İlköğretim öğretmenleri en yüksek psikolojik rahatsızlığa sahiptir'

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni araştırmaya göre, ilkokul öğretmenlerinin diğer profesyonellere göre anlamlı derecede uzun süreli zihinsel sağlık sorunları vardır.

Üç öğretim yılı ilkokul öğretmenleri takip Exeter Üniversitesi'nden araştırmacılar bulundu psikolojik sıkıntı neredeyse üçte deneyimli endişe verici yüksek düzeylerde.

Öğretmenler, işlerinde tekrarlanan sarsıntıları suçladılar, iyi sınav sonuçları ve mutsuzlukları için mikroanaliz yarattılar.

Yazarlar, ilkokul öğretmenlerinin zihinsel sağlığını geliştirmek için “acil müdahale” çağrısında bulundular.

Tamsin Ford, “İlkokul öğretmenlerinin stres düzeylerinin yüksek olduğu, ortalamanın üzerinde yanma, kendine zarar verme ve intihar düzeyleri ile iyi kaydedilmiş, ancak bu, bulguların zaman içinde sürdürüldüğü türdeki ilk çalışmadır” dedi. Exeter Tıp Fakültesi'nde profesör.

“Bazı öğretmenler, bunun nedeninin, öğretimin sürekli ve tekrarlı yeniden düzenlemelerini ve her zaman daha yüksek akademik başarı elde etmek için ilkokuldaki talepleri içerdiğini anlattı.

“Diğer potansiyel adaylar, işin yapılması ve işin yapılması ve kaydedilmesiyle ilgili iş yükü için güvenilir olmamak kaydıyla mikroişlemeyi içerir - ancak çok fazla kanıt yoktur.”

Ulusal Sağlık Araştırmaları Enstitüsü tarafından desteklenen araştırma, İngiltere'nin Güneybatısındaki 90 ilköğretim okulu öğretmeninin verilerine baktı.

İlkokul öğretmenlerinin yüzde 19 ila 29'unun 30 aylık bir süre içinde “klinik olarak önemli derecede sıkıntı” yaşadığını tespit etmiştir.

Anket, artan sayıda öğretmenin oldukça stresli ve endişeli olduğunu gösteren kapsamlı çalışmaları desteklemektedir.

Eğitim Destek Ortaklığı (ESP) yardımları tarafından yapılan son araştırmalar  , öğretmenlerin yüzde 31'inin geçen yıl ruhsal sağlık sorunları yaşadığını ortaya koymuştur.

Bu arada Ofsted, Eylül ayında İngiltere öğretmenlerinin refahının rekor düşük olduğunu ve ilkokullarda çalışanlar arasında daha kötü olduğunu söyledi.

Kaynak: https://www.tes.com/news/primary-teachers-have-highest-psychological-distress

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak