MEB'in Okulların Açılmasına İlişkin Planı Hazır: Salgın Bitmezse 2 Farklı Senaryo Konuşuluyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Salgının gölgesinde açılmaya hazırlanan okullar için farklı senaryolar gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda MEB'in 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini yayınlamıştı. 
Yayınlanan genelgeyle birlikte okulların 31 Ağustos'ta açılacağı belli olmuştu. Milyonlarca veli ise salgın nedeniyle çocuklarını okula gönderme konusunda endişeli ve salgın tamamen bitmeden çocuğunu okula göndermeyeceklerini açıklıyorlar.

Milli Eğitim Bakanı Zİya Selçuk, dün yaptığı açıklamalarda okulların 31 Ağustos'ta açılacağını duyurmuştu. Lakin salgının seyri değişmezse MEB farklı senaryolarla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberine göre, okulların açılmaması durumunda MEB farklı 2 senaryoyla öğrencilerin karşısına çıkacak. İlk senaryo uzaktan eğitimle öğrencilere canlı sınıf uygulaması. Diğer bir senaryo ise, yüz yüze eğitimde yapılacak olan hibrit modeli yani ders saatleri ve öğrenci sayıları azaltıralarak, öğrencilere eğitim vermek.

İşte okullarda yapılan hazırlıklardan bir kısmı:

Bakanlığın hazırladığı senaryolardan biri uzaktan eğitim. Okulların açılmaması üzerine kurgulanan bu modelde öğrenciler daha aktif olarak canlı sınıf uygulamaları üzerinden eğitim alacak. Bakanlığın tercih ettiği ise yüz yüze eğitimin ağırlıkta olduğu hibrit model. Haftalık 40 saatlik dersler 20 saate indirilecek. Sınıflarda öğrenci sayısı azaltılacak. Öğrenciler bölünerek pazartesi-çarşamba-cuma ve salı-perşembe-cumartesi okula gelecek.

Haberin devamı için tıklayınız

HÜRRİYET

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak