KAYNAŞTIRMA ÖĞRENCİLERİNİN UZAKTAN EĞİTİMİ İÇİN 30 YENİ DERS ANLATIM VİDEOSU

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, kaynaştırma öğrencilere yönelik kavram öğretimi, günlük yaşam becerileri ve akademik gelişim alanına ait 19 uygulama hazırlanarak EBA ile "orgm.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden kullanıcıların hizmetine sunuldu. 
 
Velileri bilgilendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" üzerinden özel eğitim hizmetiyle ilgili evlerinde özel eğitim ihtiyacı olan çocukları olan velilere, eğitim ve öğretim yöntem ve metodlarıyla alakalı müşavirlik hizmeti de sunuluyor.
 
Millî Eğitim Bakanı Selçuk, yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim sürecinde de özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin, eğitim hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanmaları amacıyla gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirtti. 
 
Özel eğitim öğrencilerine sunulan eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmaya devam ettiklerine işaret eden Selçuk, şunları kaydetti: "Tüm özel eğitim öğrencilerimize yönelik içerikler hazırladık. Aile eğitim uygula videoları, ders anlatım el becerileri, günlük yaşam beceri videoları olmak üzere 300-400 video hazırlandık.  40 yakın uygulama geliştirildi. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki kaynaştırma öğrencilerine yönelik Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerine ait 30 ders anlatım videosu hazırladık. Bunlardan ilki, 17 Nisan'da TRT  EBA TV'de yayınlanacak. Kaynaştırma öğrencilerine Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilgisi ve sosyal bilgiler dersleri için de etkinlik sayfaları açılacak. Bu kapsamda, matematik dersi için 800 etkinlik yazıldı. Her ders için tamamlanan üniteler, EBA'ya yüklenecek ve Genel Müdürlüğün internet sayfasında yayımlanacak. Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, tüm okul rehberlik servislerince kullanılmak üzere hazırlanan formlarla bu öğrencilerin takipleri de sağlanmaya başlanacak. Velilere yönelik özel eğitim aile bilgilendirme videoları EBA, ORGM ve sosyal paylaşım sitelerinden paylaşılmaya devam edilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak