Kaçınılması Gereken Öğretmen Hataları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bununla birlikte, yeni öğretmenler (ve hatta bazen gaziler!) İşi doğal olarak olduğundan daha da zorlaştıracak bilinçli olarak karşılaşılan tuzaklardan kaçınmak için çok çalışmak zorunda kalacaktır .

Kendinize bir iyilik yapın ve bu ortak tuzaklardan kaçının. Daha sonra bunun için bana teşekkür edeceksin!


Öğrencileri ile Arkadaş Olmayı Amaçlamak
Resim dersinde öğrencilere yardımcı öğretmen
Deneyimsiz öğretmenler çoğu zaman öğrencilerinden her şeyden çok hoşlanmalarını isteme tuzağına düşerler. Bununla birlikte, bunu yaparsanız, çocukların eğitimini tehlikeye atan sınıfı kontrol etme yeteneğinize zarar vermiş olursunuz.

Bu yapmak istediğin son şey, değil mi? Bunun yerine, öğrencilerinizin saygısını, beğenisini ve beğenisini kazanmaya odaklanın. Öğrencilerinizin sert ve dürüst olduklarında daha fazla seveceklerini fark ettiğinizde, doğru yolda olacaksınız.


Bu hata, sonuncusunun bir sonucudur. Çeşitli nedenlerden dolayı öğretmenler genellikle yıllara gevşek bir disiplin planı veya daha da kötüsü hiçbir plan olmadan başlarlar!

"Noel'e kadar gülümsemeni görmelerine izin verme" dediğini duydun mu? Bu aşırı olabilir, ancak duyarlılık doğru: zorlu başlayın çünkü zaman uygunsa kurallarınızı her zaman rahatlatabilirsiniz. Ancak, esnek tarafınızı gösterdikten sonra daha sert olmak imkansızdır.



Baştan Doğru Organizasyon Yapmamak
Tam bir öğretim yılı tamamlayana kadar, bir ilkokul sınıfında ne kadar kağıt biriktiğini kavrayamazsınız. Okulun ilk haftasından sonra bile, kazıklara şaşkınlıkla bakacaksınız! Ve tüm bu kağıtlar SİZİN tarafından ele alınmalı ...!

Bu kağıt kaynaklı baş ağrılarından bazılarını, ilk günden itibaren anlamlı bir organizasyon sistemi kurarak ve en önemlisi her gün kullanarak başarabilirsiniz! Etiketli dosyalar, klasörler ve küpeler arkadaşınızdır. Disiplinli olun ve derhal tüm kağıtları atıp sıralayın.

Unutmayın, düzenli bir masa odaklanmış bir akla katkıda bulunur.



Ebeveyn İletişimini ve Katılımını En Aza İndirme
İlk başta, öğrencilerinizin ebeveynleriyle başa çıkmak korkutucu gelebilir. Karşılaşmaları ve soruları önlemek için onlarla "radarın altında uçmak" istenebilir.

Bununla birlikte, bu yaklaşımla değerli bir kaynağınızı çiğniyorsunuz. Sınıfınızla ilişkili ebeveynler, sınıfınıza gönüllü olarak veya evde davranış programlarını destekleyerek işinizi kolaylaştırır .

Bu ebeveynlerle en baştan net bir şekilde iletişim kurun; tüm okul yılınızın daha sorunsuz bir şekilde akması için bir grup müttefikiniz olacak.


Kampus Politikalarına Yerleşmek
Bu tuzak hem yeni hem de kıdemli öğretmenler için eşit fırsatta bir suçludur. Tüm işyerlerinde olduğu gibi, ilkokul kampüsü de squabble, kin, backstabbing ve vendettalarla dolu olabilir.

Dedikoduları dinlemeyi kabul ediyorsanız, kaygan bir eğim var çünkü bunu bilmeden önce taraf tutacak ve kendinizi savaşçı fraksiyonların arasına sokacaksınız. Siyasi serpinti acımasız olabilir.

Öğrencilerinizle yapılan çalışmalara yoğunlaşırken sadece etkileşimlerinizi dostça ve tarafsız tutmak daha iyidir. Her ne pahasına olursa olsun politika kaçının ve öğretim kariyeriniz gelişecek!


Okul Topluluklarından İzole Kalanlar
Önceki uyarının bir eki olarak, kampüs politikalarından kaçınmak isteyeceksiniz, ancak sınıfınızın dünyasında yalnız ve yalnız kalmaktan değil.

Sosyal etkinliklere katılın, personel odasında öğle yemeği yiyin, salonlara merhaba deyin, meslektaşlarınıza ne zaman yardım edebileceğinizi gösterin ve çevrenizdeki öğretmenlere ulaşın.

Eğitim ekibinizin desteğine ne zaman ihtiyaç duyacağınızı asla bilemezsiniz ve aylardır süren bir keşiş iseniz, bu noktada ihtiyacınız olanı elde etmek sizin için daha zor olacaktır.


Çok Çalışmak ve Tükenmek
Öğretimin neden herhangi bir mesleğin en yüksek ciro oranına sahip olduğu anlaşılabilir bir durumdur. Çoğu insan uzun süre kesemez.

Ve her iki uçta da mumları yakmaya devam ederseniz, bırakacak bir sonraki öğretmen siz olabilirsiniz! Akıllı çalışın, etkili olun, sorumluluklarınıza dikkat edin, ancak makul bir saatte eve gidin. Ailenizle zaman geçirin ve rahatlamak ve gençleşmek için bir kenara ayırın.

İşte izlenmesi gereken en zor tavsiye: sınıf sorunlarının duygusal refahınızı ve okuldan uzakta hayattan zevk almanızı etkilemesine izin vermeyin .

Mutlu olmak için gerçek bir çaba gösterin. Öğrencilerinizin her gün neşeli bir öğretmene ihtiyacı var!


Yardım İsteme
Öğretmenler gurur verici bir grup olabilir. Bizim işimiz insanüstü beceriler gerektiriyor, bu yüzden çoğu zaman yolumuza çıkan herhangi bir sorunu çözebilecek süper kahramanlar olarak görünmeye çalışıyoruz.

Ama bu sadece durum böyle olamaz. Korunmasız görünmekten, hataları kabul etmekten çekinmeyin ve meslektaşlarınızdan veya yöneticilerinizden yardım isteyin.

Okulunuzun çevresine bakın, öğretmen arkadaşlarınız tarafından temsil edilen yüzyıllarca süren öğretim deneyimini göreceksiniz. Çoğu zaman, bu uzmanlar zamanları ve önerileri konusunda cömertler.

Yardım isteyin ve düşündüğünüz kadar yalnız olmadığınızı keşfedebilirsiniz.


Aşırı İyimser ve Çok Kolay Ezilmiş Olmak
Bu tuzak, yeni öğretmenlerin kaçınmak için özellikle dikkatli olmaları gerektiğidir. Yeni öğretmenler sıklıkla mesleğe girerler çünkü idealist, iyimser ve dünyayı değiştirmeye hazırlar! Bu harika çünkü öğrencilerinizin (ve kıdemli öğretmenlerin) taze enerjinize ve yenilikçi fikirlere ihtiyacı var.

Fakat Pollyanna topraklarına girmeyin. Sadece sinirli ve hayal kırıklığına uğrayacaksın. Havluya atmak istediğiniz zor günlerin olacağını kabul edin. En iyi çabalarınızın yeterli olmadığı zamanlar olacaktır.

Zor zamanların geçeceğini ve öğretimin sevinçlerini ödemek için küçük bir bedel olduklarını bilin.


Kendin için çok zor olmak
Öğretme, kaymalar, hatalar ve kusurlar üzerindeki zihinsel sıkıntıdan başka bir zorluk çıkarmadan yeterince zordur.

Kimse mükemmel değildir. En süslü ve deneyimli öğretmenler bile her zaman çok kötü kararlar alırlar.

Günün lekeleri için kendinizi affedin , yazıyı silin ve bir sonraki ihtiyaç için zihinsel gücünüzü toplayın.

En büyük düşmanın olma. Bu anlayışı kendinize çevirerek öğrencilerinize gösterdiğiniz merhameti uygulayın.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/common-teaching-mistakes-to-avoid-2081749

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak