İngiltere’de öğretmenler uyarıyor. “Öğrencilerin ruh sağlıkları kriz noktasına varmış durumda..”

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

10 öğretmenden sekizinden fazlası, İngiltere'deki öğrenciler arasında zihinsel sağlığın son iki yılda kötüleştiğini söylüyor - artan endişe, kendine zarar verme ve hatta intihar vakaları - okullardaki yetersiz destek fonuna karşı.

8 bin 600 okul lideri, öğretmen ve destek görevlisi tarafından yapılan bir ankette% 83'ü, zihinsel sağlığı ile ilgilenen çocukların sayısında bir artışa tanık olduklarını, kolejlerdeki öğrenciler arasında% 90'a çıktığını söyledi.

Birçoğu kriz karşısında çaresizlik duygusu tanımladı . Biri, “gençlerimiz için yavaş hareket eden bir araba kazası gibi durmak için güçsüz olduğum ve daha fazla izlemeye ya da izlemeye katlanamayacağımı” söyledi.

Diğerleri , okullardaki reel vadeli finansman kesintilerinin , ihtiyacı olan öğrencileri desteklemeyi zorlaştırdığından ve daha az destek personeli bulunduğundan şikayetçi . Bir katılımcı, “Akıl sağlığı ile ilgili bir kriz noktasındayız” dedi. “Çok daha fazla endişe, kendine zarar verme. Yalnız okulumda üç yılda üç intihar, ”dedi.

Milli Eğitim Birliği üyelerinin bu hafta Liverpool’daki konferanslarından önceki anketi, okullarda sıkıntı çeken öğrencilere verilen desteği sordu.

Yarısından az bir kısmı okullarının bir danışmanı olduğunu söyledi, 10 kişiden üçü (% 30) NHS çocuk ve ergen ruh sağlığı hizmetleri ( CAMHS ) gibi dış uzman desteğine erişebildi ,% 30'dan azının okul hemşiresi vardı ve sadece 12'si Hükümet tarafından tercih edilenlerin% 'si “akıl sağlığı ilk yardımcısı” na sahipti.

Katılımcıların üçte birinden fazlası (% 37) geçen yıl zihinsel hastalıkları olan gençleri desteklemeye yardımcı olmak için eğitim almış, ancak bunun genellikle yetersiz ve etkisiz kaldığına dair şikayetler vardı. “Akıl sağlığı ilk yardım bir dudak servisidir” dedi. “Çalışanların yedi üyesi eğitildi; bilmediğimiz hiçbir şey yoktu ve bu bizi zihinsel sağlık uygulayıcıları yapmaz. Büyük efsane. ”

Ayrıca, öğrenciler arasında yaşanan acıların da üzücü ifadeleri vardı. Bir katılımcı, “Sats baskısı ve genel beklentileri daha savunmasız öğrenciler üzerinde daha fazla etkili oluyor” diyor ve ekliyor: “Dokuz yaşındaki çocuklarımız intihar hakkında konuşuyor.”

Bir diğeri: “Halen, kaybedilen, endişe duyan, TSSB'si olan veya ölümcül / hayatı tehdit eden hastalığı olan bir ebeveyni olan 15 çocukla çalışıyorum” dedi.


Akıl sağlığı ile ilgili yardıma ihtiyacı olan çocuklar posta kodu piyango ile karşı karşıya
 Daha fazla oku
Ankete katılan okul personelinden ayrıca, zihinsel sağlık sorunları yaşayan gençleri uygun şekilde desteklemelerini engelleyen şeyin ne olduğunu belirlemeleri istendi. Gerçek zamanlı fon kesintileri (% 57), öğretmen asistanlarına (% 51) bir “sınav fabrikası” değerlendirme sistemi (% 53) ve CAMHS (% 64) gibi harici destek hizmetlerine erişimde sorun kestiler.

Hükümet, çocukların zihinsel sağlığını ek finansmanla bir öncelik haline getirdi ve çocuklara zihinsel refahlarına bakmayı ve arkadaşlarıyla mücadele ederken tanımalarını öğretmeyi amaçlayan yeni bir zorunlu sağlık eğitimi yaptı.

Eğitim Bakanlığı şunları söyledi: “2023-24 yıllarında harcanan yılda 2.3 milyar sterlin daha fazla olan zihinsel sağlık desteğine daha fazla yatırım yapıyoruz. Bu, 2023-24 yılına kadar 345.000 fazladan fazla çocuğun ve 25 yaşına kadar olan gençlerin, doğrudan eğitimli personelin doğrudan okullarla ve kolejlerle çalışacaklarını sağlayacak yeni destek ekipleri de dahil olmak üzere bir dizi hizmetten yararlanacağı anlamına geliyor. ”

• İngiltere’de 116 123’ten Samaritans’a başvurabilir veya jo@samaritans.org adresine e-posta gönderebilirsiniz . Akıl sağlığı sadaka Mind ile iletişime geçerek 0300 123 3393 numaralı telefonu arayarak veya mind.org.uk adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.theguardian.com/society/2019/apr/17/mental-health-young-people-england-crisis-point-teacher-school-leader-survey?fbclid=IwAR2X6sLj49UvoRQhZmnC5bJAaID70ne-CrqAHjWPdbJjmBue9jf7gTkwFek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak