İlk Kez Bir Milli Eğitim Bakanının Konuşması Bu Kadar Çok Heyecanlandırdı. "Ben Öğretmen Ziya Selçuk"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlk Kez Bir Milli Eğitim Bakanın Konuşması Öğretmenleri Bu Kadar Çok Etkiledi. "Ben Öğretmen Ziya Selçuk". Yıllardır bir çok yeni Milli Eğitim Bakanı geldi geçti. Yıllardır eğitim camiasının hasret kaldığı bir Milli Eğitim Bakanına Ziya selçuk sayesinde ulaştık. Bu sabah canlı yayında 1 milyon öğretmene seslenen Ziya Selçuk, sözlerine şu şekilde başladı. "BEN ÖĞRETMEN ZİYA SELÇUK" demesi öğretmenlerde işte bu diye heyecanlanmalarına sebebiyet verdi. Bakan Selçuk ders başı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon öğretmene meslektaşları olarak seslendiğini vurguladı.
ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROJELERİ BAŞLAYACAK
 Aslolan bulut değil gökyüzü olmaktır. Bulutlar ne olursa olsun öğretmen çocuğun hakkını koruyan kişidir. Çocuğun hakkı pazarlık konusu olamaz, olmamalı. Öğrencinin, öğretmeninden öncelikle beklediği sevgi ve saygıdır. Çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, onun hayatında çocuk diliyle söylersek, kocaman yer sahibi olmak. İşte öğretmenlik dediğimiz tam da böyle bir şey. Hükmedici bir öğretmen olmak yerine kolaylaştırıcı bir rehber olarak, öğretmeyi tercih edin.

Öğretmenin omuzlarında yükselmeyen sistemin tarihte yeri yok. Milli Eğitim Bakanı olduğum kadar sizin meslektaşınızım, içinizden biriyim. Bütün hayatını bu mesleğin ilerlemesine adamış biri olarak karşınızdayım. İyi eğitimi büyük binalar değil, iyi insanlar veriyor. Öğretmenlik çocuklara bir şey öğretmek değil, öğretmenin kendi olgunlaşma yolculuğu ve yolcunun kendisi de çocuklar değil, esasan öğretmendir. Çocukların gelişimi öğretmenin gelişimiyle doğrudan doğruya etkili.

Deneyimli öğretmenler, sınıfa ilk gelince gözüne gözü değmeden derslerine başlamazlar. Çocuklarımızı çift kanatlı yetiştireceğiz. Bunlardan biri bilim, öbürü erdem, ahlak. Öğretmenlerin daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız. 

Ülkemizde aradığımız ve özlediğimiz manzaraları bizlere yaşatan Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler öğretmen olarak siz sayın bakanmızın sonuna kadar arkanızdayız. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Niyazi Karadogan 6 yıl önce

Hic oy vermedigim bir partinin bakani..Bir egitmen olarak ilk kez dogru sozlerin soylendigi ilk kez benim gibi oy vermeyenlerin etkilendigi bir durum sozkonusu..umarim sozler ucmaz siyasetin icinde eriyip yok olmaz..gercekten egitimimizin akla bilime uygun hale getirilme zorunlulugunu yasanan zorluklari gordukce ne kadar gerektigini gormekteyiz..egitim sorunlarini cozememis bir ulkenin refahi mutlulugu asla mumkun olamaz..gercek anlamda basarilar diliyorum bakan beye..

Avatar
Tayyibe Colak 6 yıl önce

Sayın öğretmenim sizde bizim yuregimize dokundunuz. Heyecanlandık gurur duyduk. Çünkü azarlanan itilen kakilan hakir görülen ama nesilleri yetiştiren ogretmenlerin neye ihtiyaci oldugunu siz hatirlattiniz.Motivasyon ve heyecan kattiniz. Iyi ki bizi temsil edeceksiniz. Yillardir soylerim saglik bakanı doktor adalet bakanı hukukçu içişleri bakanı emniyet mensubu olarak dogru seçilirken neden bizi bir ogretmen kökenli bakanla calistirmazlar.şükürler olsun bugünü de gördük. En samimi duygularımız başarılı olmanız icin saygılar sevgiler teşekkürler...

Avatar
Mehmet Yavuz 6 yıl önce

Son yıllarda yapılan yanlışlıkları düzeltmesi çok zor olacağını düşünüyorum.

Avatar
Ayfer 6 yıl önce

Teşekkürler sayın bakanım tükenen enerjimize bir umut olduğunuz için

Avatar
Alper Uysal 6 yıl önce

Turkiyenin eğitimine yeni ufuklar açan ve umut ışığı olan sayın Bakanımız Ziya selçuk biz Yıllardır atanamayan öğretmenler içinde bir umudumuz umut ışığı oldu.Tesekkurler.

Avatar
Bülent Erişci 6 yıl önce

Liyakat sisteminin,ekonomik gerekçeleri mızın ve özlük hsklarımızın korunması temennisinde ile ... Başarılar

Avatar
Menekşe Kılıç 6 yıl önce

Çok şükür bu günleri gördük.
Umutlerımızı yeşerttiniz.
Başarılar diliyorum yolunuz açık olsun

Avatar
Kazım Kılıç 6 yıl önce

Beklenti büyük Sayın Bakanım. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak