Köyde ki veliler sınıfta çocuklarıyla birlikte kitap okuyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tokat'da köylüler okullara gelerek çocuklarıyla birlikte sınıflarda kitap okuyorlar. Köylülerin yaptığı hareket takdire şayan alkışlanacak bir hareket

Tokat'ın Turhal ilçesinde Üçyol köylüleri, haftanın belli günü, kimi tarlada çapasını, kimi ahırda inek sağmayı bir kenara bırakarak okula gidip çocuklarıyla birlikte bir saat kitap okuyor.
,Yüz on öğrencisi bulunan okulda, veliler haftanın belirli günü işlerini bırakarak, çocuklarıyla birlikte kitap okumak için okula geliyor.

Üçyol Şehit Halil Gedik İlkokulu ve Ortaokulu Müdür Vekili Akif Meral`in sınıf öğretmeni iken başlattığı uygulama köylülerden ilgi gördü.
Meral, veliler sınıfta çocuklarıyla kitap okuma etkinliğine ilgi gösterince, 3 ay önce uygulamayı 110 öğrencinin bulunduğu okul geneline yaydı.

Okulda veliler haftanın bir günü işlerini bırakarak, çocuklarıyla kitap okumak için okula gidiyor.

Akif Meral, Tokat Valiliği tarafından "Kitap Tokat Projesi" yürütüldüğünü belirtti.
Proje kapsamında ocak ayında tüm okulda veliler ile çocukların kitap okumaya başladığını belirten Meral, "Haftanın belli günü anne ve babaların katılımı ile sınıflarımızda bir saat kitap okuyoruz. Velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu projenin en büyük mimarları onlar. Bu etkinliğe başlamadan önce velilerimizde bir çekimserlik vardı, kitap okuma adına. Ben onlara dedim ki sadece okula kitap ile gelmiyorsunuz, çocuklarınızın hayallerini elinizde taşıyorsunuz." dedi.

Velilerden Semra Torun da "Hocamız güzel bir etkinlik yaptı. Biz de okumamızı düzeltiyoruz. Çocuklarımız ile kitap okuduğumuz için mutluyuz. Biz bu işi çok seviyoruz. Herkes çok memnun." diye konuştu.

Köy sakinlerinden Süreyya Gedik ise öğretmenlerin evleri tek tek gezerek uygulama hakkında bilgi verdiğini söyledi.
Gedik, "Öğretmenlerimiz evleri gezdiler. Herkesin düşüncesini aldılar. Her hafta gelerek kitap okuyoruz. Her akşam evde de yarım saat kitap okuyoruz." ifadesinde bulundu.

"Anne ve baba ile kitap okumak güzel."
Öğrencilerden Buse Bozkurt, "Anne ve baba ile kitap okumak güzel. Anne ve babalarımız bizi motive ediyor." derken, Turhal Kitap Oku`Yorum Kulübü Başkanı Neslihan Çoban ise okul kütüphanelerine kitap bağışladıklarını, Üçyol Şehit Halil Gedik İlkokulu ve Ortaokuluna da kitap bağışında bulunduklarını, okuldaki uygulamanın kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak