Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 1 Milyon Öğretmene Önemli Mesajlar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 1 Milyon Öğretmene Önemli Mesajlar. Bakan Ziya Selçuk, canlı yayınla 1 milyon öğretmene ulaşıp mesajlar verdi. Selçuk'un mesajlarından satır başları şu şekilde

"Öğretmen eğitiminde çok daha iyi yetişmiş bireylerin sistemimize girmesi için çok büyük çaplı projeler başlatacağız" dedi Öğretmenlerimiz geleceğimizi inşa eden mimarlardır ve onlara büyük görevler düşmektedir.
 

Öğretmenler bazen anne ve babadan daha çok çocukların hayatlarında önemli bir yer edinirler.

Hükmedici bir öğretmen olmak yerine kolaylaştırıcı bir rehber olarak, öğretmeyi tercih edin.
İyi eğitimi büyük binalar değil, iyi insanlar veriyor. Salonun ana girişinde, “İnsan, insanın gölgesinde yetişir sözü karşılıyor.” Güçlü bir şahsiyet söz konusuysa, güçlü şahsiyeti olan talebeler yetişecektir.

Öğretmenlik çocuklara bir şey öğretmek değil, öğretmenin kendi olgunlaşma yolculuğu ve yolcunun kendisi de çocuklar değil, esasan öğretmendir. Çocukların gelişimi öğretmenin gelişimiyle doğrudan doğruya etkili.

Deneyimli öğretmenler, sınıfa ilk gelince gözüne gözü değmeden derslerine başlamazlar. Çocuklarımızı çift kanatlı yetiştireceğiz. bunlardan biri bilim, öbürü erdem, ahlak.
1 MİLYON ÖĞRETMENİMİZ YOK

18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmenimiz yok. Bunlar mevzuattaki rakamlar. Biz hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın “Gözetimsiz sınav yapıyoruz” desin, isterim ki bir başka okul eleştirel düşüncenin örneği olsun.


Bu hayalleri gerçekleştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir paradigma içinde olduğunu yavaş yavaş hissediyorsunuz. Ekim’de yapacağımız sunuşumuzda da bunu detaylarıyla izah edeceğiz.

1970’lerden beri eğitim sisteminin istikametinde bir değişiklik, kayıp var. Bugünlerde daha önemli bu. Bizim için günlük operasyonlarla, şu uygulamayı değiştirelim, iki-üç basamaklı olsun gibi bir dönüşüm değil bu.

Kitap okumayı aile evinde yapmalıki, çocuklarda evde gördüğü bu durumu uygulasın. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Ataürk'ün izinde yepyeni çalışmalarımız olacak.

- Türkiye'nin imkanları giderek artıyor.

- Öğretmenlerin desteğiyle zihniyetin değişmesi daha kolay olacaktır

Konuşmasını fazla uzatmadan kısa kesen Bakan Selçuk toplantıya katılan öğretmenlerle konuşacağını belirterek toplantıyı bitirdi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak