KENDİ DÜŞMANIMIZI KENDİMİZ YETİŞTİRİYORUZ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sevgili dostlar , şimdi diyorsunuz ki ,

_ Böyle şey mi olur , kim kendine düşman yetiştirir ?

Düşman , bir birine karşı kötü duygular besleyen , bir birinin kötülüğünü isteyen , bir birine zarar vermekten çekinmeyen ve hatta bir birine SİLAH çekmekten çekinmeyen yanlardan her birine düşman denir .Bu düşman dediğimiz bireyin en büyük özelliği CAHİLLİKTİR.

Sevgili dostlar , cahil insan , bilgisiz insan değil , bildiği şeyi yanlış bilendir , yanlış yönlendirilendir .Ve bu yanlış bilgiler beraberinde SUÇU , GÜNAHI , HATAYI VE bir çok olumsuzluğu beraberinde getirir.

Peki sevgili dostlar , cahillik nereden beslenir ? EĞİTİMSİZLİKTEN .Tüm bunları TOPLUMSAL nedenlerden meydana gelmektedir.Aileler yeterince bilgili olmadıkları için , evlatlarına SAYGI , SEVGİ VE AHLAKLI , ADALETLİ olmayı yeterince öğretememektedirler .Öyleye öğretmekten ziyade ÖRNEK olmakta lazım.

Eğitimsiz kişilere örnek verelim , sapıklıktan tutunda , arsızlık , hırsızlığa kadar , bilinçsiz tüketimden tutunda TERÖRİSTliğe kadar her şeyi sayabiliriz.

_ VE BİRBİRİNİZLE TANIŞMANIZ İÇİN SİZİ

KAVİMLERE VE KABİLELERE AYIRDIK ( HUCURAT / 13 )

Sevgili dostlar , cahilliğin bir yönünü ele alalım istiyorum müsadenizle . Allah ( CC ) biz insanları çeşitli ırklarda , 'ten renklerinde , dil lerde yaratmıştır .Fakat hiç bir ırk diğerinden üstün değildir . Bu ayrımlarla kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı yoktur.Eğer bir cahillik yapıp karşımızdakini aşağılar , hor görürsek , saygı ve sevgi ile yaklaşmaz isek bu kişi / kişiler yarın karşımıza haklarını savunmak için eli kanlı TERÖRİST olarak çıkacaktır.Bazı kesimlerin eğitim hakkını elinden alırsak yada eğitimini tamamlamış ama bizler o insanları iter kalkar iş vermezsek ya gidip arsız olacak , ya gidip hırsız yada dolandırıcı olacak yada bazı düşmanlarımız tarafından rahatlıkla kandırılıp eline silah verilecek .

_ Peki , zararı kime verecek yada şöyle sorayım ; zararı kim çekecek ?

Sevgili dostlar , bizler bilerek yada bilmeyerek bazen karşımızdakinin içine KİN VE NEFRET tohumu ekeriz .Kaldı ki , bu kişiler önce aile sonra toplum olarak KÖTÜ yönlendiren bizleriz .Kötünün daha kötü olmasına sebeb olan da bizleriz.

_ RİREVUN'A GİDİN , ÇÜNKÜ O AZMIŞTIR .ONA

YUMUŞAK SÖZ SÖYLEYİN , BELKİ ÖĞÜT ALIR ( TAHA / 43 / 44 )

İşte tamda böyle buyuruyor , Yüce Yaradan .

Gelin ilk defa bir şeye destek yerine köstek olalım , CAHİLLİĞE köstek olalım.Zararın neresinden dönersek kardır , En azından yeni eli kanlı insanlar yetiştirmeyelim , düşmanlarımıza teröris malzemesi bulundurmayalım .1 kişiyi örnek insan olarak yetiştirirsek , o 1 diğer 1 ı ve diğer 1 lerde toplumsal 1 leri yetiştirir ve sonunda inşaallah 1 oluruz .Dünya çapında akan kanlarda zaman içinde yok olur.

Buradan tekrar tekrar Tunceli / Ovacık Bld.Bşk. Sayın Fatih Mehmet MAÇOĞLU'sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum .Çünkü , bu güzel İNSAN bu durumun farkında ve farkındalık yaratmakta , EĞİTİME destek vermekte , fakir öğrencileri bursla desteklemekte.

_ DE Kİ HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLUR MU ? ( ZÜMER / 9 )

SEVGİ VE SAYGILARIMLA

‎Huseyinogullari Kenan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak