Matematik kaygısı bizi nasıl engelliyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Matematik konusunda endişelenen üç öğrenciden ikisi sonunda bu konuda başarılı olacak. Ancak bu güven eksikliği kariyer fırsatlarını sınırlandırıyor mu?
erken saatlerinde herkes, bir matematik sorusu için yaşamlarında bir süre endişeli olduklarını bilir. Çok açık görünmeyen şey, birçok insanın aynı şekilde hissetmiş olması ve matematik kaygısının gerçek bir problem olduğudur.

Öyle ki, Matematik Kaygısı Vakfı , konuyla ilgili farkındalığı arttırmak için kurulmuştur. Sorunun, 11 yaşındakilerin dörtte birinin yaş grubundan beklenen standardın altında kalmasına ve 4. sınıfta (eski sınıflandırma sisteminde C notu) veya daha yüksek notlara ulaşamayan öğrencilerin yaklaşık üçte birine katkıda bulunabileceğini belirtiyor. matematik GCSE sınavları.

Güven, bu istatistiklerin akademisyenlerin uzun yıllardır bildiklerini açığa vurduğuna inanıyor. Geçen yıl Ipsos Mori tarafından yürütülen güvene yönelik bir anket, 15-24 yaşları arasındaki çocukların üçte birinden fazlasının matematik problemi gösterdiğinde endişeli olduğunu buldu. Aynı durum, beş İngiliz yetişkininden biri için de geçerlidir.

Bu yüksek prevalansa rağmen, aynı araştırma yetişkinlerin% 80'inin matematik kaygısı terimini hiç duymadığını göstermiştir .

Bu, University College London'da (UCL) matematik eğitimi profesörü Celia Hoyles'a küçük bir sürpriz olarak geliyor. Güvenin çalışmalarına yardımcı oluyor çünkü matematikçilerin kaygının gerçektir olduğunu ve Stem endüstrilerinde kariyerlere yol açan nitelikler için daha fazla sayıda gencin araştırılması için ele alınması gerektiğinin hayati önem taşıdığını düşünüyor .

“Matematik ile doğru ya da yanlış bir cevap var ve bu yüzden insanlar bu kadar endişeli hissedebiliyor - aptal görünmekten korkuyorlar” diyor.

“Bu yüzden insanlar matematikte iyi olmadıklarını düşünüyorlar, bu da GCSE'den sonra daha az sayıda insanı çalıştıracağımız anlamına geliyor.”

Ele alınması gereken konulardan biri matematiğin nasıl öğretildiğidir. Hoyles, uzmanların cebir ve denklemlerin ötesinde düşünmeleri gerektiğini ve gençlerin matematiğin problemleri çözmek için kullanılabileceğini anlamalarına ve meslek seçimlerini genişletmelerine nasıl yardımcı olabileceklerini anlamalarını gerektiğini söylüyor.


'Öğretmenler bir şeyleri değiştirebilir': matematikle mücadele ve fen kıtlığı
“Öğretmenlerin mükemmel iletişimcilerin yanı sıra fantastik matematik öğretmenlerinin de olması gerekiyor” diyor. “Zor olabilir çünkü ülkedeki matematik öğretmenlerinden her zaman çok sıkıntımız oldu, çünkü matematik öğretmek için yetkin olan insanlara çok daha fazla kariyer yapıldı. Öğretmenlerin empatik olmalarına ve diğer bakış açılarını görmelerine, öğrencilerin konuyu zor bulduğu yerlerin nerede olduğunu anlamalarına ihtiyacımız var, bu yüzden bu engelleri aşmaları için teşvik edilebilirler . ”

Bu, Cambridge Üniversitesi'nde öğretmen eğitimi ve gelişiminde öğretim görevlisi olan Ros McLellan için çok önemli bir nokta. Son zamanlarda, matematik kaygısını daha iyi anlamak için Nuffield Vakfı ile birlikte çalışan bir araştırma ekibinin parçasıydı.

Çalışma, matematik standartları ve kaygılarına niceliksel bir genel bakış ile konuyu inceleyen deneyimlerini günlüğe kaydeden ilk ve ortaokul öğrencileri ile yapılan kalitatif çalışmaları içermektedir.

McLellan, “ Matematik kaygısı ile yaşayan öğrencilerin üçte ikisinin gerçekten de bu konuda iyi olduğunu gördük ” dedi.

“Bu onu zorlaştırıyor, çünkü ebeveynler ve öğretmenler bir çocuğun kaygısının farkında değiller. Bununla birlikte, öğrencilerin konuyu bırakma ve A düzeyinde ya da öteye götürmeme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına geliyor. ”

McLellan'ın diğer büyük çıkarması daha cesaret vericiydi: matematik kaygısı gelip gidebilirdi.

“İnsanlar matematik kaygısını hissedebiliyor ve sonra bunun üstesinden gelebiliyor” diyor.

“McLellan'ın tavsiyesi, çocuklara bir matematik problemini anlamadıkları takdirde, konunun kötü oldukları anlamına gelmediği yönünde telkin etmektir.

Öğretmenler ayrıca öğrencilerin zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmalı ve hiçbir zaman konunun iyi olmadığını düşünmelerine izin vermemelidir. Matematik kaygısına ve gençlerin konuyu bırakmalarına neden olacak başarısızlık hissi ve bu şekilde de, kök endüstrilerindeki gelecekteki kariyer fırsatlarını sınırlandırabilir.


Tecrübe: 'Matematik çok fazla fırsat yaratıyor'
Okullar matematik öğretmenleri yetersizdir. Sparx eğitim müdürü Georgie Hart, eğitim teknolojisinin bir çözüm önerip önermediğini soruyor

Georgie Hart gönülsüz bir matematikçiydi - İngilizce okuldaki en sevdiği dersti, ancak matematik dersi aldı çünkü bu konuda iyiydi. Ancak matematik araştırması onu Dünya Sağlık Örgütü için çalışmaya yönlendirene kadar değil, gerçekten eğlenmeye başladı.

“Hangi tüberküloza karşı yapılan müdahalelerin en etkili olduğunu analiz ediyordum. O, matematiğe aşık olduğum andı. Az bilinen operasyonel araştırma alanını keşfettim - ki bu, daha iyi kararlar almak için istatistik ve matematiği kullanmakla ilgili - teknoloji ile insan etkileşimine büyük önem vererek. Matematiğin gerçek dünyadaki problemleri nasıl çözebileceğini gördüm. ”

Operasyonel araştırma alanında doktora yaptıktan sonra, son sekiz yıldır eğitim uzmanları ve kodlayıcıları ile birlikte çalışmakta ve ortaokul çocuklarının matematik öğrenmelerine yardımcı olmaktadır.

İyi öğretimin değerini bilmek için sınıfta yeterince zaman harcadı. “Hiçbir zaman öğrencilerle etkileşime giren öğretmenlerin zenginliğini değiştiremezsiniz. Ancak dünyadaki en iyi öğretmen bile her öğrencinin ne anda sıkışıp kaldığını bilemez. ”

Şu anda uzmanların sekiz yıl boyunca eğitim teknolojisini geliştirmek için harcadıkları teknoloji şirketi Sparx'te eğitim direktörü olarak çalışmakta ve bu da, her öğrenciyi hangi aşamada olursa olsun, her öğrenciyi genişletmek için dersleri kişiselleştirmek için eğitimde daha geniş bir kaymaya paralel olarak, bireylerin farklı yeteneklerine yönelik görevleri yerine getirmektedir.

Hart, “Teknolojinin bir fark yaratacağını biliyorduk ama tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorduk” diyor. “Zaman içinde, neyin işe yaramadığını, bilişsel bilimi ve öğrenme araştırmasını çizdik ve nihayetinde öğretmenlerin kullanmayı sevdiği bir şey yaptık.”

Birleşik Krallık okulları yüksek nitelikli matematik öğretmenlerinden kronik olarak kısa olmuştur ve dezavantajlı öğrenciler ulusal ortalama kadar iyi performans göstermemiştir - ücretsiz okul yemekleri için uygun olan öğrencilerin% 58'i matematik dersinde başarılı olamamıştır. GCSE notu A * -C (şimdi 9 -4).

Ancak, sınıftaki teknoloji çoğu zaman öğretmenlere ve velilere yaka altında ısınır, bu da gerçek robotların yerine “robot öğretmenlerinin” korkunç tahminlerine neden olur - ve birçok eğitim teknolojisi ürünü, son birkaç yılda sadece bir kenara düşmek için büyük bir merakla ortaya çıkmıştır. Hart, öğrenme teknolojisinin öğrencilerin nasıl öğrendiğini derinlemesine bir anlama ve öğretmenlerin nasıl kullanmak istediklerini kontrol eden sağlıklı bir gerçeklik kontrolü ile derinlemesine bir anlayışla tasarlanmaya ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Yapay zeka (AI) gibi zorlayıcı terimlere dikkat edin, diyor. “AI, öğretmenler için çok sinir bozucu bir terim olabilir, yardımcı değildir. Ancak adaptif öğretim kavramı öğretmenlerin sevdikleri işi daha fazla yapmalarına izin veriyor. ”Ve veriler her zaman tam resmi vermiyor. “Eğer bir öğrenci yüksek oranda puan alırsa, ancak oranların çok fazla güvende olduğunu hissediyorsa, bir öğretmenin bunu bilmesi gerekir. Veya bir çocuk bir konuda fazla güveniyorsa, ancak çok kötü puan alıyorsa, bir öğretmen de bunu ele almalıdır. İnsan müdahalesine ihtiyacınız var; bu sadece 'bilgisayar hayır diyor' durumunda olamaz. İnsan ve teknolojinin bir karışımı olmalı ”.

Sparx, binlerce bireysel video öğretmeni sayesinde kavramları açıklamaya yardımcı oluyor ve her hafta her öğrenciye özel bir saatte bir ev ödevi veriyor. Hart, “Öyleyse bir çocuk gerçekten güçlü ise, keşfedebilir, diğerleri de videolarındaki boşlukları gidermek için videoyu kullanabilir” diyor.

Öğrencilere ilham vermek ve matematik müfredatını hayata geçirmek için endüstri ve okullar arasında daha fazla bağlantı görmek istiyor. Genç bir matematikçi olarak, kariyer danışmanları onu muhasebe sektörüne doğru itti - ancak mezun olduktan sonra, seçeneklerinin çok daha geniş olduğunu keşfetti. “Matematik gerçekten çok fazla fırsat yaratıyor.”

Ve eğer öğretmenler günlük yaşamda trigonometri, cebir ve diğer matematiksel kavramların alaka düzeyini iletebilselerdi, o zaman öğrenciler daha önce ilham alabilirdi, diyor. “Bir mimar, örneğin matematiği nasıl kullanır? Birinin bu kesirler sınıfının gelecekte neden faydalı olabileceğini söylemesi çok faydalı olurdu. ”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak