Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, matematiği, edebiyatı, sanatı, sporu çok önemsediklerini belirterek, "Eğer bunları bütünleşik olarak hep beraber, hep bir arada düşünemezsek, bunları bir araya getiremezsek biz yarım insan yetiştirmiş oluruz." dedi.
Bakan Ziya Selçuk’un katılımıyla, Millî Eğitim Bakanlığı ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi arasında "Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası İşbirliği" protokolü kapsamında, Türkiye genelinde belirlenen okullara bağlama ve piyano dağıtımı, Kars´ın Cevriye Tatış Ortaokulunda düzenlenen törenle başlatıldı. "Aşıklar diyarı Kars"ta bir okulun müzik sınıfında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Selçuk, "Binlerce müzik sınıfını belirli bir standarda ulaştırmak istediğimiz bir projenin başındayız. Bakanlık olarak Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Projesi´nde neler yapabileceğimizi önümüzdeki haftalarda, aylarda, yıllarda çok rahatlıkla görebileceğimizi, gösterebileceğimizi düşünüyoruz." diye konuştu. Projeyi Kars´tan başlatmalarının önemine işaret eden Selçuk, "Çünkü Kars, aşıklar diyarı ve sanatın nabzının attığı yer. İşini aşkla yapan herkesin aşıklar diyarından başlamasından doğal bir şey olamaz. Bu projenin burada can suyunu vermek gibi bir hedefimiz var. Bu hedefi inşallah çok büyüyen bir fidana, ağaca ve binlerce dala ulaştıracak bir bakış açısıyla sunmak istiyoruz." dedi.
“Sanat bizim için hayat amacı”
Göreve geldiği ilk günden beri sanata çok fazla vurgu yaptıklarına değinen Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın defalarca ortaya koyduğu gibi sanat gerçekten bizim için hayat amacı. Sanatın ince ayarından geçen her çocuğun nasıl şahsiyet bulacağı, nasıl estetik duygularla donanacağı tartışma götürmez. Bu çerçevede de şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; biz matematiği, edebiyatı, sanatı, sporu çok önemsiyoruz. Eğer bunları bütünleşik olarak hep beraber hep bir arada düşünemezsek, bunları bir araya getiremezsek biz yarım insan yetiştirmiş oluruz. Tam insan olmak, kamil insan olmak, kemalata ulaşmak için sanatın iyileştirici gücüne ihtiyacımız var, sanatın dönüştürücü gücüyle bütün çocuklarımızın nasıl kişilik sahibi olduğunu, nasıl şahsiyetinin olgunlaştığını çok rahatlıkla görmek mümkündür.
Özellikle bağlamadan söz ediyorsak işin rengi çok daha güzelleşir. Bu toprakların boyasını çok daha fazla hissederiz. Bir çocuk bağlamayı eline aldığında arkasına dönüp bakarsa Aşık Veysel´in, Yunus Emre´nin, Karacaoğlan´ın, Mahsuni´nin geldiğini görür. Bir çocuk sadece bağlamayı eline alırsa bütün 1000 yıllık birikimi görür ve başka hiçbir şey söylemenize gerek yoktur, belki müfredata da gerek yoktur, belki çok fazla uygulamaya da gerek yoktur. Sadece bağlamayı eline almak zaten ona bir dünya vermektir."
Yavuz Bingöl ile Türkiye´de giderek yaygınlaşmasını destekleyecekleri bir projenin başlangıcını yaptıklarını dile getiren Selçuk, bu nedenle projeye Kars´tan başlatmayı çok istediğini söyledi. Projenin yeni olmadığını, uzun süredir üzerinde çalışıldığını aktaran Selçuk, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından, sanatçı Yavuz Bingöl, öğrencilerle bağlama çalarak, türküler seslendirdi. Bakan Selçuk ve beraberindekiler, okulun müzik sınıfının açılışını yaptı.
Bakan Ziya Selçuk, Kars´taki temasları kapsamında Valiliği de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Vali Türker Öksüz´den bilgi aldı.