Kimse Bakmıyorken Sınıfın Ötesinde Öğretmenler Ne Yapar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Öğretmek, her şeyi kapıya bırakıp ertesi sabah tekrar alabileceğiniz statik bir iş değildir. Bunun yerine, öğretmenlik nereye giderseniz gidin sizi takip eder. Nadiren kapalı olan sürekli bir zihniyet ve zihin halidir. Öğretmenler daima öğrencileri hakkında düşünüyor. Öğrenmelerine ve büyümelerine yardımcı olmak bizi tüketir. Bazen uyku kaybetmemize neden oluyor, bizi başkalarında strese sokuyor, ancak bize sürekli neşe veriyor. Öğretmenlerin gerçekte yaptıkları mesleğin dışındaki kişiler tarafından tam olarak anlaşılmamıştır. Burada, öğretmenlerin öğrencileri gittikten sonra yaptıkları önemli bir etkiye neden olan yirmi kritik şeyi inceliyoruz. Bu liste yalnızca öğretmenleri öğrencileri gittikten sonra yaptıkları ve kapsamlı olmadığı konusunda bazı bilgiler sunar.


Bir Komiteye Aktif Olarak Katılma
Öğretmenlerin çoğu, okul yılı boyunca çeşitli karar alma komitelerine yerleşmiştir. Örneğin, öğretmenlerin bir bütçe oluşturmasına, yeni ders kitapları benimsemesine , yeni politikalar oluşturmasına ve yeni öğretmenler veya müdürler kiralamasına yardımcı olduğu komiteler vardır . Bu komitelerde oturmak çok fazla zaman ve çaba gerektirebilir, ancak öğretmenlere okullarında neler olup bittiğini seslendirir.

Mesleki Gelişim veya Fakülte Toplantısına katılın
Mesleki gelişim , öğretmenin büyümesi ve gelişmesinin temel bir bileşenidir. Öğretmenlere sınıflarına geri getirebilecekleri yeni beceriler sağlar. Fakülte toplantıları, işbirliğini sağlamak, yeni bilgiler sunmak veya sadece öğretmenleri güncel tutmak için yıl boyunca birkaç kez yapılan bir başka gerekliliktir.


Müfredat ve Standartları Yıkmak
Müfredat ve standartlar gelir ve gider. Birkaç yılda bir çevrilirler. Bu sürekli döner kapı, öğretmenlerin sürekli olarak öğretmeleri gereken yeni müfredatı ve standartları yıkmalarını gerektiriyor. Bu, birçok öğretmenin yürütmeye zaman ayırdığı sıkıcı, ancak gerekli bir süreçtir.

Sınıflarımızı Temizle ve Düzenle
Bir öğretmenin sınıfı ikinci yuvalarıdır ve çoğu öğretmen bunu kendileri ve öğrencileri için rahat ettirmek ister. Sınıflarını temizlemek, düzenlemek ve süslemek için sayısız saatler harcıyorlar.


Diğer Eğitimcilerle İşbirliği Yapın
Diğer eğitimcilerle ilişki kurmak esastır. Öğretmenler fikir alışverişinde bulunmak ve birbirleriyle etkileşimde bulunmak için çok zaman harcıyorlar. Birbirlerinin neler yaşadığını anlıyorlar ve en zor durumların bile çözülmesine yardımcı olabilecek farklı bir bakış açısı getiriyorlar.

İletişim Ebeveynler
Öğretmenler e-posta arayarak öğrencilerinin velilerine sürekli mesaj gönderir. Gelişmeleri hakkında güncel tutuyorlar, endişeleri tartışıyorlar ve bazen sadece ilişki kurmak için çağırıyorlar. Ayrıca, planlanmış konferanslarda veya ihtiyaç duyulduğunda velilerle yüz yüze görüşürler.


Talimatı Yönlendirmek için Verilere Ekstra Ayır, İnceleyin ve Kullanın
Veriler modern eğitimi yönlendirir. Öğretmenler verinin değerini biliyor. Öğrencilerini değerlendirirken, bireysel güçlü ve zayıf yönleriyle birlikte kalıpları araştırarak verileri incelerler. Bu verilere dayanarak öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için dersler uyarlar.

Not Kağıtları / Kayıt Notları 
Notlandırma kağıtları zaman alır ve sıkıcıdır. Gerekli olmasına rağmen, işin en sıkıcı bölümlerinden biridir. Her şey derecelendirildikten sonra, not defterine kaydedilmeleri gerekir. Neyse ki teknoloji, bu parçanın bir zamanlar olduğundan daha kolay olduğu bir yerde gelişmiş durumda.

Ders planlama
Ders planlama, öğretmenin işinin önemli bir parçasıdır. Bir hafta sürecek harika dersler tasarlamak zor olabilir. Öğretmenler eyalet ve bölge standartlarını incelemeli, müfredatlarını incelemeli, farklılaşma planlarını yapmalı ve öğrencileri ile geçirdikleri zamanı en üst düzeye çıkarmalıdır.


Sosyal Medyada veya Öğretmen Web Sitelerinde Yeni Fikirler Arayın
İnternet öğretmenler için odak noktası haline gelmiştir. Yeni ve heyecan verici fikirlerle dolu değerli bir kaynak ve araçtır. Facebook, Pinterest ve Twitter gibi sosyal medya siteleri de öğretmen işbirliği için farklı bir platforma izin veriyor.

Gelişme Zihinini Koruyun
Öğretmenler kendileri ve öğrencileri için bir büyüme zihniyetine sahip olmalıdır. Her zaman bir sonraki harika şeyi arıyor olmalılar. Öğretmenler şikayetçi olmamalıdır. Bunun yerine, sürekli çalışmak ve iyileştirmek için yollar aramak için bir gelişim düşüncesini sürdürmeleri gerekir.

Kopya Al
Öğretmenler fotokopi makinesinde sonsuzluğa benzeyen bir şeyleri harcayabilirler. Fotokopi makineleri, kağıt sıkışması olduğunda daha da sinir bozucu olan gerekli bir kötülüktür. Öğretmenler öğrenme etkinlikleri, veli bilgilendirme mektupları veya aylık bültenler gibi her türlü şeyi basarlar.

Organize ve Oversee School Faydalanıcıları
Birçok öğretmen, sınıfları için donanım, yeni bir oyun alanı, saha gezileri veya yeni teknoloji gibi şeyleri finanse etmek için bağış toplar . Tüm parayı saymak ve almak, taksitli olmak ve siparişi vermek ve daha sonra geldiğinde tüm malları dağıtmak bir vergi çabası olabilir.

Farklılaşma Planı
Her öğrenci farklı. Kendi benzersiz kişilikleri ve ihtiyaçları ile geliyorlar. Öğretmenler sürekli olarak öğrencileri ve her birine nasıl yardım edebileceklerini düşünmelidir. Her öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerine uyum sağlamak için derslerini doğru bir şekilde uyarlamak çok zaman ve çaba gerektirir.

Öğretim Stratejilerini Gözden Geçirme
Öğretim stratejileri , etkili öğretimin kritik bir bileşenidir. Her zaman yeni öğretim stratejileri geliştirilmektedir. Öğretmenler, öğrencilerinin her bir ihtiyacını karşılamak için çeşitli stratejiler hakkında kendilerini bilgilendirmelidirler. Bir öğrenci veya sınıf için iyi çalışan stratejiler, başka bir öğrenci için mutlaka işe yaramayabilir.

Sınıf Etkinlikleri ve / veya Öğrenci Gereksinimleri
Birçok öğretmen, her yıl sınıfları için malzeme ve malzemeler için kendi cebinden yüz binlerce dolara yatırım yapar. Ayrıca muhtaç öğrencilere giyim, ayakkabı ve yiyecek gibi malzemeler de satın alırlar. Doğal olarak, mağazaya gidip bu eşyaları almak zaman alıyor.

Yeni Eğitim Trendleri ve Araştırmalarını İnceleyin
Eğitim modadır. Bugün popüler olan, muhtemelen yarın popüler olmayacak. Aynı şekilde, herhangi bir sınıfa uygulanabilecek her zaman yeni eğitim araştırması vardır. Öğretmenler sürekli okuyor, okuyor ve araştırıyorlar çünkü kendilerini ya da öğrencilerini geliştirme fırsatını kaçırmak istemiyorlar.

Müfredat Dışı Aktiviteleri Destekleyin
Birçok öğretmen, müfredat dışı etkinliklerin koçu veya sponsoru olarak ikiye katlanır. Ekstra bir görev alamazlarsa bile, etkinliklerde seyircilerde birkaç öğretmen görmeniz olasıdır. Öğrencilerini desteklemek ve neşelendirmek için oradalar.

Ekstra Görev Atamaları için Gönüllü
Öğretmenlerin okuldaki diğer alanlarda yardımcı olmaları için her zaman fırsatlar vardır. Birçok öğretmen zamanlarını öğretmenlerle mücadele eden öğrencilere gönüllü olarak verir. Atletik etkinliklerde geçit veya taviz veriyorlar. Oyun alanında çöp toplarlar. İhtiyaç duyulan herhangi bir alanda yardım etmeye isteklidirler.

Başka İş Çalışmak
Yukarıdaki listeden görebileceğiniz gibi, bir öğretmenin hayatı zaten çok meşgul, ancak çoğu ikinci bir işte çalışıyor. Bu genellikle zorunluluk dışıdır. Birçok öğretmen ailelerini desteklemek için yeterli para kazanmıyor. İkinci bir işte çalışmak, öğretmenin genel etkinliğini etkilemeyebilir ancak etkileyemez.

https://www.thoughtco.com/what-teachers-do-beyond-the-classroom-when-no-one-is-looking-4025459

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak