Maaşını Yoksul Öğrencilere Bağışlayan Öğretmen Herkesin Gönlünde Taht Kurdu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İyilik yapmak, iyi olmak ve yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, bu dünyadaki herkesin görevidir. Ama maalesef bu özelliklere sahip insanlar çok nadiren hayatımıza dahil oluyor

İşte o koca yürekli kişilerden biride maaşını yoksul öğrencilere bağışlayan  Peter Tabichi adlı öğretmen

Kenya’dan, Birleşmiş Milletler tarafından ‘üçüncü dünya ülkesi’ olarak kabul edilen bir ülkeden gözleri yaşartan bir olayla karşınızdayız. Kenya’da bir Fen Bilgisi öğretmeni olan Peter Tabichi, maaşının yüzde seksen kadarlık bir kısmını dersine giren yoksul öğrencilere veriyor. Tabichi geçtiğimiz günlerde ‘Dünyanın En İyi Öğretmeni’ ödülüne layık görüldü.


Kenya’da Nakuru olarak adlandırılan bir kırsalda öğretmenlik yapıyor Peter Tabichi

Peter Tabichi Kenya, Nakuru’da eğitim verdiği öğrencilerine maaşının büyük bir kısmını bağışladığı için 1 milyon dolarlık bir ödüle layık görüldü. ‘2019 Küresel Öğretmen Ödülü’nü kazanan Tabichi bu örnek davranışıyla dünyada gündeme oturdu.

Öğretmenliği dışında aynı zamanda bir rahip olan Peter Tabichi kazandığı maaşıyla öğrencilerinin hayati ihtiyaçlarını karşılıyor.

Peter Tabichi’ye göre tek sorun para değil

Kenya birçok toplumsal ve ekonomik sorunla sürekli olarak baş eden karmaşık bir coğrafya. Bu sosyal ve politik sorunlardan en büyüğü ise erken evlilik problemi. Tabichi çocukların eğitimlerine devam etmeleri için çabalarken bir yandan da aileleri erken evliliğe katkıda bulunmamaları için ikna etmeye çalışıyor.

Peter Tabichi’nin ders verdiği çocukların büyük bir kısmı öksüz ya da yetim kimseler

“Bu çocukların tek sorunları para da değil. Çoğu ya öksüz ya da yetim” diyor 36 yaşındaki öğretmen Peter Tabichi. Bu problemlerin yanı sıra çocuklar okullarına gidebilmek için her gün altı kilometreden fazla bir mesafeyi kat etmeleri gerekiyor.

Yardımsever öğretmenin Kenya ve Afrika için temennileri ve beklentileri yüksek

”Afrika artık genç bilim insanları, mühendisler, bir gün dünyanın dört bir yanında adını duyuracak girişimciler yaratacak. Kız çocuklar da bu hikayenin en önemli kahramanı olacak.” diyor Tabichi.


 
”Kız çocuklar da bu hikayenin en önemli kahramanı olacak”

”Afrika’da artık gündüz hakim. Gökyüzü apaçık. Gün hala genç ve Afrika için sıfırdan yazılmayı bekleyen boş ve beyaz bir sayfa var. Artık zaman Afrika’nın zamanı.”

Kaynak: 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak