MEB'den Bir Güzel Hamle Daha! Milli Bayramlar Ve Atatürkçülük Yönetmeliğe Tekrar Eklendi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda yaptığı güzel hamlelerden birini daha yönetmeliğe ekledi. MEB'deki güzel esen rüzgarların hiç bitmemesi dileğiyle. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinden daha önce çıkarılan milli bayramlar ve Atatürkçülük MEB yönetmeliğine tekrar eklendi. Daha önce yönetmelikten çıkarıla, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı eklendi. Tüm detaylar haberimizde

ATATÜRKÇÜLÜK DERSLERE GİRECEK
Resmi gazetede Yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'le de birçok değişikliğine gidildi. Yeni yönetmelikteki en dikkat çekici nokta ise Atatürkçülüğün öğretmenler kurullarında ve zümre öğretmenler toplantısında ele alınması konusunda yapılan değişiklik. Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususların öğretmenler kurulunda görüşülecek. “Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması ile öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması,” şeklinde eklenen fıkra ile sınıf/alan zümre toplantılarında Atatürkçülük konularının ele alınması sağlanacak.

Yeni Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk yine farklılığını gösterip özlediğimiz olayları gündeme getirmesi ve bu konularda icraata geçmesi büyük bir sevinçle karşılandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak