İlköğretim Öğretmenlerinden Öğrenme

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

12 yıldan fazla bir süredir lisede İngilizce öğrettikten sonra, bazı öğretmenlerin biraz kariyer ortası krizi olarak adlandırabileceklerini deneyimledim. Tipik bir atölye biçiminde olmayan profesyonel gelişimden istekliydim. Diğer öğretmenlerin sınıflarını kendi kişisel müfredatım olarak kullanmaya çalışırken, işimden ayrılmaya ve ilköğretim eğitim koçu olarak görev almaya karar verdim.

İlkokul öğretmenlerinin öğrencileri için nasıl güvenli, ilgi çekici ve verimli öğrenme ortamları yarattıklarını gözlemleme fırsatım oldu. Lise öğretmenliği zamanıma dönersek, bu ilkokul stratejilerinin çoğunun - bazı değişikliklerle - orta ve lise öğrencilerinde kullanılabileceğini anladım.

BEYİN MOLALARI VE ODAKLANMIŞ DİKKAT AKTİVİTELERİ
İlkokul öğretmeni bir dersi durduran ilk tanık olduğumda, öğrencilerin bir dakika boyunca hareket edebilmelerini sağlamak için, çocukların duvarlardan zıplamasını engellemek için bir strateji olduğunu düşünmüştüm. Fakat zamanla, derslerinde sık sık beyin kırılmaları olan öğretmenlerin, öğrencilerini görevde olmayanlardan daha uzun süre görevlerini devam ettirebildiklerini fark ettim.

Hem çocukların hem de gençlerin her 30 dakikada bir bir ila üç dakikalık zihinsel ve fiziksel bir moladan fayda sağladığı ve böylece beyinlerinin sınıfın akademik ve sosyal taleplerini karşılayabileceği ortaya çıktı.

Jogging, her zaman gençlerle dolu bir odada bir seçenek olmamasına rağmen, işte işe yarayan bazı odaklanmış aktiviteler:

Sakin gibi meditasyon uygulamalarıyla derin nefes almak, öğrencilere nefeslerine odaklanma ve enerjilerini kullanma fırsatı verir.
Hızlandırılmış videolar ( doğa veya yemek videoları gibi) öğrencilerin dikkatini çekerek öğrenme görevlerine odaklanabilirler.
Başparmak savaşı veya rock-paper-scissors oyunu, öğrencilere eğlenceli, hazırlıksız bir etkinlik için eşleştirme fırsatı verir.
SABAH TOPLANTISI VE DAHA FAZLASI 
Sabah toplantıları, öğrenci işleri ve diğer sevimli ilkokul gelenekleri sadece eğlence amaçlı değildir. Bu yaklaşımları kullanan, toplum, saygı ve sorumluluk gibi değerleri vurgulayan ilköğretim okulu öğretmenlerinin, akademik müfredatı uygulamada, uygulanmadıklarından çok daha kolay olduğunu buldum.

Ayrıca, sınıfta kendilerini güvende hissetmiş, duymamış veya görmemiş gibi görünen öğrencilerin, atölye çalışmalarına, merkezlere veya diğer etkinliklere isteyerek katılmadıklarını; yönetimi.

Orta ve lise öğretmenlerinin sınıflarında güvenli öğrenme toplulukları oluşturabilmelerinin bazı yolları:

Nazik, yapıcı öğrenci dili ve davranışı için açık beklentiler belirleyin ve modelleyin . Olumsuz olaylar olmadan önce davranış normlarını tahmin edin, modelleyin ve açıklayın.
Öğrencileri  , kapının önünde her sınıfın başlangıcında adlarına göre selamlayın ;
Öğrencilerin, düşündürücü sorulara cevap verdiği bir Wonder Wonder duvarı oluşturun . Bu, öğrencilerin duyulmuş ve doğrulanmış hissetmelerini sağlar. Çarşamba günleri Merak ediyorum veya tayin etmek için Müteşekkir Perşembe, Motive Edici Pazartesi, vb. 
MANİPÜLATİFLERİN DEĞERİ
Renkli karolar ve 10 taban kaidesi gibi matematiksel manipülatörler, birçok ilköğretim sınıfında bulunur. Bu manipülatifler, soyut kavramları daha küçük parçalara ayırmaya yardımcı olur, böylece öğrenciler karmaşık senaryolar ve farklı problemlerle ilgili deneyimler yapabilir ve bunları deneyebilirler.

Matematikteki kavramlar, fen bilimleri ve beşeri bilimler karmaşıklaştıkça, orta ve lise öğrencilerine soyut fikirleri parçalama ve manipüle etme alanı sağlama, onların iyi desteklenmiş, mantıksal argümanlarını ve ispatlarını oluşturmalarını sağlar.

Orta ve lise öğretmenlerinin manipülatiflerin faydalarını derslerine getirebilecekleri iki yol var:

Çevrimiçi simülatörler - Gizmos gibi - matematik ve fen öğrencilerinin hipotezleri gözlemleme, test etme, grafik çizme ve manipüle etmelerini sağlar.
Kavram haritaları , öğrencilerin kavramlar, problemler ve fikirler arasındaki ilişkileri görsel olarak değerlendirmelerini sağlar. Öğrenciler haritaları oluşturduktan sonra - Bubbl.us , Coggle veya Padlet gibi yazılımları kullanarak - bilgi hakkında tartışmalar ve gözlemler yapabilirler.
By Sherine Aboelezz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak