Lise için 'Üniversite' Modeli

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Küçük kasaba Wisconsin'de, dört okul bir kampüste kümelenerek, hem öğrenciler hem de öğretmenler için bir deney kültürü ve öz-yönelimli öğrenme kültürünü teşvik etmektedir.
A, B, C, D, E etiketli uzun koridorlar, 1, 2, 3, 4, 5 olarak etiketlenmiş eşit uzunlukta uzun koridorlar ile çarpılan Kettle Moraine Lisesi Kampüsü'nün uzunluğunu yönetir. Son zamanlarda benimsenen şebeke sistemi - sınıflar E327 veya A263 - öğrencileri, çalışanları ve ziyaretçileri, tek bir çatı altında dört liseye ev sahipliği yapan bir binada kaybolmayı önler.

Salonlarda yürümek, kimin hangi okula gittiğini bilmek zor. Dört - bir geleneksel kamuoyu ve üç kamu tüzüğü - öğretmenleri, spor takımlarını, balo gibi etkinlikleri ve özellikle öğrencilerin öğrenmeleri üzerinde özerklik sağlamayı amaçlayan pedagojik uygulamaları paylaşmaktadır. Okulların bu benzersiz kümelenmesi, ilham almak için kampüse göz atarak, kendilerini sürekli olarak profesyonel olarak deneyen ve yeniden icat eden personel üyeleri arasında bir girişimcilik kültürünü teşvik eder.

“Biz geleneksel 'kelimesinden nefret ediyoruz, çünkü biz bir şey değiliz,” diyor büyük bir kampüsün yanı sıra, gözetlediği 1.065 öğrenci merkezi ya da “mirası” lise müdürü Jeff Walters. Bir sınıf değişimi için zil çaldığında, Walters tavana işaret eder. “Gelecek sene bu lanet çanlardan kurtuluyoruz. Eğitim ve öğrenmemiz için herhangi bir zaman engelini kaldırmaya çalışıyoruz. ”
Dışarıda, kırsal banliyö Wisconsin'de bulunan tuğla tuğla bina ortalama bir Amerikan lise mezunu olamaz. Milwaukee'nin bir saat batısının hemen altında ve Madison'ın bir saat doğusunda yer alan Galler, kış aylarında yaz aylarında tekne ve balıkların bulunduğu küçük kasaba ve göllerin dağıldığı 2.500 kişilik bir kasabadır. Ebeveynler her iki şehirde de işe gidip gelir ya da yakınlardaki küçük işletmeleri yönetirler. Öğrencilerin çoğu beyazdır; Sadece yüzde 10'u yoksulluk sınırının altında.

Fakat içeride yenilikçilik işaretleri her yerdedir. Yakın zamanda yenilenen kütüphanede renkli koltuklar, koltuklar, 3D yazıcılar ve öğrencilerin akranlarıyla çalışabileceği üst düzey masalar bulunmaktadır. Öğretmenler birbirlerinin sınıflarını düzenli olarak gözlemlerler, çoğaltmak istedikleri dersleri veya odalarını yeniden tasarlama yollarını belirlerler. Bazı öğrenciler, bir hastanede çalışmak veya bir proje için saha araştırması yapmak üzere öğle saatlerinde kampüsten iniyor. Diğerleri, favori yerel bir kahve dükkanı olan Mama D'ye yardımcı olmak için bir sosyal medya pazarlama planında çalışıyor.

Walters şöyle açıklıyor: “Daha çok bir üniversite kampüsüne benzediğimizi ve bunun içinde iş veya eğitim gibi okullar olduğunu söylemiştik” diye açıklıyor. “Charter okullarını mikro okullar olarak görüyoruz - deneyler değil, pilot değiller. Onlar daha büyük lise inşa etmek ve öğrenmek için izin veren daha küçük okul ortamları. ”

TÜM ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK
Blue Ribbon okullarına ev sahipliği yapan bir kasaba olan Kettle Moraine School District, çoğu hesapta zaten başarılı oldu. Lise mezuniyet oranları ve test puanları devlet ortalamalarını aştı. Aileler çocuklarının eğitimine aktif olarak katıldılar. Öğrenciler iyi kolejlere katıldı.

Fakat 2005 yılında okul yönetimi şaşırtıcı bir şey yaptı: Okul liderlerini okulları “tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını daha iyi ve verimli bir şekilde karşılamaya” dönüştürmek için oybirliğiyle harekete geçtiler. Hızlı bir çözümü bulunmayan yönerge, Müfettiş Pat ile yankılandı. Deklotz - daha sonra yardımcısı - son 13 yıldır görevde bulunan yardımcısı.

“Çocuklar anaokulunda bize geldiğinde, öğrenmeye çok hevesliler. Tıkacı kapatamazsın. Yine de zaman içinde arzulayan fabrika eğitim modelini görmeye başladık, ”diyor Deklotz. “Lise tarafından, öğrenciler okul oyununu nasıl oynayacaklarını bilen, ama aktif olarak öğrenmelerine sahip olmayan çok uyumlu öğrenenler oldular. Diğerleri harekete geçti ya da az önce çıktı. ”

İyileştirmenin yollarını arayan okul liderleri, toplumun geribildiriminin bir yılı boyunca toplandığını ve sakinlerin, çocukların nasıl ve ne çalıştıklarında, okul dışındaki kariyer deneyimlerinde ve teknoloji ve modern tesislere erişim konusunda çocuk sahibi olmalarını istediklerini belirlediler. Buna karşılık olarak (ve ulusal normlara aykırı olarak) ilçe, aynı lisenin içinde, biri de küresel liderliğe odaklanan, diğeri sağlık bilimleri için olan, aynı bina içinde, üç kamu charter okulunu oluşturdu.


George Lucas Eğitim Vakfı
Daha sonra, okul liderleri binayı, dört okulun eğitim için ortak bir vizyonuyla birleşik bir kampüs gibi hissetmesini sağlayan mekanlar yaratmak için dönüştürdü. Duvarlar açıklık ve olasılık duygusunu güçlendirmek için devrildi. Masa sıraları masalara veya bireysel haddeleme çalışma istasyonlarına değiştirildi. Öğrencileri ve öğretmenleri akranlarıyla çalışmaya teşvik etmek için ortak alanlar eklendi.

“Son yedi yıl içinde, mekanlarımızın çoğu değişti .... Farklı öğrencilerle kişiselleştirmek için çalışıyoruz ve öğrencilerimizin en iyi nerede öğreneceklerini seçmelerine izin veriyoruz” diyor bir öğretim direktörü olan Jess Scherer. “Öğretmen odanın önünde olmak zorunda kalmıyorsa, öğrencilerin takip edecekleri bir yol seçmelerine izin veren müfredatlarıyla seçimler yapabilirler.”

NASIL YAPACAĞINI ÖĞREN
Kampüs büyüdükçe, Kettle Moraine liderleri çalışanları düzenli olarak kendi aralarında fikirlerini iletmeleri ve paylaşmaları için cesaretlendirdi ve kısa süre sonra iyi bir fikrin yayılmasının uzun zaman almadığını fark etti. En belirgin işbirliklerinden biri, kendi kendine ilerleyen, kişiselleştirilmiş öğrenmeyi vurgulayan eğitime yeterlilik temelli bir yaklaşım olan Öğrenim Yolları'nın yeni lansmanı olmuştur.

Tüzükler, disiplinlerarası ödevler ve okul dışı öğrenme deneyimleri nedeniyle modeli erkenden benimsedi - kimya veya biyolojide standart bir B +, bir araştırma laboratuvarında saha çalışmasından elde ettiği bilgileri tanıyamadı. Başarılarından sonra, personel, iki yıl önce matematik, bilgisayar bilimi, sanat ve İngilizcede yollar kurarak geleneksel lise yaklaşımını ölçeklendirdi. Bu yıl beş konu daha eklediler. Sonuç olarak, bazıları matematik gibi zorunlu olacak, diğerleri ise seçmeli olarak kalacak.


George Lucas Eğitim Vakfı
Kısa bir süre önce kafeteryada ortak bir alanda düzenlenen bir matematik dersinde, bir grup birinci sınıf erkek bir araya gelerek uzun bir masada sohbet ederek, çevrimiçi bir matematik programı olan ALEKS'teki derslere devam etti. Diğer öğrenciler tek başlarına ya da gruplar halinde oturdular, derslerle çalışırken ekranlarına dikkatle bakıyorlardı. Bir dersi hızlı bir şekilde anlayan öğrenciler istedikleri kadar hızlı hareket edebilirler. Diğerleri anlayana kadar dersleri tekrarlayabilir ya da hayal kırıklığını hafifletmek için ileri atlayıp ileri geri dönmeyi seçebilirler. Sınıftaki herkesin herhangi bir zamanda farklı bir şey üzerinde çalışması mümkündür.

“Her zaman yollarda ilerliyoruz - nadiren oturuyoruz,” diye soruyor matematik öğretmeni Rebecca Graner, odanın etrafında dolaşıyor, bir problem ya da konseptle mücadele eden öğrencilere yardım etmek için duruyor. Büyük devlet lisesinde matematik yolunun öncülüğünü yapan Graner, kampüste birden fazla okulda çalışan 12 öğretmenden biridir.

Graner, “Matematik departmanımız, çocukların henüz harekete geçmediğini fark ettiler, ancak bir D aldılar ve devam etmelerini sağladılar, sadece en azını biliyorlardı” diyor. “Yollarda, bir sonraki derse geçmek için belli bir ustalık noktasına ulaşmanız gerekir.”

RAHATSIZLIK İLE RAHAT
Şimdiye kadar başarılı olsa da, yollara geçiş ve diğer önemli yenilikler kolay olmadı. Öğretmenler, derslerini yeniden tasarlamak zorunda kaldılar ve artık matematikte öğrenim kampüsü müdürü olan Eric Anderson, “sahnede adaçayı” olmadıkları “Google dünyası” nda nasıl öğrettiklerini farklı şekilde düşünmek zorunda kaldılar.

“Kampüsümüzde, '2018'de öğrenciler bir dili gerçekten nasıl öğreniyor?' Gibi her konuda soru soruyoruz. Lisede olduğumda ve kaset kasetlerini dinledik, ”diyor matematik yolunu geliştirmeye yardım eden Anderson. “Şu anda 2018'de, 2008'den belirgin bir şekilde farklı ve 1998'den farklı olarak ders veriyoruz. Stand-and-delivery dersleri artık uygun değil.”

Öğretmenlik uygulamalarını geliştirmek için, öğretmenlerin, kendileri ve akranları üzerinde düzenli olarak gözlemlemek ve yansıtmak için özel zaman ayırmaları gerekmektedir - Anderson ve diğer çalışanlar.

Video bunu yapmak için bir fırsat verdi. Döner tripodlu bir akıllı telefon veya iPad kullanarak, Kettle Moraine öğretmenleri artık düzenli olarak kendilerini eğitiyorlar. Bir koç ile videoları izledikten ve tartıştıktan sonra, öğretmenler geliştirilmek üzere kişisel bir hedef belirlediler, ardından videonun kayıt olduklarından emin olmak için videoları kaydetmeye ve gözlemlemeye devam edin.


George Lucas Eğitim Vakfı
Kampüs, aynı zamanda, öğretmenlerin fikirlerini ve kendi mesleki gelişimleri için bir eylem planı hazırlamasını sağlayan bir sistemdir. Tamamlandığında, bir maaş yumruları alırlar. Geçen sene yaklaşık 300 teklif kabul edildi ve otizm için yapılan müdahalelerden öğrenci esnekliğini teşvik etmeye kadar çeşitli konular ele alındı.

Bu yöntem, öğretmenleri kendilerini profesyonel olarak geliştirmenin sorumluluğunu almaya teşvik eder - bir tür yerleşik farklılaşma — onlara “yeni şeyler yetiştirme ve yeni şeyler denemenin ve ara sıra yüzlerine düşme özgürlüğü” verirken, İngilizce öğretmeni olan 14 yıl okulda çalıştı. Kind, geçen sene okuma becerilerini dijital yerlilere nasıl geliştireceğini öğrenmek ve öğrencileri dersinde tutku projeleri geliştirmeye teşvik etmek için mikro ölçütleri tamamladı. Ayrıca, “yansıma” nın bir odak alanını da seçti ve okul yılı boyunca, öğrencilerin günlük yaşamlarında becerilerini ve kişisel gelişimlerini değerlendirmek için üstbiliş kullanmasına yardımcı oldu.

Kind, “Aynı yöntemlere ve çalışma sayfalarına yıllarca dayanan öğretmen bu yerden çığlık atacak” diyor. “Şaka yapmayı seviyorum, burada meydana gelen değişiklikler ve yeniliklerden yıllarca süren bir kamçı var. Rahatsızlıktan dolayı rahatız çünkü öğrenme rahatsızlık veriyor. ”

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/university-model-high-school

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak