HİZMET PUANI İPTALİ DOĞRU BİR KARARDIR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bazı yüksek lisans ya da doktora yapan başarı ödülü alan ya da e twinning  gibi projelerde yer alan meslektaşlarımız isyan etti .
Herkesin farklı farklı düşünceleri olabilir öğretmenlerin tayin durumunu gideceği yeri etkileyen hizmet puanına rekabeti arttırmak adına böyle bir uygulamayı ben baştan beri saçma bulmuştum . Hizmet puanı çalıştığın yere göre verilmelidir kaldı ki verilen ek puanların bazıları torpile açık ve okul müdürlerine başarı üzerine ek puanlar verildi.
Fakat şu ayrıntıyı da belirtmek isterim . Elbette yüksek lisans doktora gibi durumlar maaş üzerinde diğer mesleklerde olduğu gibi fark yaratmalı ama ÖNCELİKLE YÜKSEK LİSANS DOKTORA GİBİ ŞEYLER YAPAN PROJE İLE UĞRAŞAN ÖĞRETMENLER BU YAPTIKLARINA ÖNCELİKLE KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM OLARAK BAKMALIDIR.ÖĞRETMENLİĞE KARİYER MESLEĞİ OLARAK BAKMAMALIDIR .
Sayfada yapılan yorumlara bakınca yüksek lisans , proje ya da başka şeylerden puan almayı hakeden bir çok öğretmen ( herkes değil ) bu hakettiği puanlar ile diğer öğretmenlere böyle tepeden bakma gibi bir durum gördüm elbette bu izlenimime katılmayabilirsiniz bir de dediğim gibi yaptıkları şeyleri anlatırken bizlere öyle hissettirmiş olabilirler de sanki mesleki ve kişisel gelişimden çok öğretmenlik kariyer yükseltme mesleği ya da ne bileyim bak benim buyum var senin neyin var gibi söylemler üzücü . Yüksek lisans doktora elbette değerlidir kimse Bunu  değersiz diyemez ama bunu yapmayan ya da proje ödülü başarı ödülü almamış öğretmenlerle aranızda büyük fark var gibi EGOnun yüksek olduğu cümleleriniz bunları yaparken niyetinizin daha farklı olduğunu hissettiriyor . Başarılı insanlar ya da gelişime açık insanlar rekabet için bunları yapmaz kendileri ile barışıktır dışa dönük değil içe dönük yaşarlar yeni şeyler öğrenmek kendilerine şeyler katmak onlara zevk verir puan ya da ben bunu yaptım sen ne yapın söylemlerine düşmez . Tanıdığım üniversitedeki hocalarıma kadar başarılı bir çok insan bahsettiğim profillerdeydi .

Alıntı: Serkan Bebek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Kemal Kaya 3 yıl önce

Ne dediğin belli değil, eğitimciden uluslararsı eğitim düzeyinden haberin bile yok burada yazı yazmışsın. Tüm nitelikli ülkelerde öğretmenlik kariyer meslektir biz de sadece neredeyse asgari ücrete talim ettirecek kadar yerlerde sürünüyor.

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber