Lise Düzeyinde DEHB Öğrencileri ile Çalışmak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

DEHB: Bilmeniz Gerekenler
Adından da anlaşılacağı gibi, DEHB bir çocuğun geleneksel sınıfta öğrenme becerisini olumsuz yönde etkileyebilecek bir dizi belirtiye neden olur. Durum, tek bir göreve odaklanmak ve talimatları takip etmek gibi kritik yaşam becerilerini uygulamalarını önler. Ancak, eğitimciler DEHB ile ilgili diğer bazı önemli bilgilerin farkında olmalıdırlar:

Çocuğun DEHB'si varsa, yaklaşık% 66'sı da ilişkili bir bozukluğa sahip olma şansı vardır. Bu bozuklukların bazıları aşağıdakileri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir:
kaygı
Uyku bozuklukları
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
DEHB olan çocukların büyük çoğunluğu ortalama veya ortalamanın üstünde zekaya sahiptir.
DEHB'nin genetik bir bileşeni olduğu için, çocuğun ebeveynlerinden birinin de, bilmese bile, bundan muzdarip olması muhtemeldir.
DEHB olan gençler, başa çıkma mekanizması olarak ilaçları denemede daha yüksek risk altındadır.
DEHB'nin tıbbi yönleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen okulunuzun özel eğitim öğretmeni veya okul psikoloğuna danışın.

Öğretimdeki Değişiklikler
Bir çocuğa DEHB tanısı konulduysa, muhtemelen bir IEP yerine bir 504 olacaktır (Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı). Fark ne? Basit terimlerle, bir öğrencinin öğrenmesine yardımcı olacak değişiklikler için 504'lük bir tavsiye kılavuzları seti hazırlanırken, IEP bir öğrenciyi öğretme ve değerlendirme şeklinizdeki değişiklikleri öngören yasal bir belgedir. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse, 504 size, öğrencilerinizin DEHB ile sınıfınızda daha etkili bir öğrenci olmalarına yardımcı olabilecek tekniklerle deneme şansı verir.

Bir popüler yöntem, sınıf eğitiminize daha fazla fiziksel aktivite katmaktadır. Öğrencilerin bir istasyon aktivitesi yapmak için ayağa kalmaları, öğrencilerinizin DEHB ile çalışmalarına odaklanmasına yardımcı olabilir. Pek çok ek strateji var ve sizi olabildiğince çok araştırmaya davet ediyorum. Dış bağlantı  . Farklı stratejiler DEHB ile farklı öğrencilerle çalışmaktadır.

Ebeveynlerle çalışmak
Mümkün olan en kısa zamanda, DEHB'li öğrencilerin ailelerine ulaşmak. Sormak için bazı önemli sorular:

Çocuğunuz şu anda durum için ilaç kullanıyor mu (örneğin, Ritalin)? Yoksa geçmişte mi yaptı?
Ailenin başka biri DEHB var mı?
Çocuğunuz tanısı konan bir bozukluktan muzdarip midir?
Bilginize göre, çocuğunuz hiç ilaç denedi mi?
Geçmişte, öğretmenler çocuğunuzun öğrenmesine yardımcı olan herhangi bir teknik kullandı mı?
Son soru, kanıtlanmış bir teknik varmış gibi özellikle önemlidir, hemen kullanmaya başlamalısınız. Tüm çocuklarda olduğu gibi, DEHB'si olanların da başarılı olmaları için yerleşik bir rutine ve yapıya ihtiyaçları vardır.  

Disiplin
DEHB olan öğrenciler sınıfı bozar mı? Tecrübemde her zaman. Bu talihsiz ve hatta deneyimli öğretmenler bile, bu eylemlerin DEHB'nin veya sadece bir çocukken çocuğun sonucu olup olmadığını belirlemeyi zor buluyorlar.

Öğrenciniz DEHB ile harekete geçiyorsa, bu davranışın tüm sınıflarda yaygın olup olmadığını görmek için öğrencinin diğer öğretmenlerine danışın. Davranışları tutarlı değilse, nedenini araştırın. Örneğin, bir zamanlar sınıfımda bir terör olan DEHB'li bir öğrenciye ders verdim. Ancak, başka bir sınıfta, mükemmel bir öğrenciydi. Bu durumda, bunun nedeni muhtemelen DEHB'ye bağlıydı; DEHB olan çocuklar, onu ilgilendiren konulara odaklanma becerisine sahiptir. Kursum, tarih, onun favorisi değildi.

Bu durumu düzeltmek için, bireysel öğrenci ile oturmak ve onların 504 ya da kullandığınız değişikliği tartışmak en iyisidir. Onların mükemmel olmalarını beklemediğinizi açıklayın, ancak DEHB'nin onları her geçen gün nasıl etkilediğini anlatmalıdırlar. İşte değerli bir örnek: DEHB'si olan pek çok çocuk duygularını ve akranlarını kontrol edemiyor. Öğrenciyle, sınıfın başında dengesiz bir duygusal durumda olduklarını anlamanız için sınıfın başında size söyleyebilecekleri bir kod sözcüğü oluşturun. Böylece beklentilerinizi ayarlayabilir ve ders sırasında öğrenciyle daha iyi çalışabilirsiniz.

Not: Öğrencinin bir avuç dolusu olaydan daha fazlasını bu şekilde hissettiğini ifade etmesi durumunda, bir toplantı ayarlamak için ebeveynler ve özel eğitim personeline başvurun. Adresleme gerektiren bir başka temel sorun da olabilir.

Diğer öğrencilerin, DEHB'li bir öğrenci çalışırken, disiplini aynı şekilde uygulayamadığınız gerçeğini de göz önünde bulundurun. Nedenini soruyorlarsa, bir şey söyleyemeyeceğinizi söyleyin, ancak her zaman öğrenciye sorabilirler.

Son düşünceler
DEHB öğrenmeyi olumsuz yönde etkilemektedir, ancak birçok kanıtlanmış strateji bu çocukların sınıfta başarılı olmalarına yardımcı olabilir. Bu durumu öğrenerek, ebeveynler ve öğrencilerle birlikte çalışarak ve iş ve davranış için yüksek beklentileri koruyarak, öğrencilerin sorumlu genç yetişkinlere gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.

KAynak: https://teach.com/blog/working-with-students-with-adhd-at-the-high-school-level/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak