İyi Bir Öğretmen Nasıl Büyük Olur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İyi bir öğretmen nasıl büyük olur?

Mantra öğretemeyenlerin cehaleti korkutucudur - iyi bir öğretmen olmak, tutarlı bir şekilde başarmak için inanılmaz bir mücadeledir.

İyi öğretmenler öğretimi yönlendirmek için verileri kullanır, müfredatlarının iç ve dış hatlarını bilir, içerik bilgisinin derinliğini ölçene kadar prosedürleri tekrar tekrar gözden geçirirler ve prosedür bilgisi veya öğretmenin ne dediğini hatırlamak için bazı çılgın oyunları veya öğretmenin ne olduğunu tahmin ederler. düşünme .

 
Öğrencileri öz yönelimli öğrenmede destekliyorlar, teknolojinin öğrenmeyi nasıl geliştirdiğini biliyorlar ve öğrencileri onlardan öğrenmeye heveslendiren bir karizma ortaya koyuyorlar.


“Gösterme” için hangi değerlendirmelerin yapıldığı ve “gitmek” için olan, yani 10 metreden daha iyi görünen ve hem öğrenmenin hem de öğretmenin bir sonraki aşamaya gitmesi gereken öğretmenler için görünürlüğü sağlayan bilirler.

ECE, G / T ve diğer “özel popülasyonlar” için öğrenmenin veri ve eserleri (hepsinin böyle bir bireyselleştirmeden fayda sağlamayacağı gibi) daima güncel ve erişilebilirdir.

İyi öğretmenler, her öğrencinin düşünme, soru sorma ve konuşmalara doğal olarak katılma konusunda kendilerini güvende hissettikleri öğrenciler için olumlu ortamlar yaratır.

Ödevlerde, öğrenme hedefleri açıktır ve her öğrencinin proksimal gelişim bölgesi içinde - çok kolay değil, çok zor değil. Kaynaklar, sorular, grup fırsatları ve okuryazarlık stratejileri gibi doğru zamanda gelir.

Bilginin aktarımı, kasıtlı olarak planlanmış ve karmaşık tasarımlı öğrenme dizilerinin başlangıcında geriye dönük olarak açık ve görünürdür.

Ebeveynler sınıfta neler olduğunu da biliyorlar - sadece rapor kartları çıktığında değil, aynı zamanda teknoloji, görünürlük, evde ve toplumda biten ilgili çalışmalar ve iyi bir öğretmenin kaldığı konferans gecelerinde sürekli olarak kalıyorlar. Her öğrencinin ve öğrencinin ailesinin duyduğunu, değerlendirildiğini ve anlaşıldığını hissetmesini sağlamak için 8 saat.

İyi öğretmenler de zaman zaman toplantılara katılırlar, takım toplantıları sırasında aktif katılımcılar olurlar ve bir meslektaşın tavsiyeye, bir kaynağa veya sadece bir dinleme kulağına ne zaman ihtiyaç duyduğunu bilirler.

Fotokopi makinesini çok fazla kopyasını kırmaz, katılımlarını zamanında teslim ederler ve ofis personelinin ihtiyacı olduğunda tüm formlara, eğitim sertifikalarına ve belgelere sahip olurlar. Bilgisayar laboratuarında çalışmazlar, hazırlıksız PLC toplantılarına başvurmazlar veya eksik öğrenciler için temiz ve erişilebilir makyaj çalışmaları yapmayı unutmazlar.

Bir Öğretmen Olarak Yeni Fikirlerden Kaçma
Geçişler sırasında, iyi öğretmenler, her şeyin tam olarak bölge tarafından istediği gibi olmasını sağlar - kapının yanında uyumluluk, öğrenme hedefleri ve net olarak yayınlanmış temel sorular, gözle görülebildiği kadar veri kullanımı kanıtı, her öğrencinin kenarı bu tür zahmetsiz ve olumlu sınıf yönetiminin vesayeti altında yer almaya hazırdır.

Fakat bir öğretmenin gerçekten harika olması için, yukarıdakiler yeterli değildir.

Aslında, harika bir öğretmen olmak, iyi öğretmen kodunun çoğunun kırılmasını gerektirir.

 
İyi bir öğretmen nasıl büyük olur?   

10. İlişkileri Öncelikle Yaparak

Öğrenme kişisel ve sosyal değişime neden olmalıdır. Bu, verilerin size ne ifade ettiği önemli değil, akademik ilerleyiş kadar kişisel ilişkilere ihtiyaç duyar.

9. Gerçek İçerik Uzmanlığı Göstererek

Bir öğretmen olarak, birçok rol oynarsınız: meslektaşım, sondaj tahtası, tasarımcı, görev yöneticisi, arkadaş. Ancak, eğitimin iyileştirilmesine yönelik son çabaların temelini kaybeden öğretmen, içerik uzmanı olarak öğretmene saygı duyuyor. Çoğu üniversite programında çok sınırlı içerik uzmanlığı gösterileri gerekir ve çoğu K-12 okulunda ve ilçesinde görüştüğünüz kişiler, değerlendirme, sınıf yönetimi ve işin diğer önemli gereksinimlerine odaklanmışlardır. Tamamen çabuk bozulan değil, yıllar içinde zarar görmüştür.

Büyük öğretmenler sürekli olarak öğretmenin daha etkili yollarını değil, kendi içerik alanlarının nüanslarını daha iyi anlamaları için daha fazla yol ararlar.

8. Kişiselleştirme için çaba göstererek

Öğretimin farklılaştırılması, öğrenen farklılıkları için mükemmel bir yanıttır. Farklı öğrencilerin farklı ihtiyaçları vardır - sadece öğrenme stilleri açısından değil, hız, sıra ve içerik bakımından. Geleneksel bir ortamda, öğrenciler aynı standartlara ve benzer bir seviyeye getirilmelidir ki bunlar kaba ve dürüst değildir. Her öğrenci için tam kişiselleştirilmiş öğrenme hala çoğu eğitimcinin (ve dolayısıyla öğrencilerin) erişemeyeceği bir yerde olsa da, büyük öğretmenler öğrenme deneyimlerinin kişiselleştirilmesi için çabalamaktadır.

7. Her Zaman Arayarak Anlamıyla

Büyük öğretmenler anlam arayışındadırlar - öğrencilerin zihninde, içeriklerinde, okuldaki bir toplumdaki rolünde, teknolojinin rolleri teknolojisinde sınıflarını doldurmalı ve doldurmamalı, vb. Popüler düşünceyi onurlandırırken, büyük öğretmenler bağımsız olarak, yaptıkları her şey için kendi anlamlarını isterler - ve sadece duygusal bir kontrol listesinin parçası olarak değil ( Anlamını Bul? Kontrol et), daha ziyade otantik olarak ve eğlenceli, meraklı bir ruhla.

6. Merakı Modelleyerek

Merak etme, harika öğretmenler onu modelliyor. İçerik uzmanlığı çok önemlidir, ancak bu uzmanlığın sesi asla kendinden emin veya kibirli olmamalıdır. Sınıfınız gibi öğretmek TED Talk, meraklı akıllarla dolu, son derece parlak olsa da, muhtemelen sahip olduğunuz belirli bir uzmanlık şeridinden yoksun. Merakla modelleyerek - tartışmalar, sunumlar, konferanslar, toplantılar ve hatta Karşılıklı Öğretme panelleri sırasında, öğrencilere sadece merakın tüm öğrenmeye nasıl yol açtığını değil, daha da önemlisi sınıfınızın tonunu tamamen değiştireceğini göstereceksiniz.

 
5. Teknolojiyi Anlamlı Şekillendirerek

Bu, belirsiz ve apaçık geliyor, fakat bunun ne anlama geldiğine açıklık getirelim: Teknolojiyi anlamlı bir şekilde entegre etmek, basitçe, bu teknoloji olmadan yapamayacağı şeyi yapmak anlamına gelmez (küresel akranlarla bağlantı kurmak, sesin üstünü örtmek bir sunum, sınıf arkadaşlarına atamadan önce bir widget'in 3D modelini oluşturun). Bunun gerçekten anlamlı olması için, bir şekilde - derinlik, süre veya karmaşıklık - bu teknoloji olmadan sahip olabileceği şeyi aştığını anlamaya çalışmak zorundadır.


Öğrenme, şairlik ya da öğrenen katılımı değil, anlayışla ilgilidir.

4. Diğer Büyük Öğretmenlerle İşbirliği Yaparak

Yerel departmanınız, okulunuz ve bölgeniz ile başlayın ve daha sonra her yerde twitter, facebook ve bloglara yol açın. Tüyün kuşları….

3. Farklı Yollarda Anlayışı Ölçerek

Anlamak karmaşıktır. Neye benzediğini açıklamak neredeyse imkansızdır ve aynı binadaki aynı öğretiyi öğreten iki öğretmen, öğrencilerin “anlayabildiklerini” kanıtlamak için ne söyleyebildikleri veya ne yapmaları gerektiği konusundaki tutkularına katılmayabilir.

Son zamanlarda şunu söylemiştim:  “ilk (adım),“ anlıyor ”teriminin belirsizliğinin farkında olmak ve“ onu alsın ”ya da“ yeterlilik ”gibi basit-basit kelimeler ve deyimlerle basitçe ifade etmekten vazgeçmiyor. . ”Belirsizliği, yalnızca sınır çizgisini tarif edilemez anlamakla kalmayıp aynı zamanda kendisinin de kalıcı olduğunu kabul ederek onurlandırın.”


Anlamak için daha çeşitli kanıtlar, kabul ettiğiniz, sınıfınızdaki öğrenmenin ne kadar güçlendiğini ve başarılı olduğunu ve daha “gerçek” in ne olacağının — uyumluluk hakkında daha az, öğrenciler ve eleştirel anlayış anlayışıyla - daha fazla olacağıdır.

2. Önceliklendirerek

Büyük öğretmenler, omuzlarına iyi hatta vasat öğretmenler olarak aynı sayıda beklentiye sahiptir . Ve nadiren eğitimcilerden daha az olanlardan daha fazlasını yaparlar . Ama sadece doğru şeyleri yaparlar. Önemli şeyler. Ne gibi? Başka bir gün için başka bir makale.

1. Öğrencilerin Yolundan Çıkarak

Öğrencilere meydan okuyun, onları gezegenleri hokkabazlaştırabilecekleri konusunda ikna edin, sonra onların yolundan çıkın. Bu nedenle, genellikle iyi öğretmenler, muazzam iyilikleriyle, öğrenmenin tüm ayırt edici özelliklerini ortaya çıkardığından emin olmak için öğrenme sürecini sıkı bir şekilde betimlemiştir. Sadece öğrenme sürecini beyazlatırlar. Öğrencileri tanımak, onlara araçlar vermek ve kendi yollarından çıkmak için gerçek bir ihtiyaç yaratın.

Büyük bir öğretmenin sınıfı, kendi sesleri, vızıltıları veya ruhuyla değil, öğrencilerinkiyle dolu.

Belki de herkesin en büyük stratejisi, kuralların ne zaman kırılacağını bilmek ve öğrencilerine ihtiyaç duyduklarını bilmelerini sağlamak için kabul edilen “iyi öğretmen” arketiplerinden çıkmaya istekli olmaktır.

Resim ilişkilendirme flickr kullanıcısı cbgrfx123

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak