öğretim adına bir faciadır. Atanmayı bekleyen 450 bin öğretmen var iken 80 bin civarıda ücretli öğretmen bulunması egitim öğretim deki çarpıklıgın en yakından ortaya koymaktadır tabi bunu yapan Reşit Galip değildir.

Biz iktidara geldiğimizde atanmayan öğretmen kalmayacak öğretmen kura çekip gidip görevine başlayacak tüm sınavları kaldıracagız deyip sınav üstüne sınav mülakat üstüne mülakat getirenlerdir.

2020 de atanmayan öğretmen sayısı 72 bin iken şimdi 450 bini geçmiştir Bu sayısal artışı gerçekleştiren Reşit Galip değildir.

Norm kadro yazılımı dogru çalıştıtrıldıgında, ilkokullarda 5 sınıfı tekrar getirildiğinde, yöneticilerin derse girme şartı kaldırıldığında yan branşa ücretli derse giren öğretmenlerde hesaba katıldığında 200 binden fazla norm ihtiyacı orta yerde durmaktadır. Devlet gerekeni yapmalı atanmayan öğretmenleri kadrolu atayarak sözleşmeli ücretli kölelik sistemine son vermelidir.

Vizyon belgesinde Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldıracaklarını açıklayan Erdoğan, "Artık bu eğitimi Bakanlığımız verecek." demiştir

Ne olacak sonunda Kimya mezunu, Edebiyat mezunu, Matematik mezunu öğretmen olabiliyorsa olacak ama sonunda şunu diyemeyecek ben öğretmenlik mezunuyum beni istihdam etmek zorundasınız diyemeyecek yorgan gidecek kavga bitecek nasıl çözüm ama şapka çıkartmak lazım ama şapkam yok.

Şimdi güzel bir proje diyeceksiniz neden karşı çıkıyorsunuz diyeceksiniz ama eğitim fakültelerinde o eğitim ve öğretmen ruhunun nereye gittiğini hiç sorgulamayacaksınız.

Ahmet Kandemir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak