Mazeret Atama Evraklarını İlçeye Teslimi Öğretmenlerin mi Yoksa Okul Müdürlüğünün Mü Görevi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2019 Yarıyıl Tatili Mazeret Atamasının başlaması ile birlikte bazı uyuşmazlıklarında yaşanmasına şahit olmakta ve tarafıma gelen şikayetler sonucunda anlamaktayım. Bunlardan biri de maalesef duyuruda açık bir şekilde yazılmasına rağmen bazı il ve ilçelerde okul idareleri tarafından öğretmenlerin mazeret atamasına başvuru evraklarının okula teslim ettikten sonra ilçe ’ye de bizzat öğretmenler tarafından elden götürmeleri istenmesidir. Hatta bazı okul idarelerine duyuru hatırlatıldığında ise ilçe milli eğitim müdürlüklerinin bunu böyle istediği sözde dile getirilmektedir. Fakat işin özünde ise duyuruda apaçık bir şekilde öğretmenin evrakları okula teslim etmekle yükümlü olduğu hatta yerleşim yerinde olmayanlar için bile elektronik ortamdan öncelikle olmak üzere okul müdürlüğüne evraklarını ulaştırılmasını gönderme hakkının tanındığı anlaşılmaktadır.

Peki ama okul idareleri yada iddia ettikleri gibi ilçe milli eğitim müdürlükleri neden evrakların ilçe milli eğitim müdürlüklerine öğretmenler tarafından getirmeleri açıkça duyuruda yazmasına rağmen öğretmenden istenmektedir,bilinmez ama mevzuata ve duyuruya göre öğretmenden evrakları sadece okula teslim etmesini yükümlü kıldığı ilçeye evrakların ulaştırılması bakımından ise bu yükümlülüğü okul idarelerine bıraktığı görülmektedir.


 
Peki Duyuruya göre Mazeret Atama Evraklarını Teslimi Bakımından Öğretmenin Rolü Nedir ?

İlgili Hükümler

2019 Yarıyıl Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu

2. Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir

5. Öğretmenlerin şahsen başvuru yapmaları esas olmakla birlikte, görevli oldukları il/ilçe dışında bulunan öğretmenler, ibraz edilecek belgeleri e-posta, telefon, faks gibi uygun iletişim araçlarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne süresi içinde ulaştırarak başvurularının onaylanmasını isteyebilecektir. Yöneticiler bu başvuruları süresi içinde elektronik ortamda onaylayarak formun çıktısını göreve başladıklarında öğretmenlere imzalattıracaktır.

Duyurunun 2. Ve 5. Maddelerinden görüleceği üzere mazeret atamasına başvuran öğretmenlerin evrakları sadece okul müdürlüğüne teslim etme yükümlülüğü bulunup ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim etmekle ilgili bir yükümlülüğü bulunmaktadır.Ayrıca görev yaptığı ilçe veya il’de bulunmayan öğretmenlere ise hatta evrakları e-posta, telefon, faks gibi elektronik ortamda ulaştırma hakkı tanınmakta ve başvuru formuna imza atılmasını ise öğretmenin göreve başlamasında yapabilme hakkı tanınmıştır.

Yani Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere Mazeret Atama Evraklarını sadece okula teslimi bakımında yükümlü kılmıştır. Bu süreçte evrakların onaylanması ve ilçeye teslimi ise Okul Müdürlüklerine aittir.

Saygılar

https://www.facebook.com/sedat.deger.526

https://twitter.com/sedatdeger09

https://www.instagram.com/sedatdeger.sd/

https://www.sedatdeger.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak