Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, "Eğitim ve Sendikalar Uluslararası Sempozyumu"na katıldı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, "Eğitim ve Sendikalar Uluslararası Sempozyumu"na katıldı

İstanbul’da 77 ülkeden eğitim sendikalarının katılımıyla düzenlenen "Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar Uluslararası Sempozyumu" yapıldı. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, sempozyumun açılışında, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un programa katılamadığını belirterek, selamlarını iletti. Dünyada yaşanan dönüşümleri anlatarak, son 50 yıla damgasını vuran kavramın küreselleşme olduğunu dile getiren Safran, "Küreselleşmenin içinde en etkili olduğu yön de eğitimdir. Ancak eğitim bir kavram, yapı, sistem, süreç ve örgüt olarak küreselleşmeye ilişkin tüm tartışmalarda, bazen değişimle başa çıkmada yetersiz kalması iddiasıyla, bir sorun alanı. Kimi zaman ise küresel ölçekteki sorunların kısa, orta ve uzun vadede çözümünde değişim ajanı olarak en çok konuşulan, en fazla beklenti duyulan ve dönüşümlerin en fazla yaşandığı alan olarak görülüyor." diye konuştu.

Safran, her ülkenin içinde bulunduğu coğrafyanın özellikleri, toplumsal ve iktisadi öncelikleri, tarihsel geleneği içinde inşa ettiği kurumları ve bu kurumların yaslandığı kültürel kodlar bağlamında kendi eğitim ve öğretmen yetiştirme modelini oluşturmakla yükümlü olduğunu söyledi. Türkiye´nin dünyanın 13. büyük ekonomisi haline geldiğine dikkati çeken Safran, şöyle devam etti: "Eğitim sistemi bağlamında temel hedef, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan sürdürülebilir kalkınmayı temel alan insani değerleri merkeze koyan bir medeniyet iddiasını ve tasavvurunu hayata geçirmektir. Dünya Bankası´nın 2018 eğitim raporunda çözüm önerilerinden en önemlilerinden biri, ´Tüm aktörleri işe koş´ diyor. Öğretmenlikten gelmiş, öğretmen kimliğinden her zaman onur duyan bir akademisyen olarak, hepimiz eğitim sistemini oluşturuyoruz. Öğretmenlerin özlük haklarına odaklaşmış, eğitim iş kolunu geliştirmeye çalışan her türlü eğitim sendikasıyla iş birliğine hazırız. Öğretmenlerin haklarını koruyan geliştiren kuruluşlara destek olmamız, eğitimde kalite arayışı çabalarımız ile tutarlılık göstermektedir. İnanıyoruz ki, öğretmene yaptığımız bir birimlik yatırım, eğitim sistemimizde, kelebek etkisi yaratıp katma değeri yüksek katkı sağlayacaktır."

Hizmet öncesinden başlayarak, öğretmenlerin seçimine, eğitimine ve atanmasına kadar geçen sürede hem öğretmen niteliğini hem de öğretmenlerin yaşam kalitelerini artıracak politikalara öncelik verileceğine dikkati çeken Safran, "Çok kısa bir süre önce göreve gelmemize rağmen, 15 Ekim´de Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, eğitimde adalet, verimlilik ve süreklilik adına yeni bir eğitim inşası raporunu tüm kamuoyu ile paylaşacak. Bütün arkadaşlarımız merkeze eğitimin temel omurgası olan öğretmenin yerleştiğini ve her şeyin öğretmen çevresinde döndüğünü görecektir. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. Milli mutabakat sağlanmadan hangi sistemi inşa ederseniz edin o sistemin başarıya ulaşması mümkün olamıyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası "Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar" sempozyumunun açılışının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Maarif Vakfı ile Eğitim-Bir-Sen arasında "Suriye´de Okul Yaptırma Protokolü" imzalandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber