Hong Kong'da Salgın Nedeniyle Okullar Tatil Edildi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Özellikle salgının eğitim sistemi çok fazla etkilediği düşünülürse, bu sene tüm dünyada çocuklar eğitim haklarından maalesef geri kalıyor. Özellikle normalleşme sürecine geçen ülkeler vaka sayılarında yaşanan artışlara neden oluyor.
Ülkemizde de Mart ayından beridir okulların tatil edilmesi milyonlarca çocuğun eğitim hayatını maalesef olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.
Hong Kong'da vaka sayısında yaşanan artış okulların tatil edilmesine sebep oldu. 
Hong Kong Eğitim Bakanı Kevin Yeung tarafından yapılan açıklamada eğitime erken tatil kararının son iki günde yaşanan vaka artışlarının gerekçe gösterildiği bildirildi.
Yeung, yaptığı açıklamada, kentte son iki günde artan vaka sayıları göz önüne alınarak, kent yönetiminin yeniden sıkılaştırmaya karar verdiği sosyal mesafe tedbirleri kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda 13 Temmuz'da yaz tatilinin başlayacağını duyurdu.

Bakan Yeung, iki haftalık sürede yıl sonu sınavı olan okullar ve öğrenciler için özel düzenlemeler yapılacağını belirtti.
Kentte Covid-19 salgını nedeniyle mart başında döneme uzaktan eğitimle başlayan öğrenciler, mayısta aşamalı olarak okullara dönmeye başlamıştı. Eğitim döneminin 27 Temmuz'da sona ermesi öngörülüyordu.
Kentte vaka sayısı 9 Temmuz'da 42 yeni vaka tespit edilmiş, günlük vaka sayısı 3 Nisan'dan bu yana ilk kez 40'ın üzerine çıkmıştı.
7,4 milyon nüfuslu Hong Kong'da bugüne kadar 1404 vaka görülürken, virüs nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti.

     
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak