Liselilerin Çıkardığı Gazetedeki Bir Haber Yüzünden, Okul Müdürü İstifa Etti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Müdür Amy Robertson şimdi, istifa etti, gazetede, meşruiyeti sorgulanan bir kurum olan Corllins Üniversitesi'nden ileri derece aldığını iddia ettikten sonra.

Olay, Robertson göreve geldikten birkaç hafta sonra gerçekleşti. Pittsburg Lisesi’nin The Booster Redux isimli gazetesini çıkaran öğrencilerden Trina Paul olayı şöyle anlatıyor: “Okulumuzun müdürü olacaktı. Biz de nitelikli ve uygun bir eğitim geçmisine sahip biri olup olmadığından emin olmak istedik. Ancak çoğu kişinin meşru sayamayacağı şeylere rastladık özgeçmişinde.”

Okul öğrencilerinin özenle ve sebatla hazırladığı haber, tüm dünyada büyük ilgi gördüğü gibi profesyonel gazetecilerden de destek gördü.

Muhabir öğrenciler, yeni müdürleriyle ilgili haberi hazırlarken çeşitli tutarsızlıklara rastladılar. Endişelerini eyalet eğitim müdürlüğüyle paylaşan öğrenciler, doğrudan Robertson ile iletişim kurmaları konusunda teşvik edilince Robertson ile bir telekonferans gerçekleştirdiler. Telekonferansa Pittsburg Lisesi okul yönetim kurulu başkanı da katıldı.

Ancak telekonferans sırasında Robertson eksik bilgiler, çelişkili tarihler ve tutarsızlıklarla dolu cevaplar verdi. Gazetenin araştırma yapan altı muhabirinden biri olan lise öğrencisi Gina Mathew, “Yaptığımız geniş çaplı araştırma, söyledikleriyle paralel değildi,” diye anlatıyor.

Öğrenciler araştırmalarına devam ettikçe, bu tutarsızlıkların gazetelerinde yayınlanması gerektiğine ve bunların herkese söylenmesi gerektiğine karar verdiler.

“Bizim endişelerimizi dikkate almayanlar da oldu,” diyor Mathew. “Ama biz burada herkesin bilmesi gereken bir haber olduğunu ve gazetemizin amacının da bu haberi yayınlamak olduğunu biliyorduk.”

Online veritabanlarından detaylı bilgiler toplayan ve röportajlar yapan muhabir öğrenciler, Robertson’ın Corllins Üniversitesi kampüsü adresi olarak verdiği sabit bir adres olmadığını ortaya çıkardılar. Ayrıca Corllins Üniversitesi’nin akreditasyonu ve okulun bir faaliyet lisansı olup olmadığı da tartışma konusuydu.

Öğrenci gazetesinin araştırma sonuçlarını yayınladıkları günden bir gün önce, Pittsburg Eğitim Kurulu yeni işe aldıkları müdürü, “Dr. Robertson Okulumuza Yılların Deneyimini Getiriyor” başlıklı açıklamasıyla tanıtmıştı. Tanıtımda, “Robertson, bir öğretmen ve yönetici olarak eğitimde onlarca yıllık uluslararası deneyime sahip,” deniyordu.

Ancak okul öğrencilerinin yaptığı kapsamlı haber ve detaylı araştırma sonuçları okul müdürü Amy Robertson’ın istifa etmesine sebep oldu.

Kaynak: http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2017/04/05/522747377/student-newspapers-fact-check-results-in-new-principals-resignation

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak