Matematiğin içindeki sanatı bulun ve 'sıkıcı' çığlıkları yok olacak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

“Marths”, matematikle mücadele eden öğrencilere iki boyutlu şekil öğretirken bulduğum bir kelime . Marths: “matematikte sanat” - güzel, huh? Tamam, biraz ağız dolusu ama benimle ayı.

Üçgenler, dikdörtgenler ve daireler ile resim yapmak, görünüşte matematiğe rastgele bir yaklaşımdır, ancak post-empresyonist ressam Paul Cézanne'nin tüm resimleri koni, çarşaf ve fotoğraflara indirgeyebileceğini söyleyen sanat meslektaşlarımın toprakları dışında değil. silindirler - orijinal marthematicli. Artık okulda bazı öğrenci çizimleri ve ünlü geometrik sanatsal eserlerden bazı baskıların bulunduğu bir okul marths panoya sahibiz.

Bu ayın başlarında, memleketimiz olan Dundee'ye geri dönme sebebim vardı. Aylar boyunca karım ve ben yeni V&A'yı geçtik ve kullandık. Bir zamanlar galerinin olduğu yerde durduğu su kaydırağı kazasında çenemi kestirdim. (Akıllılık, kanatlı paspasları hava perdelerine nasıl döndüğünü biliyor, bilgelik - maalesef bu örnekte yerimde bulunmuyor - kanatlıların bu mat-döndürülmüş folyo ile gezinmek için çok dar olduğunu belirlemek için fiziği nasıl kullanacağını biliyor. )

İzleyin: Bir öğretmen matematiği hayata geçirmek için dronu nasıl kullandı?

Uzun okuma: V&A Dundee 'özünü öğrenmekle ilgili'

Teknoloji devrimi: Sanat matematikten daha önemli olabilirdi

Hızlı okuma: 'Matematikte kötülük, şeref arması olmamalı'

Elimizdeki kitapçığı okuduğumda içimizdeki mimarlığa bakarken ziyaretimiz kahve ile başladı. Düşündüğüm ilk şey, baştan sona kadar hiç bitmeyen merdivenlerdi, gençken kullandığım aynı paspaslara binmek için olgunlaşmış görünüyordu. Tutuklanmaktan hoşlanmadığım için rahatsız etmedim.

Merdivenlerin tepesine çıktığımda, V&A'da beklenmedik bir şekilde beni bekleyen, sanatsal mükemmellik bu bir özeti, bir matematik yığınıydı.

İlk istasyon, kağıt ve banttan üç boyutlu bir şekil oluşturmaktı. Bu ikinci seviye matematikti. Bir sonraki istasyon diziler ve serilerdi: bir desen yarat ve bunun için kuralı bul. Üçüncü seviye matematik. Etrafımda insanlar matematik yapıyordu. Pazar günü. Eğlence için.

Ama gerçekten matematik değildi - marths idi. İşi dağıtıyorlardı ve görevin neşesini ve heyecanını buluyorlardı. İnsanlar onlara doğru şekilde satarsanız matematiği sever .

Bunu okullarda çoğaltmak için umut var. Ebeveynlerin geceleri için neden kendi interaktif galerilerimizi yaratmıyoruz? Ebeveynlere çay, kahve ve gecenin akışını daha da arttırmak için pastalardan birkaç bin kalori sunmak için alışkınız. Kahve alanımızı etkileşimli bir marth galerisine ekleyebilir miyiz? Küçük kardeşler, ebeveynler ve okul topluluğundaki herkes matematik bilmecesinde kaybolmuş olabilir . Bunu uygulamak için tek ihtiyacımız olan öğrencilerimizden bazıları olabilir - belki de matematik tutkusu olan İleri Düzeydeki çocuklar - işi gösteren, ebeveynleri süratli denemelerde zaman ayırabilen.

Marths galerimiz ne içerir? A4 sayfasından en iyi 3B şekil? En güzel desen, eşleşme kuralı, en hızlı zaman çizelgesi ızgarası, en uzak, en yüksek veya en yavaş uçan kağıt uçak, en sevilen Cézanne esintili resim, bu Twitter'daki geeklik sevgimizi paylaşan karelerden biri. Kim bilir, belki ebeveynlerin bu kavramı çok seveceklerini , matematikten nefret ettiklerini söylemeyi bırakacaklarını mı bulacağız ?

Kahretsin, bir sanat galerisi beni uzaklaştırıp sanatsal olarak düşünmeme neden oldu mu? Neredeyse V & A'ya geri dönüp bu adımları aşağıya katarak kutlamaya meyilliyim.

Eddie White İskoçya'da bir matematik öğretmenidir

Kaynak: https://www.tes.com/news/find-art-maths-and-cries-boring-will-disappear

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak