Hoş geldin çocukluk çağlarının en gerçek,en güzel zamanı! Hoş geldin tatil!..

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dört duvar arasında,dayatma yoluyla bir şeyler öğretmeye çalıştığımız, yaz-kış gözleri pencerenin dışına odaklı, onar dakikalık aralarda bahçeye büyük bir açlıkla koşan çocuklarımızın, on beş günlük kocaman teneffüs zamanı..

Peki bu teneffüs, doğal dünyaya açılan gerçek bir ara mı?
Yoksa dijital mahpusluğa giden tünelin, şifresi kaldırılmış kapısı için verilen ara mı? 
Birçok öğrenci için maalesef cevap, ikinci şık!.. Kaldırılsın şifreler,gelsin ekran başında heba olan en değerli zamanlar. 
Köy çocukları için belki biraz daha umut vericidir cevap. Belki dağların,ovaların o dirençli, her gün bin bir zahmetle yollara düşen,oynayan,zıplayan çocukları için gerçek bir doğal teneffüstür. Fakat köy de olsa, çocukların büyük bir kısmı artık tamamen dijital. Çünkü anne baba ,ödül diye bir tablet vaad ediyor çocuğuna. Bir çocuk annesine daha iyi bir telefon için blöf yapabiliyor. Alınan azıcık yüksek bir not,dijital tutkunun tek anahtarı olarak kullanılabiliyor...
O yüzden, lütfen çıkarın çocuklarınızı dışarıya.. Hava soğuk üşür diye yaşanan kaygılar, ne yazık ki sadece bizim ülkemize has takıntılar. Kışın da yapılabilecek yüzlerce etkinlik var doğada. Zamanımız yok diyorsanız, bu tür etkinlikleri yapan yerlere,birimlere, insanlara ulaşın. Destek alın.. İrtibata geçin..
Çünkü çocuk doğaldır..Doğadır..

Derin Maarif isimli eğitim dergisinde yayınlanan röpörtajımda en çok bunu anlatmaya çalışmıştım. Bir göz atın..İster hepsini ister gerçekten önemli gördüğünüz noktaları paylaşın. Belki bir öğretmen, bir eğitimci,bir veli daha ikna olur..
Keyifli okumalar... 
Saygılarımla..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber