Matematik Kaygısı Yaşayan Çocuklara Nasıl Yardım Edilir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Matematik kaygısı oldukça yaygındır . Tüm öğrencilerin yaklaşık% 60'ı bundan muzdarip olabilir. Matematik, çoğu öğrencide olumsuz duygusal tepkileri tetikleyebilir.

Bununla birlikte, matematik çok önemlidir. Eğer matematikten geçemezseniz, muhtemelen mezun olmazsınız, bu yüzden matematik kaygısı çocukların başa çıkmayı öğrenmeleri gereken bir engeldir. Bu yazıda, matematik kaygısını yenmelerine yardımcı olacak bazı anahtarlara ve ipuçlarına odaklanacağız .


Matematik kaygısının nedenleri
Ortak bir korku, düşünceler veya bazı durumlar tarafından tetiklenir. Matematik kaygısı ile ilgili olarak, bu faktörlerin bazıları şunlardır:

Sorun hakkında düşünmek.
Motivasyon eksikliği.
Temel matematik anlayışı eksikliği.
Tüm bu faktörler , çocukları ileriye gitmelerini engelleyecek başarısızlıktan korkuyabiliyor . En kötü senaryoda çocuklar, endişe veya depresyon gibi psikolojik bozukluklar geliştirebilir .

Matematik kaygısı olan bir kız.

1. Sorun hakkında düşünme
Bazı öğrenciler ve genel nüfusun bir kısmı, matematiğin karmaşık olduğunu düşünebilir. Bu izlenim her yerde pekiştiriliyor ve çocuklar okula başlamadan bile zaten korkuyorlar.

Sürekli olarak bir şeyin zor olabileceğini düşünmek gereksiz yere doğru olabilir. Bu, kendini gerçekleştiren bir kehanet olarak bilinir . Ne yaparsanız yapın başarısız olmayı düşünüyorsanız, muhtemelen sadece davranışınızı etkilediğiniz için yapacaksınız .

Ancak asıl mesele, konunun çok zor olması değil. Profesör Jo Boaler'e göre , insanların sadece% 3'ü matematik öğrenmede ciddi zorluklar yaşıyor . Herkes için, onu anlamak tamamen mümkün. Peki bunu nasıl içselleştirebiliriz ki, çocuklar endişelenmesinler?

Öncelikle, öğrencilere matematiğin , diğerleri gibi bir beceri olduğunu açıklamalıyız . Tıpkı herkes bisiklet sürmeyi öğrenebildiği gibi, neredeyse herkes de biraz çaba sarf ederek geometriye veya cebire hakim olabilir.

Eğer bir çocuk tamamen çaresiz hissediyorsa (özgüvenini düşük olan çocuklarda yaygın olan bir şey), güvenini artırmak için, kendileri için daha kolay olacağını bildiğiniz matematik problemlerini çözmeyi denemelerini önerebilirsiniz. Oradan biraz daha zorlaştırabilirsin. Bu aynı zamanda motivasyon eksikliğine de yardımcı olacaktır .

Motivasyon eksikliği olan bir çocuk.
2. Motivasyon eksikliği
Çoğu çocuk zaten matematikten nefret ediyor, çünkü ya mantıklı olmadığını düşünüyorlar ya da çok karmaşık olduğuna inanıyorlar.

Birçok matematik probleminin çocuğun gerçek dünyası ile hiçbir bağlantısı yoktur . Tüm sorunlarının hafta sonları ya da ilişkilerle dışarı çıkmakla daha fazla ilgili olduğunu düşündükleri için, çocuklar ve gençler matematik öğrenmek zorunda olmadıklarını hissetme eğilimindedirler. Bir dereceye kadar haklı olabilirler.

Bilim veya mühendislikle ilgili bir şeyi incelemek istiyorsanız, matematik gereklidir. Aksi takdirde, çok değil. Ancak, matematik okul sisteminin bir parçasıdır. Bu yüzden ebeveynler ve öğretmenler çocukların matematiği yararlı bulmasına yardımcı olmalıdır .

Eğer matematikten geçerlerse daha iyi bir gelecekleri olur. Bu yüzden çocuk için zorlu bir oyun haline getirmeniz gerekiyor.

3. Temel matematik anlayışı eksikliği
İleri matematik sınıflarındaki birçok öğrenci temel matematiği bile anlamadığından, kaygıya yol açar. Neyse ki, bunun kolay bir çözümü var. Onlarla temel bilgiler arasında dolaşın. Ebeveynlerin yanı sıra özel bir öğretmen yardımcı olabilir . Çocuk kendi başına yapmaya karar verirse daha da iyidir. Bilgilerini incelemeli ve yenilemeliler .

Kendine imaj ve akademik performans.
Gördüğünüz gibi, matematik kaygısı birçok şeyin neden olduğu ortak bir konudur. Bu yazıda bazılarından bahsettik ve onlarla nasıl başa çıkacağımızı da öğrendik. Ancak, en önemli şey denemeye devam etmektir . Unutma ki hemen hemen herkes matematik öğrenebilir.

 Çocuğunuzun Okulun En İyi İlk Gününe Sahip Olmasına Yardım Edin  

Kaynak: https://exploringyourmind.com/help-children-math-anxiety/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber