İş e-postaları öğretmenlere' zihin sağlığına zarar veriyor '

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir çalışma birliği, iş e-postalarının ruh sağlığına ciddi zarar verebileceğini belirtti.

İskoçya'nın en büyük öğretim birliği olan EIS, öğretmenlerin ve öğretim görevlilerinin normal çalışma saatleri dışında “çağrıda” olmaları ve bu durumun zaten yüksek stres düzeylerine katkıda bulunmasından korkuyorlar.

Çalışma saatleri dışında çalışma saatlerinde iş e-postalarına erişim konusunda kişisel tavsiyeler sırasında artan baskıların “öğretim personeli için aşırı uzun saatler süren kültürlere” katkıda bulunmasından endişe duyduğu konusunda yeni tavsiyeler yayınlamıştır.

Tavsiye, sendikanın üniversite öğretim görevlisi dernekleri içindeki öğretim görevlileri için özel olarak hazırlanmıştır, ancak EIS, diğer sektörlerdeki personel ile de ilgili olduğunu belirtti.

Genel sekreter Larry Flanagan, “ Akıllı telefonların ve diğer mobil cihazların kullanımındaki patlama gibi teknolojideki gelişmeler , çalışanların sürekli“ çağrıda ”olmaları ve iletişimlere son derece kısa sürede yanıt vermeye hazır olmaları üzerindeki baskıyı artırdı. Bu, çalışanların zihinsel sağlığı ve refahı için ciddi etkileri olan, zaten yüksek iş yükü olan bir stres etkenidir . ”

Flanagan, tüm işverenlerin "çalışanların ruh sağlığını korumak için adımlar atması" gerektiğini söyledi. Ekleyen: "Bu, tüm personel için uygun iş-yaşam dengesini sağlamak için çalışma saatleri dışında e-posta iletişimi tarafından oluşturulan iş yükünü yönetmek için her zaman uygun protokolleri içermelidir."

ÇBS tavsiyesi şu noktaları içerir:

• Çalışma saatleri dışında başka faaliyetler yaparken iş e-postalarınıza "daldırma", fiziksel olarak başka bir yerde olsanız bile, duygusal ve zihinsel olarak işte olduğunuz anlamına gelir. Bu, uzun vadede, ruh sağlığınızı veya ilişkilerinizi etkileyebilir.

• İş e-postalarını yatmadan hemen önce veya yatmadan önce yapmak, uykunuzu olumsuz yönde etkileyecektir. E-postalarınızı akıllı telefonunuzda yapmayı durdurmanın zor olduğunu düşünüyorsanız, işyeri e-posta hesabını kişisel akıllı telefonunuzdan kaldırmayı veya iş e-postaları için bildirimleri kapatmayı düşünün. Alternatif olarak, akıllı telefonunuzu gece boyunca yatak odanızın dışında bırakın.

• E-posta yanıtları makul ve anlamlı bir zaman dilimi içinde yapılmakla birlikte, çoğu yanıtın aynı gün içinde yapılması gerekmez.

• E-postaları okumak, yazmak ve incelemek için harcanan süre, çalışma süresi düzenlemelerinde belirtilen çalışma süresi olarak tanımlanır. İşinizi yalnızca uzun saatler boyunca sürekli olarak çalışarak (e-postalarda) yürütebilirseniz, iş yükünüzü işvereninizle değiştirerek görüşmeniz gerekebilir.

• Bir e-postanın eldeki konuyla ilgilenmek için uygun bir araç olup olmadığına dikkat edilmelidir. Örneğin, hayal kırıklığına veya dehşete yol açması muhtemel meseleler toplantılarda en iyi şekilde ele alınır. Aynı şekilde, e-postalara ayni cevap vermek zorunda hissetmeyin - doğrudan gönderenle tartışmayı seçebilirsiniz.

Kaynak: https://www.tes.com/news/work-emails-are-damaging-teachers-mental-health

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak