İsteksiz Öğrencileri İlgilemek İçin 5 Yol

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çökmüş bedenler, yuvarlanmış gözler, meydan okuyan kelimeler ve görev dışı davranışlar, öğretimin “işe yaramayacağını” duyurur. (Bu nedenle değil). Öğretmenlerin katılımı ve görevi tamamlamayı teşvik etmek için öğretmenler ne yapabilirler? görevler?

 
Herhangi bir garanti ya da sihirli mermi olmasa da, belli prensipler ve stratejiler, her öğrencinin kalbinde yatan içsel motivasyondan faydalanmaya yardımcı olabilir.


1. Proaktif olarak her öğrenciyi tanımak ve bağlanmak.

Tüm öğrenciler, dünyanın ötesinde, okulun ötesinde bir yerde “yaşarlar”. Öğretmenler, öğrencilerden “Bir zaman diliminde nelerden hoşlanırsınız?” Gibi basit soruları kullanarak ya da “Adını söylediğimde, bana söyleyin” gibi soruları alarak, öğrencilerin bir pasta grafiği veya ilgi alanlarının grafiğini çizerek bu tutkuları bilinçli olarak ortaya çıkarabilir. ideal süper gücün. ”Bu bilgi sınıf konuşmasında“ kamuya açık alan ”haline geldiğinde, öğretmenler örnekler, açıklamalar ve atama seçeneklerinde referans alabilirler. Bu tür bağlantılar, bireysel öğrencilerin değerlerine önem verir ve aidiyet duygusunu arttırabilir.

2. Topluluğu ve tasarımıyla işbirliğini teşvik edin.


Öğrencilerin aynı “klikler” nde kalmasına izin vermek - ya da kendileri - yapmaya eğilimli oldukları için toplumu aşındırabilir. Öğrencilerin çoğu kendiliğinden ya da bağımsız olarak bağ oluşturmaz ya da birbirleriyle iletişim kuramazlar. Öğretmenler 1. gününden itibaren ilişkisel bir temel oluşturmalıdır. En azından, bu, öğrencilerin bir hafta boyunca çok çeşitli sınıf arkadaşları ile çalışmasını gerektirir. ay.

Öğretmenler, doğum günlerini, telefon numaralarını ya da yatma zamanlarını sırayla öğrenmelerini ve benzer ya da farklı olmayan özelliklere göre gruplandırmasını isteyerek ortaklıklar veya takımlar oluşturabilirler. Sıralı soru her gün değişirse, yapılandırmalar da değişir. Zamanla, öğrenciler sınıftaki herkesi meslektaş olarak görmeye başlar.

3. Etkileşimli öğrenme deneyimlerini norm haline getirin .


Öğretmenler, öğrencilerin düzenli olarak tartışma ve bilgi üreten aktif üretici olmasını şart koşarak isteksizliğe karşı mücadele edebilirler. Fakat eğer bu beklenti, mavi ay içinde bir kez öğrencilere “yayılırsa”, takım oyuncuları olmak için birkaç fırsat sunacaksa, işbirlikçi çalışmaya karşı isyan edebilir veya pasif olarak direnebilirler.


4. Mümkün olduğunda, seçim yapın .

Tüm insanlar, yaptıkları işte söz sahibi olduklarını hissettiklerinde daha çok motive olurlar. Öğretmenler okumak veya okumak için seçenekler sağlayabilir (örneğin, “İşte 4 reklam - ikna edici teknikleri için tercih ettiğiniz reklamı analiz edin”) veya öğrendiklerini nasıl gösterecekleri için (ör., Bulgularınızı bir mektup ile özetleyin) şirkete veya "rant" adlı bir blog gönderisine.  

Ayrıca, “Parayı Göster” (Doubet & Hockett, 2015) gibi, öğrencileri öğretmenlerin ihtiyaç duydukları zorluk seviyesini korurken, çözmek istedikleri sorunları seçmelerini isteyen bir strateji de kullanabilirler.

5. Bir rampa inşa edin.

Öğretmenlerin, birçok öğrencinin her gün karşı karşıya kaldığı sınıf dışı zorlukların ve travmaların tümünü tanıması veya anlaması imkansızdır. Bir öğrencinin sadece “dışarı” ya ihtiyacı olabileceği bazı günler vardır. Birçok etkili öğretmen, sınıfta öğrencilerin ihtiyaç duyulduğunda bağımsız olarak çalışabilecekleri bir “güvenli sığınak” oluştururlar. Düzenli katılımı teşvik eden, ancak istisnalara izin veren bir öğrenme ortamı, tüm öğrencilerin güvenini ve yatırımını kazanma şansı daha yüksektir.

İsteksiz Öğrencileri İlgilemek İçin 5 Yol; uyarlanmış görüntü atıf flickr kullanıcı usdepartmentofeducation

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak