Matematik Dehası Ethem Deynek Bulduğu Formüllerin Sayısını 17'den 19'a Çıkardı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Daha önce Matematikle ilgili yeni bilgiler sunan ve bu konuda gündeme gelen öğretmen Ethem Deynek Matematikle ilgili yeni buluşlara imza atmaya devam ediyor. 

Ethem Deynek bulduğu yeni 2 formülle, bu zamana kadar bulduğu formüllerin sayısını 17'den 19'a çıkarmış oluyor. Ethem öğretmene Matematik formülleri bulma konusundaki başarısının devamını diliyoruz. 

İşte Ethem Deynek'in bulduğu yeni matematik formülleri

Daha önce Matematikte Deynek Dörtlüsü, Deynek Altılısı, Deynek Yedilisi, Deynek Sekizlisi, Deynek Onikilisi,13 ile bölünebilme, Deynek Ondörtlüsü, Deynek Onbeşlisi, Deynek Onyedilisi, Deynek Onsekizlisi, Deynek Bağıntısı, Deynek Yarıçapı 1, Deynek Yarıçapı 2,Deynek Yüksekliği, Deynek Sinüsü, Deynek Alanı 1, Deynek Alanı 2 formüllerini" bulan, Denizli Özay Gönlüm Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ethem Deynek, bu kez de Deynek Silindiri ve Deynek Konisi formüllerini buldu.Deynek bulduğu bu yeni 2 formülle matematikte bulduğu formül sayısını 17’den 19'a çıkarmış oldu.

DEYNEK’İN AMACI BULUŞLARINI KİTAP HALİNE GETİRMEK

Ethem Deynek, Matematikte 1.formül,2.formül,3.formül derken kısa sürede 19.formüle ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum açıklamasında bulundu. Şu sıralar çalışmalarımı derleyip kitap haline getirmeye çalıştığını belirten Deynek sözlerine şu şekilde devam etti:İnsan için mühim olanın dünyaya bir eser bırakabilmek diye düşünüyorum. Şunu anladım ki kitap yazmak formül bulmaktan daha zormuş. Yıllar sonra bu çalışmalarımın değerlendirileceği ve ortaöğretim  matematik ders kitaplarına geçeceğine inanıyorum açıklamasında bulunan Sayın Deynek’e başarılarının devamını diliyoruz. 

.

ds1.pngds2.png

ds3.png

ds3.png

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak