MEB YEĞİTEK, HABİTAT Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı; Temel Kodlama öğretmen eğitimlerine başladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve HABİTAT Derneği iş birliğinde gerçekleştirilecek “Temel Kodlama Eğitimi”nin açılışı 15 Nisan 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

YEĞİTEK’in katkıları ile beş gün boyunca 12 farklı şehirden 38 öğretmenin katılımıyla gerçekleşecek olan Temel Kodlama Eğitimi’yle, 2019 yılı içinde 81 ilden 100 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Temel Kodlama Eğitimi; MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ, YEĞİTEK Daire Başkanlarından M. Hakan BÜCÜK, Asaf Murat KARAPINAR, HABİTAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai HAZIR ve Türkiye Vodafone Vakfı Müdürü Ayşegül ERTOK’un katılımı ile başladı.

Açılışta konuşan Genel Müdür Anıl YILMAZ, “2023 Vizyonu’nun öğretmenlerin çabasıyla hayata geçeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Biz Bakanlık olarak Dijital Ekosistemini bir araya getirmeye yönelik çalışıyoruz. Sadece öğretmenlerimiz ile bunu yapamayız. Öğretmenlerimiz burada birinci öncelikli, kritik bir role sahip. Kamu, öğretmenlerimiz, özel sektör, üniversitelerimiz veya STK’larımız ile gerçekleşebilir. Çalışmaların tamamının bu Vizyon’a doğru hareket etmesi gerekiyor. Bugüne kadar görebildiğimiz kadarıyla bu saydığımız tarafların tamamında ciddi bir isteklilik var. Türkiye Vodafone Vakfı ile HABİTAT Derneği birlikte çok önemli işlere imza attılar. Millî Eğitim Bakanlığı olarak geçen sene düzenlediğimiz FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde de yaptıkları kodlama faaliyetlerini anlattılar. Oradan hareketle biz de Bakanlık olarak bu eğitimleri bir adım öteye nasıl götürebiliriz diye düşündük ve böyle bir proje ortaya çıktı. Bu çalışmanın küçük ölçekli bir pilotlama ile başlayıp, birkaç yıl içerisinde tüm Türkiye’de uygulanabilecek genel bir çalışmaya dönüşeceğine inanıyorum.”

“Yarını Kodlayanlar Projesi”yle 40 bin çocuğa ulaştık

Türkiye Vodafone Vakfı Müdürü Ayşegül ERTOK açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi: “HABİTAT Derneği ile birlikte yaklaşık üç yıl önce deneyimsel olarak çıktığımız “Yarını Kodlayanlar Projesi”nde, bugün artık kodlama seferberliği başlatmış durumdayız. Ülkemizin dört bir yanında çocuklarımızı teknolojinin dili ile tanıştırıyoruz ve geleceğin mesleklerine doğru yol almalarını sağlıyoruz. Bugüne kadar “Yarını Kodlayanlar Projesi”nde 60 ilimizde 40 bini aşkın çocuğa eğitim verdik. Eğitimlerimizi 7-14 yaş grubu arasında gerçekleştiriyoruz. Bu sene de tüm Türkiye’de toplam 40 binin üzerinde çocuğa ulaştık. Projemiz, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da model olmaya başladı. Dijital okuryazarlık eğitimi olarak ta dünyaya örnek oluşturduk. Yeni dönemde Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği halinde çalışmakta bize önemli bir güç sağlıyor. Değerli öğretmenlerimizle birlikte eğitimlerimizi ülke çapına ulaştırmak bizler için çok önemli bir adım olacak.”

HABİTAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai HAZIR ise şöyle konuştu: “Bugüne kadar binlerce çocuğumuza yönelik hak temelli çalışmalardan, çocuklarımızın finansal bilinç kazanmalarını hedefleyen eğitimlere ve kodlama bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün de HABİTAT Derneği olarak Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğinde, 4’üncü dönemine girdiğimiz “Yarını Kodlayanlar Projesi” ile gençlerimizi geleceğe hazırlamaya ve onları dünyanın ve Türkiye’nin dijital dönüşümünün en etkin parçaları haline gelmelerine katkı sunmaya devam ediyoruz. “Yarını Kodlayanlar Projesi”nin geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü’nün iş birliğinde hedeflerimizi daha da büyüterek, 2019 yılı proje döneminde 81 ilden 100 bin çocuğumuza kodlama eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. MEB bünyesinde görev alan 38 gönüllü öğretmenimizi projemizin gönüllü eğitmeni yaparak çıkacağımız bu yolda, pilot çalışmamızın ilk adımlarını attık. Eğitimcilerimize yönelik kodlama eğitimleri haricinde, 2023 Eğitim Vizyonu’na paralel olarak kodlama müfredatları ve öğretmen eğitimlerine katkı vermek projenin yeni dönemdeki en önemli hedefleri arasında yer almaktadır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak