Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, yapımı tamamlanan toplam 604 derslikli 25 okul, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bağışçısı olduğu 336 derslikli 7 okul, İstanbul Valiliği tarafından organize edilen bağışlar kapsamında bin 107 derslikli 48 okul olmak üzere toplam 2 bin 47 derslikli 80 okulun açılışını yaptıklarını belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 59 spor salonu ile toplam maliyet 804 milyon lira. Ayrıca son 2 yılda kurum dışında 47 okul, bin 517 derslik de 46 milyon liraya hizmete alınmış, öğrencilerin eğitim görmeleri sağlanmıştır." diye konuştu. Bu eğitim öğretim yılında toplam 65 bin okulda bir milyondan fazla öğretmenin yaklaşık 18 milyon öğrenciye eğitim verdiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, kaliteli ve fırsat eşitliği temelli eğitimin vaz geçilmez ilke olduğunu vurguladı. Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretime 2019 yılının sonuna kadar son vermek istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "İkili eğitime son vermek için tüm Türkiye genelinde 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. Şu anda 47 bin dersliğimizin inşası devam ediyor. 11 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bugüne kadar Türkiye genelinde eğitime yaklaşık 64 milyar lira yatırım yapıldı. İstanbul´a ise yaklaşık 9 milyar liralık eğitim yatırımı yapıldı ve devam ediyor. İkili eğitime son vermede en çok zorlanacağımız il İstanbul. İstanbul´da bu hedefi Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştireceğimiz eğitime destek seferberliği ile yakalayabileceğimize inanıyoruz. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için çıktığımız bu kutlu yürüyüşte ülkemiz her alanda çok önemli gelişmeler kaydetti. Hükümet olarak 80 milyona ayrım yapmaksızın hizmet verdik, hizmet vermeye de devam edeceğiz."
İnsanların daha mutlu, ülkenin daha güçlü olmasını istediklerini belirten Yılmaz, "Herkesin işi, aşı, evi, barkı olsun. Ne başta dert ne gönülde hasret olsun." dedi. Milletin kimsenin kara kaşına kara gözüne oy vermediğini, halkın gözünün terazi olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: "Çok konuşmadık, çok çalıştık. Bugün Türkiye´de her ilerlemenin arkasında eğitim var. Ne eksiklik varsa onunda arkasında eğitim var, eksiklikleri gidermenin yolu da eğitimden geçiyor. Hakkıyla en çok hizmet götürdüğümüz alanlardan biri eğitimdir. Bu dönemde eğitimde bazı alanlarda 80 yılda yapılanlara denk bazı alanlarda kat kat fazla hizmet götürdük. Millî gelirden eğitime ayrılan pay, 2 kattan fazla arttı. 2002´de yüzde 2,9´du, şimdi 6,2´den fazla. Merkezi Hükümet Bütçesinden ayrılan pay 2002´de 11 milyar liranın altındaydı, şimdi 134 milyarın üzerinde. 80 yılda yapılan derslikten daha fazlası bu dönemde yapıldı. 80 yılda atanan öğretmenin çok daha fazlasını biz atadık. Bugün gördüğünüz her 3 öğretmenden 2´si bizim dönemimizde atandı. 584 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bu yıl da 25 bin öğretmen ataması yapacağız. Kızlarımızın yüksek öğretimde okullaşma oranı 3 kattan fazla arttı. 2002´de yüzde 12´ydi, şimdi yüzde 44. 15 yaş üzeri okuma-yazma oranı biz geldiğimizde yüzde 14.9´du, yüzde 15´i toplumun okur-yazar değildi. Bugün yüzde 4´ü okur-yazar değil yani 4 kat azaldı. Okul öncesi eğitimde öğrenci sayısı yaklaşık 5 kat arttı. 2002´de 520 bin öğrenci vardı, şimdi 1 milyon 479 bin öğrenci var. Özel eğitim kurumlarındaki öğrenci sayısı da 6 kat arttı. 2002´de 233 bindi, şimdi 1 bilyon 327 bin öğrenci var. Okul öncesi eğitimde kurum sayısı yaklaşık 3 kat arttı, 11 bin kurum vardı, 30 binin üzerindeyiz. Okul öncesi eğitimde öğretmen sayısı 4 kat arttı, 18 bin öğretmenimiz vardı, şimdi 77 binin üzerinde öğretmenimiz var." Yılmaz, eğitimde yapılan diğer yatırımlar hakkında da bilgi verdi.
Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile çok sayıda vatandaş katıldı.