Maddi Durumu Kötü Olan Öğrenciler İçin "İyi Hissetme Dolabı"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ABD'de yoksulluk sınırının altında yaşayan yaklaşık 15 milyon çocuk var. Ancak, Ulusal Yoksulluk Çocukları Merkezi'ne göre, bu büyük sayı, ailelerin kaç kişinin bir araya gelmesi için mücadele ettiklerini büyük ölçüde küçümsüyor. Sonuç olarak, temel ihtiyaçların bile karşılanabileceği düşük gelirli ailelerde yaşayan iki veya daha fazla çocuk ya da yüzde 43 gibi bir olasılık var.

Araştırmacılara göre yoksulluk bir çocuğun refahı üzerindeki en büyük tehdit. Belki de bu yüzden bu çocukları her gün gören öğretmenler, onların okul yaşantılarında ve genel sağlıklarında (fiziksel, duygusal) önemli bir fark yaratabilirler.

İşte bunu başarmaya çalışan bir grup öğretmenin hikayesi…

Bir reddit kullanıcısı olan Terevok, anaokulu öğretmeni olan eşinin ve meslektaşlarının okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek için gösterdikleri çabayı sosyal medyada paylaştı.

Öğretmenler, okullarındaki düşük gelirli çocuklara yardım etmek için ihtiyaç duyabilecekleri öz bakım malzemelerinin yer aldığı bir “iyi hissetme dolabı” kurdular. Anaokulundan sekizinci sınıfa kadar öğrencilerin yer aldığı okuldaki dolapta, temizlik malzemeleri ve giyecekler depolanıyor. Bu malzemeleri kendi gelirleriyle karşılayan öğretmenler, velilerden ve bazı yerel işletmelerden de bağış topluyorlar.

Eski ve artık kullanılmayan bir soyunma odasında duran dolapta giysi, şampuan, saç kremi, deodorant, tarak, kadın hijyen ürünleri, diş macunu, diş fırçası ve sabun gibi malzemeler bulunuyor. Hepsi de öğrencilerin okulda kendilerini her gün daha iyi hissetmelerine yardımcı olacak türde ürünler. Eğer ergenliğinizi hatırlarsanız, bir okul gününün ortasında temiz kokma ihtiyacının ne kadar utanç verici bir his olabileceğini de hatırlayabilirsiniz!

“Bu çocuklardan bazılarının üzerlerine tam oturan temiz kıyafetleri bile yok,” diyor öğretmenlerden biri. “Öğretmenler bunu, onları utanma hissinden bir şekilde kurtarmak ve yaşadıkları fazladan stresin en azından bir kısmını azaltarak öğrenmeye odaklanmalarını sağlamak umuduyla yapıyorlar.”

Kaynak: https://www.simplemost.com/kindergarten-teacher-creates-comfort-closet-low-income-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak