Lise Yerleştirmelerinde 2. Başvurular Başladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Liseler Yerleştirmelerinde  2. Başvuruları Başladı. İlk tercihlerinde hiç bir okula yerleşemeyen öğrenciler için 2. yerleştirme başvuruları başladı. 

Lise nakil sonuçları e Okul üzerinden yayınlandı. Yerleşemeyen öğrenciler için boş kontenjanlar belli oldu ve 2. nakil başvuruları başladı. Liselere yerleştirme sonuçlarına göre bir okula yerleşemeyen 91 bin 687 öğrenciden 45 bin 670'i, yerleştirmeye esas birinci nakil döneminin ardından istediği okula kayıt hakkı kazandı. Nakil başvuruları e-Okul sistemine giriş yapılabilecek.
Geçtiğimiz gün başvuruları tamamlanan ve sonuçlara odaklanılan 1. nakil sonuçları e-Okul üzerinden veya meb.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. Boş kontenjanlar da e-Okul girişi yapılarak öğrenilebilecek. İşte lise 2. nakil başvurusu yapack adaylar için detaylar…

NAKİL SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri, Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” veya “https://eokul.meb.gov.tr/” internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından yapılacak. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları, her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül'de “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak