KARANTİNA GÜNLERİNDEN EĞİTİMİN GELECEĞİ NASIL GÖRÜNÜYOR?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Henüz pek farkında değiliz ama tarihi bir kırılmaya şahitlik ediyoruz. Bu kırılmanın dünyayı yeni bir döneme sokacağını, başta sağlık, ekonomi ve eğitim olmak üzere birçok alanda önemli sonuçlar doğuracağını söyleyebiliriz.

Yeni dönem, nasıl ekonomi alanında sanal paraya ve evden çalışmaya geçişi hızlandıracak ise eğitim alanında da uzaktan eğitimi yaygınlaştıracak. Böylece okulun işlevi ve öğretmen rollerinde büyük bir değişim yaşanacak.

Öğretmenler uzaktan eğitim ders tasarımlarını deneyimleyecek ve bunun için ileri düzeyde teknoloji okuryazarlığına, öğrencilerin okul dışında öğrendiklerini uygulamalarına rehberlik ve işbirliği halinde öğrenmelerine liderlik etme becerilerine ihtiyaç duyacaklar. Öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayacak etkinlikler üretme ve uygulamaya yönelik becerilerini geliştirmeleri gerekecek.

Eğitimde yaşanacak olan dönüşüm, okula olan ihtiyacı azaltacak. Öğrenciler okula daha çok öğrendiklerini deneyimlemek, sosyalleşmek, sanat ve spor etkinlikleri için gelecek.

Eğitimdeki bu değişime ayak uyduran okullar ayakta kalacak ve yine bu değişime göre kendini ve rollerini dönüştürebilen öğretmenler etkili olmaya devam edecek. Bunu başaramayan eğitim sistemleri ve öğretmenler tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak.

Saygılarımla.

Muhammet YILMAZ

Eğitimci - Yazar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak