İngiltere’deki Okullarda Uyruk Sorgulaması Kalkıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İngiltere’deki okullar, geçtiğimiz senelerde “Çocuklar için Sınırlara Karşı” isimli grup tarafından başlatılan bir dizi kampanya sayesinde, öğrencilerine artık uyruklarını sormayacak.

Eylül 2016’dan beri gerçekleştirilen uygulama kapsamında Eğitim Bakanlığı, okula başlayan öğrenciler için doldurulan dökümanlarda, ailelere uyruklarını ve İngilizce seviyelerini soruyordu. Bakanlık, bu soruları cevaplamanın ebeveynlerin isteğine bağlı olduğunu belirtmesine rağmen, bazı okullar ailelerin pasaportlarını istemekte ısrarcıydı. Okulların, ebeveynlerin pasaportlarını talep etmelerinin ortaya çıkması ile, sistem “ırkçı” olarak nitelendiren ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Öğrencinin doğum yeri ve uyruğu

Eğitim Bakanlığı bu sene, İngiltere’nin okul sisteminde her çocuğun eğitimsel gelişimini takip etmek amacıyla hazırladıkları bu formlardan, tartışmalı kategorideki soruları çıkarmaya hazırlanıyor. Okul sayımları için oluşturulan yepyeni bir teknik döküman ile, daha önce yayınladıkları raporu tasdik ettiklerini tüm ülkeye duyurdular. Duyurudaki önemli teknik detaylardan biri, “öğrencinin doğum yeri” ve “öğrencinin uyruğu” başlıklarının yanında, “eğitim bakanlığınca bu bilgiye artık ihtiyaç duymadığı” ve bu başlıkların 2019 güz öğretim yılından itibaren formlardan kaldırıldığı notunun olması. Birleşik Krallık yetkilileri bu yeni politikayla eğitim hayatında ayrımcılığa son vermeyi planlıyor.

“Çocuklar İçin Sınırlara Karşı” grubunun sözcüsü Alan Munroe, yaptığı açıklamada, bu değişikliğin hiçbir bütçesi olmayan küçük bir aktivist grubun zaferi olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Grubu sadece 18 ay önce kurduk ve amacımıza ulaştık. Bu düşmanca yaklaşımdan kurtulduğumuz için çok mutluyuz.” İnsan hakları grubu Liberty’in avukatlarından Gracie Bradley de, bu olayın, insanların direnmeye devam etmesi halinde hükümetin düşmanca sayılabilecek politikalarından arınabileceğine dair büyük umutlar verdiğini belirtiyor.

Hazırlayan: Team Behind It

Kaynaklar:

https://www.independent.co.uk/news/education/education-news/school-census-pupils-nationality-country-birth-dropped-children-immigration-education-a8297501.html

https://www.theguardian.com/education/2018/jun/28/schools-no-longer-required-to-record-pupils-nationality

Anahtar Kelimeler:
IngiltereOkul

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak