Kaygı Yoluyla Öğrencilere Yardım Etmek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Anksiyete Nasıl Tanınır?

Çocuklar zaman zaman endişeleniyor - bu sadece normal. Sınıfın önünde sunum yapmadan önce, örneğin sunumdan hemen önce veya hatta önceki gece başlamadan gergin olabilirler. Bazen öğle yemeği ve teneffüs gibi aktiviteler için bile endişeli olabilirler. Neyse ki, genç yaşta bile anksiyete bozukluğunun gelişebileceğine işaret eden belirgin belirti var. Bir profesyonel olarak, bir öğrencinin kaygı duyduğunu anlayabilmeniz önemlidir; böylece onlara doğru şekilde davranabilirsiniz ve potansiyel olarak bir insan olarak büyümelerine yardımcı olabilirsiniz. 

Çocuklarda Ortak Anksiyete Belirtileri

Bir çocuk kaygı duyduğunda, bunu birkaç farklı yolla ifade edebilir. Örneğin, başkalarından kaçınabilir ve kendilerini izole etmekle sonuçlanabilir ve büyük insan gruplarında bunalmış olabilirler. Odaklanması zor olabilir. Çocuk ayrıca endişesini sık ağlama, sinir krizi ve genel huzursuzluk gibi ifade edebilir. Utangaçlık ile sosyal kaygı arasındaki farkları bir kenara ayırmak önemlidir, çünkü çok fazla arkadaşı olmayan her çocuk endişeli veya mutsuz değildir. Utangaç olan çocuklar sadece kendilerini saklarlar. Sosyal kaygısı olanlar, insanlarla konuşmaları gerektiğinde endişelenir.

Anksiyete belirtileri de yaşa bağlı olabilir. Örneğin, bir yaşındaki bebeklerin çoğu sık sık ağlayacak, ancak on iki yaşındaki bir çocuğun aynı davranışları göstermesi alışılmadık bir durum değil. Çocukların birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunduğuna çok dikkat edin. Her çocuğu “kurtaramayabilirsiniz” olsa da, sınıfınızdaki biriyle sıra dışı bir şey olduğunda tanımaya çalışın.

Sınıfta Çocuklara Yardım Etmek

Sınıf içindeki çocuklara yardım etmenin bazı yolları vardır. Önemli bir yol, iyi bir örnek oluşturmaktır. Her zaman sakin ve kendinden emin davranın ve herkese saygı gösterin. Bir rol model olarak hareket ederek, çocukların nasıl besleneceklerini öğrenmelerine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca kaygıyı doğal yöntemlerle tedavi edebilirsiniz . Çocuklara sakin oldukları zamanlar için sağlıklı başa çıkma mekanizmalarını öğretin. Her ne kadar aktif olmak çok önemli olsa da, hangi teneffüs yardımcı olabilirse de, küçük yaştaki çocuklara sakinleşmeleri çok önemlidir. Belki dersten önce her gün nefes alma vaktinizi düşünebilirsiniz. Bu, öğrenme zamanı gelmeden çocukları doğru zihniyete sokacaktır. Ayrıca sosyalleşmeyi teşvik eden faaliyetleri teşvik edebilirsiniz. 

Çocukların, gençlerle konuşurken insanlarla konuşmaktan ve arkadaş olmaktan, başkalarına güvenmek ve özen göstermek için büyümek için rahat olmaları önemlidir. Ayrıca, sınıfta sakinleştirici kokular kullanılmasına da yardımcı olabilir. Mumlar güzel olsalar da, tipik olarak, maruz kaldıkları yangın tehlikesi nedeniyle izin verilmez. Aromaterapi difüzörleri bunun için kolay bir çözümdür ve öğrencileri sakinleştirmek için okaliptüs ve lavanta gibi sakinleştirici uçucu yağlar ekleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda daha kolay odaklanmalarına ve daha fazla iş yapmalarına yardımcı olacaktır. 

Çocukların Okul Dışında Büyümesine Yardım Etmek

Günün her saniyesinde her çocuğa yardım edemezsin. Harika olurdu, ama sen de eve gitmelisin . Çocukların kendi başlarına nasıl başa çıkacaklarını öğrenmeleri önemlidir. Sonuçta etraflarında onları izleyecek birileri olmayacak, sonuçta, ama bu yardım edebileceğiniz hiçbir şey olmadığı anlamına gelmiyor. Ayrıca, yardımcı kaynaklara erişmelerine yardımcı olabilirsiniz. Çocukların ebeveynleriyle konuşmak ve bu rotaya gitmeden önce çocuklarının yardıma ihtiyacı olabileceğini belirtmek akıllıca olabilir. Onları bir okul danışmanına veya terapist dışına yönlendirebilirsiniz. Çocukların her zaman orada konuşacakları sırada konuşacaklarını fark etmelerine izin vermek önemli olsa da, kendi düşünceleri ve duygularının farkında olmaları ve ne zaman yardım isteyeceklerini öğrenmeleri gerekir. İdeal olarak, konuşmak için ebeveynlerine gidebileceklerdi. 

Ne yazık ki, bu her ailede her zaman mümkün değildir. Konuşmaları için bir danışmana yönlendirilmelerine yardımcı olabilir, ancak başkalarıyla sosyalleşmede daha fazla zorluğa yol açabileceğinden, onları da bekletmemelisiniz. Genel olarak, bir çocuğun ne zaman yardıma ihtiyacı olduğunu bilmek ve onlara en iyi şekilde yardım etmenin doğru yolunu bilmek önemlidir. 

http://teacherhabits.com/helping-students-through-anxiety/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak