Hiperaktivitenin Yaşamınızı Zorlaştırabileceği Belirtileri: İşte yetişkin DEHB'nin potansiyel uyarı işareti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

En İyi 10 İşaret
1 numara: Sorunlu Organize

DEHB'si olan kişiler için, yetişkinlik - faturaların, işlerin ve çocukların, bir kaçını ifade etme sorumlulukları, örgütlenmeyle, çocukluktan daha açık ve daha sorunlu hale getirebilir.

2: Pervasız Sürüş ve Trafik Kazaları

DEHB dikkatinizi bir göreve devam ettirmeyi zorlaştırır, bu yüzden bir arabanın direksiyonuna zaman ayırmak zor olabilir. DEHB belirtileri bazı kişileri hızlandırmaya, trafik kazalarına ve sürücü ehliyetlerini kaybetmeye daha yatkın hale getirebilir.


Kalıtsal Anjioödem Belirtileri
Herediter anjioödemin nedenleri, semptomları ve tedavisi, şişlik nöbetlerine neden olan genetik bir durumdur.

Çoğu insan dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) terimini duyduklarında çocukları düşünür. Ancak DEHB olan çocukların% 30-70'i büyüdüklerinde semptomlara devam etmektedir. WebMD, yetişkinlerde DEHB'ye genel bir bakış sağlar.

Semptomların bir maya enfeksiyonu, nasıl tedavi edileceği ve bunlardan sakınmaya yardımcı olabilecek basit adımlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için bu WebMD değerlendirmesini yapın.
3: Evlilik Sorunu

DEHB'si olmayan birçok insanın evlilik sorunları vardır, bu yüzden sorunlu bir evlilik, yetişkin DEHB'si için mutlaka kırmızı bir bayrak olarak görülmemelidir . Ancak , DEHB olanların ilişkilerini etkileyebilecek bazı evlilik sorunları vardır . Sıklıkla, tanı konulmamış DEHB'si olan kişilerin ortakları, dinleme becerilerini zayıflatır ve iş ortaklarının umursamadığına dair bir taahhüt olarak taahhütleri yerine getirememe kabiliyetine sahiptir. Eğer DEHB'si olan kişiyseniz, eşinizin neden üzüldüğünü anlayamayabilirsiniz ve sizin suçunuz olmayan bir şey için takıldığınızı veya suçlandığınızı hissedebilirsiniz.

4: Son derece Dikkatsiz


DEHB, dikkat çeken bir sorundur, bu nedenle yetişkin DEHB, günümüzün hızlı koşuşturmaca dünyasında başarılı olmayı zorlaştırabilir. Birçok kişi, dikkat dağınıklığının, özellikle gürültülü veya yoğun ofislerde, düşük performanslı bir kariyer geçmişine yol açabileceğini düşünüyor. Yetişkin DEHB'niz varsa, telefon görüşmelerinizin veya e-postanızın dikkatinizi keseceğini ve görevleri tamamlamanızı zorlaştırabileceğinizi görebilirsiniz.

5: Kötü Dinleme Becerileri

Uzun iş toplantıları sırasında zıtlaşıyor musunuz? Kocanız onu eve dönerken ona hatırlatmak için çağırmış olsanız bile, çocuğunuzu beyzbol pratiğinde almayı unuttu mu? Dikkatle ilgili problemler, DEHB'si olan birçok yetişkinde kötü dinleme becerilerine yol açmakta, bu da çok fazla randevu ve yanlış anlamaya yol açmaktadır.
6: Huzursuzluk, Rahatlatıcı Sorun

DEHB olan birçok çocuk “hiperaktif” olsa da , bu DEHB belirtisi genellikle yetişkinlerde farklı görünmektedir. Duvarlardan dışarı sıçramak yerine, DEHB'li yetişkinlerin huzursuz olmaları ya da rahatlayamadıkları bulmaları daha olasıdır. Eğer yetişkin DEHB'niz varsa, diğerleri sizi sinirli veya gergin olarak tarif edebilir.

7: Bir Görev Başlarken Sorun

Tıpkı DEHB olan çocukların sıklıkla ödev yaparken ertelendi ilgi çok gerektiren görevleri başlatırken, DEHB olan yetişkinlerin genellikle kendi ayakları sürükleyin. Bu erteleme genellikle evlilikteki anlaşmazlıklar, işyeri sorunları ve arkadaşlarla ilgili sorunlar da dahil olmak üzere mevcut sorunlara katkıda bulunur.

8: Gecikme


Herediter anjioödemin nedenleri, semptomları ve tedavisi, şişlik nöbetlerine neden olan genetik bir durumdur.

Çoğu insan dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) terimini duyduklarında çocukları düşünür. Ancak DEHB olan çocukların% 30-70'i büyüdüklerinde semptomlara devam etmektedir. WebMD, yetişkinlerde DEHB'ye genel bir bakış sağlar.
WebMD
Bir Maya Enfeksiyonu veya Başka Bir Şey Var mı?
Semptomların bir maya enfeksiyonu, nasıl tedavi edileceği ve bunlardan sakınmaya yardımcı olabilecek basit adımlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için bu WebMD değerlendirmesini yapın.
Bunun için birçok nedeni vardır. Birincisi, DEHB'si olan yetişkinler genellikle bir olaya giderken dikkati dağılırlar, belki de arabanın yıkanması gerektiğini fark ederler ve sonra gazın düşük olduğunu fark ederler ve bir saat geçtikten sonra bunu fark ederler. Yetişkin DEHB'si olan kişiler, ister iş başında isterse basit bir ev onarımı olsun, bir işi bitirmek için ne kadar zaman harcadıklarını da küçümseme eğilimindedir.

9: Kızgın Patlamaları

DEHB sıklıkla duyguları kontrol etmede sorunlara yol açar. Yetişkin DEHB'si olan birçok insan küçük problemler yüzünden hızlıca patlayabilir. Çoğu zaman, duyguları üzerinde hiçbir kontrole sahip değillermiş gibi hissederler. Çoğu kez, öfke patladığında, öfke patlamasıyla uğraşan insanlar olaydan önce çok daha hızlı yayıldı.

10: Öncelikli Sorunlar


Çoğunlukla, yetişkin DEHB'si olan kişiler, öncelikleri sayısız saatten fazla önemsiz bir şekilde harcayarak, işyerinde son tarih gibi büyük yükümlülükleri yerine getirmekte başarısız olurlar.

Tanı Almak
Eğer yetişkin DEHB'niz olduğunu düşünüyorsanız, eğitimli ve deneyimli bir akıl sağlığı profesyoneli tarafından muayene olun . Teşhis etmek zor olabilir çünkü bazı olası semptomlar - zayıf konsantrasyon veya motivasyon veya ilişki sorunları gibi - başka koşulların belirtileri olabilir. Depresyon veya madde bağımlılığı benzer semptomlara sahip olabilir. Kontrol edildikten sonra, sizin için en iyi yardımı alabilir ve daha iyi hissetmeye başlayabilirsiniz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak