Kim iyi bir öğretmen olduğunu söylüyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çoğumuz hayatımızda en az bir harika öğretmene sahip olmak için yeterince şanslıydık: sıkı çalışmak ve risk almak için bize ilham veren, bizim için yeni dünyalar açan bir öğretmen; iki hayatımızın kısa kesişiminden sonra, hayatımızın gidişatını değiştiren ya da anlamını derinleştiren yıllar sonra, hatta yıllarca hatırladığımız bir öğretmen. 

Bir öğretmeni neyi harika yapar? Ve kim karar verecek? Öğrencilerin? Ebeveynler? Diğer öğretmenler? Müdürler? 

Eğitmenler, öğretmen sendikası liderleri ve politika yapıcıları etrafında “öğretmen değerlendirmesi” ifadesinden bahsetmenin, ortam sıcaklığındaki bir artışı tetiklediği bazı ülkeler vardır. Öğretmenler Birleşik Devleti ler ve Fransa'nın meselesi yüzünden greve ve gitmiş İngiltere'nin öğretmen sendikalarıve baş öğretmenleri temsil edenler, öğretmenlerin performanslarına göre ücretlerinin ödenip külmeyeceğine ilişkin yeni bir tartışmanın karşıt taraflarında bulundu. 

Neredeyse herkes, okul sistemlerinin umut verici öğretmenleri cesaretlendirmek için bir yol bulması, etkinliğini kanıtlamış olanları ödüllendirmesi ve düşük performans gösteren öğretmenleri mesleğin dışına çıkarması gerektiğini kabul etmektedir. Ve OECD'nin Öğretme ve Öğrenme Uluslararası Anketi'ne (TALIS) katılan 23 ülkede, değerleme ve geri bildirim alan öğretmenlerin% 83'ü, çalışmalarının adil bir değerlendirmesi olduğunu düşündü; Bunların% 78.6'sı, değerlendirmelerin öğretmen olarak çalışmalarını geliştirmede yardımcı olduğunu bulmuştur. Ancak, öğretmenlerin becerilerini nasıl ölçecekleri konusunda anlaşmak zorlaşıyor.

Çoğu ülkede öğretmen değerlendirme sistemleri hâlâ devam eden bir çalışmadır. TALIS'e katılan ülkelerdeki öğretmenlerin% 13'ü herhangi bir kaynaktan herhangi bir geri bildirim almadı ya da herhangi bir kaynaktan herhangi bir değerlendirme almamıştı. Bu kısmen, bu tür sistemlerin tasarım ve bakım için para ve zaman açısından maliyetli olabileceğidir. Daha sıklıkla, bununla birlikte, öğretmen performansının ölçülmesi için hangi ölçütlerin kullanılması gerektiğine dair bir fikir birliği yoktur (öğrenci sınav puanları? Bir öğretmenin öğrencilerle dolu bir sınıfla ve / veya ebeveynlerin görüşleriyle meşgul olma becerisi). Yukarıdaki?); Ölçümü kim yapmalıdır (merkezi eğitim otoritesinden müfettiş? okul müdürü? diğer öğretmenler?);

Paydaşlar zaten birkaç konuda ortak zemin bulmaya başlıyorlar. Örneğin, öğrenci sınav puanları önemli bilgiler sunarken, öğretim kalitesinin tam bir resmini sunamayacağını; Bunun için birden fazla kanıt kaynağı gereklidir. Öğretmen değerlendirme sistemlerinin yüksek kaliteli öğretmen eğitimi ve mesleki gelişim, çekici çalışma koşulları, okul liderlerini yetiştirme ve öğretmenleri yenilik ve reform alanlarını içeren öğretmenlik mesleğine yönelik bütünsel bir yaklaşımın parçası olması gerektiği konusunda hemfikirdirler. 

Öğretmen değerlendirmesinin konusu, her ikisi de New York'ta düzenlenen İlk İki Uluslararası Öğretmen Eğitimi Zirvesi sırasında kısaca gündeme geldi. Bu hafta, Amsterdam'da düzenlenen ve OECD tarafından düzenlenen üçüncü Zirve katılımcıları ,Eğitim Enternasyonali  ve Hollanda Eğitim Bakanlığı , konuyu, öğretmenler, sendika liderleri, eğitim bakanları ve eğitim uzmanları gibi çeşitli perspektiflerinden derinlemesine inceliyor ve belki de, bir zamanlar büyük bir zaman geçirmiş olan eski öğrenciler gibi. öğretmen. Konsensüs bu toplantı için çok iddialı bir hedef olabilir; ama canlı - kışkırtıcı ve tutkulu demek değil - tartışmak ancak emin. 

Linkler: 
Öğretmenlik Mesleği Üçüncü Yıllık Uluslararası Zirvesi, 13-14 Mart 2013, Amsterdam, Hollanda 
21. Yüzyıl için Öğretmenler: Öğretimi Geliştirmek için Değerlendirme Kullanma 
İlgili blog: Bir sınıf hareket: öğretmenlerin geribildirim vermek
twitter üzerinde zirveyi takip edin: # ISTP2013 

K

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak