Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın LGS'de öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutması doğru bir adımdır.
LGS ve YKS'nin mümkün olduğunca geç bir tarihe ertelenmesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Geylan, LGS ve YKS'de konuların seyreltilmiş olması gerektiğini söyledi. Genel Başkan Geylan; "MEB, LGS’de öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutulacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından kamuoyundan tepkiler yükseldi. Bilindiği gibi geride bırakılan salgın sürecinin ilk dönemine LGS ve YKS'de öğrenciler, sadece 1. Dönemde yüz yüze eğitim yapılan müfredattan sorumlu oldular. Çünkü pandeminin ilk döneminde, uzaktan eğitim tam anlamıyla oturmuş değildi. Ancak bu sene yüz yüze eğitim hiç olmadı. Her ne kadar bir süreliğine seyreltilmiş eğitime geçilmiş olsa da bu sadece nisbi bir yüz yüze eğitim kabul edilebilinir. Artık öğrencilerimiz neredeyse dönemin başından bu tarafa uzaktan ile eğitim sürece devam ediyorlar. Bundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı'nın LGS'de öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutması doğru bir adımdır. Ama burada iki önemli hususa dikkat çekmek istiyorum: Birinci olarak, LGS ve YKS'nin mümkün olduğunca geç bir tarihe ertelenmesidir. Çünkü yılbaşından sonra aşının hayatımızda yer alması ile birlikte en azından 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlanma imkanı doğabilir. İkinci önemli husus ise LGS ve YKS'de konuların seyreltilmesi olmalıdır. Çünkü uzaktan eğitime ne kadar ciddiyetle yaklaşılsa dahi yüz yüze eğitimdeki verimi almamız mümkün değildir. Bu taleplerimiz sürecin en kolay atlatılması için çözüm önerisi olarak hayata geçirilebilir.
Öğretmenlerimizin gözü arkada kalmasın Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçirilene kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz.
Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunan Genel Başkan Geylan, verilen sözlerin biran önce hayata geçirilmesini istedi. Geylan, "2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde, kamuoyuna Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacağı taahhüdü verildi. Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmen Meslek Kanunu ile ilgili görüşlerimizi bakanlığımıza sunduk. Kanunun, 2019 yılı sonu itibarıyla çıkarılacağı ifade edilmişti. Ancak şu ana kadar çıkarılmadı. Yakın zamanda Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında da bir imza kampanyası yaptık. Öğretmenlerimizin gözü arkada kalmasın. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçirilene kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz.
Peki Meslek Kanunu'nda neler olmalı? Kariyer basamakları, teşvik uygulaması, ek gösterge düzenlenmesi mutlaka yer almalıdır. Ayrıca öğretmenlere yönelik şiddet olayları için önleyici birtakım tedbirler olmalıdır. Artık kamu yönetiminin öğretmene sahip çıkması lazım. Öğretmenlerimize karşı şiddet uygulayanların, yaptıkları yanına kar kalmamalıdır. Bir diğer önemli husus; okul müdürlerinin kadroya alınması meselesidir. Okul müdürlerine de şube müdürlerinde olduğu gibi daimi kadro haline verilmesi gerekir. Tüm bunların hayata geçirilmesi daha önce ifade edildiğine göre 7,2 milyar TL'ye tekabül eden bir ek bütçeye ihtiyaç duyuluyordu. Sanırım gecikmenin asıl nedeni bu olsa gerektir. Ancak her zaman söylüyoruz; eğitimde tasarruf olmaz. Huzurlu öğretmen demek verimli eğitim hizmeti ve dolayısıyla eğitimde daha başarılı olmak demektir. Bundan dolayı hükümet verilen sözü yerine getirmeli ve meslek kanununu bir an önce hayata geçirmelidir." şeklinde konuştu.