MEB'den Yüz Yüze Sınavlara İlişkin Önemli Uyarı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı resmi yazıda, 1. dönemde yapılmayan sınavların 1 Mart tarihinden itibaren okullarda yüz yüze yapılacağını ve sınav notlarının en geç 19 Mart'a kadar e-okula girilmesi gerektiğini açıkladı. 
Salgın nedeniyle 1. dönemde bir çok öğrenci yüz yüze sınava girmemişti. MEB aldığı yeni kararlar, 1. dönemde yapılmayan yüz yüze sınavların 2. dönemde yapılacağını duyurmuştu

İşte İlgili yaznın 8.maddesindeki o kısım. 

8. İlgi (e) yazımız ile 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde sınav yapılamamış derslerin sınavlarının 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelendiği bildirilmişti.
Bu kapsamda;
a) Sınavlar, eğitim kurumlarında yüz yüze yapılacaktır.
b) Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi, 01 Mart 2021 tarihinden itibaren iki haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacak, eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınavların uygulanması sağlanacak ve birinci döneme ilişkin tüm iş ve işlemler 19 Mart 2021 Cuma gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacaktır.
c) Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 01 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konular ile sınırlı tutulacaktır..  denmektedir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak