Matematik Öğretmeni Ethem Deynek'ten 2 Yeni Buluş Daha

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Matematik Öğretmeni Ethem Deynek, 2 yeni buluşa daha imza attı. Matematik dehası Ethem Deynek yeni buluşu sayesinde formül sayısını 14'ten 16'ya çıkardı.


Daha önce Matematikte Deynek Dörtlüsü, Deynek Altılısı, Deynek Yedilisi, Deynek Sekizlisi, Deynek Onikilisi,13 ile Bölünebilme, Deynek Ondörtlüsü, Deynek Onbeşlisi, Deynek Onyedilisi,Deynek Bağıntısı,Deynek Yarıçapı 1,Deynek Yarıçapı2, Deynek Yüksekliği ve Deynek Sinüsü formüllerini" bulan,Denizli Özay Gönlüm Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ethem Deynek, bu kez de bir üçgenin 3 köşesinden geçen yarıçapı bilinmeyen dairenin alan formülünü ve üçgene içteğet olan dairenin alan formülünü buldu.

Formüllerine  "Deynek Alanı 1 " ve  "Deynek Alanı 2 " ismini veren Deynek böylelikle matematikte bulduğu formül sayısını  16 ya çıkarmış oldu.Deynek, Newton'un "karşımda keşfedilmesi gereken koskoca bir umman varken kendimi deniz kıyısında çakıl taşlarıyla oynayan bir çocuğa benzetiyorum " sözünde de belirttiği  gibi  matematik dünyasında keşfedilecek daha nice formüller var dedi. 

.

1-002.png2-002.png3.png4.png

https://www.akishaber.com.tr/ethem-deynek-formul-sayisini-16ya-cikardi-84917h.htm

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak